„LIECTROUX C30B“ ar „Dreame F9“? Dviejų išskirtinai populiarių robotų siurblių dvikova ir aiškus nugalėtojas: kai tokia kaina - geriau jau nebūna (iš Lenkijos ir kt. EU sandėlių, Video)  ()

Prieš pusmetį tiesiog karaliavo „LIECTROUX C30B“ robotas dulkių siurblys. Daugybė teigiamų apžvalgų ir šį siurblį išbandžiusių apžvalgininkų pagyrų. Dar ir dabar jis yra ypatingai populiarus, bet ar tikrai karalius išlaikys savo sostą? Pasirodžius „Dreame F9“, kyla tam tikrų abejonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„LIECTROUX C30B“:

  • Aliexpress - 178,76 €;
    • 55 % nuolaida;
    • žemiausia kaina;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą;
    • iš Italijos/Ispanijos/Prancūzijos sandėlių.

 

„Dreame F9“:

  • Aliexpress - 224,17 €;
    • 20 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.
    • iš Lenkijos sandėlių;
    • paskutiniai vnt.

Pradėkime nuo to, kad „LIECTROUX C30B“ yra anksčiau pasirodęs ir jau labai gerą vardą užsitarnavęs robotas dulkių siurblys.

Daugybė teigiamų apžvalgų - visas „LIECTROUX C30B“ apžvalgas rasite čia - ir itin didelis populiarumas tarp Aliexpress pirkėjų: virš 6 100 užsakymų, beveik 3 000 atsiliepimų ir net 4,9 reitingas. Daugelis gamintojų gali tik pavydėti tokių rezultatų.

Tačiau į rinką atkeliavo ir naujasis „Dreame F9“ robotas dulkių siurblys. Šaunių specifikacijų, teigiamų pirmųjų vertinimų ir patrauklios kainos atstovas ir šiuo metu jis tiesiog šluojamas visame pasaulyje. Drąsiai galima teigti, jog „Dreame F9“ yra perkamiausias šio mėnesio robotas siurbvlys iš Kinijos.

Tai kuo gi skiriasi šie du robotai dulkių siurbliai ir kurį geriau rinktis šiuo metu? Išsiaiškinkime.

„LIECTROUX C30B“ ir „Dreame F9“ palyginimas

Taigi, pasižiūrėkime kuo šie du robotai dulkių siurbliai yra panašūs ir kuo tarpusavyje skiriasi. 

Robotų išvaizda, dydis. Iškart matyti, kad skiriasi robotų išvaizda ir jei „Dreame F9“ yra baltos spalvos, tai „LIECTROUX C30B“.

Kur kas svarbiau yra tai, kad „LIECTROUX C30B“ turi du šoninius šepetėlius, o štai jo konkurentas vieną. Koks skirtumas?

Tas, kad „LIECTROUX C30B“ geriau surenka įvairiuose kambarių pakraščiuose esančias atliekas ir jas nukreipia tiesiai į siurbimo angą.

Apžvalgininkai nuolat tarpusavyje ginčijasi, kuris gamintojų sprendimas yra geresnis, tačiau dauguma linkusi atiduoti pranašumą dulkių siurbliams su dviem šoniniais šepetėliais.

Kalbant apie robotų išmatavimus ir svorį, tai „LIECTROUX C30B“ yra 33 cm skersmens ir 8 cm storio, sveria 2,4 kg bei gali įveikti iki 3 cm storio kliūtis.

Tuo tarpu „Dreame F9“ yra 35 cm skersmens ir 8 cm storio, sveria 1,5 kg bei gali įveikti iki 2 cm storio kliūtis.

Tad abu siurbliai yra kompaktiški ir vieni ploniausių rinkoje. 8 cm storis yra puikus rodiklis ir vadinasi abu siurbliai galės patekti į tokias vietas, į kurias jų storesni konkurentai negali.

Robotų talpos ir valymo režimai. Abu šie siurbliai turi atskirai pritvirtinamas vandens ir sausų atliekų talpas, tačiau skiriasi jų dizainas ir talpų dydis.

„LIECTROUX C30B“ turi 600 ml talpos atliekų dėžutę ir 350 ml vandens talpą. Sausų atliekų talpa taip pat turi integruotos elektronikos, papildomą japonišką siurbimo varikliuką, tad jos plauti negalima. Valyti tik sausai.

Vandens talpa be varikliuko, su elektroniniu vandens reguliavimu. Abi talpos keičiamos ir jei kuri suges, galima įsigyti tik ją. Viso siurblio pirkti nereikės.

Tuo tarpu „Dreame F9“ turi tokios pat talpos 600 ml atliekų dėžutę - neišimama, integruota siurblyje - ir mažesnės 200 ml vandens talpą. Čia jau varikliuko papildomo nėra. Dėka esančios elektronikos, palaikomas tolygus vandens padavimas.

Verta atkreipti dėmesį, kad abu siurbliai palaiko įvairius siurbimo režimus, tačiau šiuo atveju laimi „Dreame F9“, kuris iš viso turi 7 siurbimo režimus ir 3 jų yra skirti grindų plovimui. Atsižvelgiant į grindų dangą, galima reguliuoti vandens padavimą, kas yra labai patogu.

Siurblių baterijų talpos, siurbimo galia. „Dreame F9“ turi 5200 mAh talpos bateriją ir tai reiškia, kad vienu įkrovimu jis gali dirbti iki 2,5 val.

„LIECTROUX C30B“ turi akivaizdžiai mažesnės talpos bateriją - 2500 mAh talpos ir apžvalgininkai teigia, tačiau viskas jame optimizuota labai gerai ir jos užtenka darbuotis iki 2 val.

Abu siurbliai patys grįžta prie įkrovimo stotelės, įkrauna baterijas ir tęsia darbą nuo ten, kur baigė.

Siurbimo galia robotų taip pat skiriasi. „Dreame F9“ siekia 2500Pa, o „LIECTROUX C30B“ 3000Pa, tad galingesnis yra pastarasis robotas dulkių siurblys.

Robotų dulkių siurblių panašumai?

„Dreame F9“ ir „LIECTROUX C30B“ modeliai turi gausybę jutiklių, kurie padeda jiems nenukristi nuo laiptų, apsisaugoti nuo trankymosi į baldus ir orientuotis aplinkoje.

Šie modeliai turi giroskopo jutiklius, kurie dirba drauge su VSLAM algoritmu (Visual Simultaneous Localization and Mapping), leidžiančiu sukurti virtualų patalpų žemėlapį.

Abu modeliai jungiasi prie WiFi tinklo ir palaiko programėles, kuriose galima matyti valymo žemėlapius, valymo trukmę, baterijos energijos likutį, kur yra robotas, rinktis valymo režimus, sudaryti valymo tvarkaraščius, pasirinkti visus arba konkrečius kambarius, nurodyti konkrečią valymo teritoriją, nurodyti virtualias sienas, no-go teritorijas, atnaujinti programinę įrangą ir t.t.

Visgi, daugiau įvairių papildomų funkcijų yra „Dreame F9“ programėlėje, nors ir „LIECTROUX C30B“ turi tai, kas leis kasdien patogiai naudotis robotu dulkių siurbliu.

Apibendrinus galima sakyti, kad vienais aspektais yra pranašesnis „Dreame F9“, o kitais - „LIECTROUX C30B“. Čia jau priklauso nuo to, ko kiekvienam asmeniškai reikia labiausiai ir atsižvelgiant į dabartinę rekordiškai žemą „LIECTROUX C30B“ kainą (178,76 €) - jis tampa labai patraukliu pasiūlymu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()