Kas geriau - naujausias „Realme Watch“ ar 2020 metų hitas „Xiaomi Mi Band 5“? Praktiškai palygino du naujausius gaminius ir jų galimybes („Realme Watch“ apžvalga, Video)  ()

„Normali programėlė, be jokių nereikalingų funkcijų. Žadintuvą galima nustatyti tiesiog laikrodyje. Deguonies kiekio kraujyje matavimas, nuotolinis kameros bei muzikos grotuvo valdymas ir tiesiog itin gausus funkcionalumas biudžetiniame segmente. Šiandien apžvelgsiu Realme Watch išmanųjį laikrodį ir jį palyginsiu su Xiaomi Mi Band 5 apyranke.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Realme Watch“ išmanusis laikrodis:

  • Aliexpress – 47,59 €;
    • 41 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Xiaomi Mi Band 5“ išmanioji apyrankė:

  • Aliexpress – nuo 25,06 €;
    • 44 % nuolaida;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

„Realme Watch pakuotėje randame patį laikrodį, magnetinio tipo įkroviklį ir naudojimosi instrukciją.

Iškart pastebiu, kad įkroviklis labai jau kokybiškai pagamintas. Be ironijos. Rimtai. Aukščiausia klasė.

Naudojimosi instrukcija taip pat labai išsami ir viskas surašyta anglų bei rusų kalbomis.“

„Realme Watch dirželis man pasirodė nepatogus ir norėtųsi kokybiškesnio. Gerai yra tai, kad jį galima nuimti ir pasikeisti kitu. Miegoti su šiuo laikrodžiu yra patogu, nors ir reikia priprasti.

.

Kaip Realme Watch suporuoti su telefonu?

Viskas paprasta. Įkroviklį prijungiame prie kompiuterio ar išorinės baterijos; ant įkroviklio padedame Realme Watch laikrodį; į telefoną atsisiunčiame ir įdiegiame Realme Link programėlę; telefone aktyvuojame Bluetooth; sekame programėlės ekrane matomas instrukcijas ir suporuojame su Realme Watch laikrodžiu.

Toliau belieka atsisiųsti Realme Watch programinės įrangos atnaujinimą ir užbaigti poravimo procesą. Viskas gana įprasta, kaip ir su kiekvienu išmaniuoju laikrodžiu ar apyranke.“

„Programėlėje galima valdyti širdies ritmo nustatymus – padaryti taip, kad laikrodis jį matuotų nuolat arba intervalais; stebėti miego kokybės ir kitus rodiklius bei rinktis iš 12 ekrano atvaizdavimo pasirinkimų.

Šiuo klausimu man atrodo, kad pasirinkimas yra per mažas. Mi Band 5 apyrankei jis tikrai nusileidžia. Čia nerasime 100 pasirinkimų ir nėra animuotų ekrano variantų.

Realme Link programėlėje galima valdyti ir žinučių bei skambučių nustatymus. Su Realme Watch atsiliepti į skambučius ir atsakyti į žinutes nėra galimybės, bet skambutį galima atmesti/nutildyti, o dideliame ir spalvotame ekrane perskaityti gautas žinutes yra tikras malonumas. Tiesa, šrifto dydžio kol kas keisti negalima.“

„Realme Watch laikrodyje galima keisti vibravimo intensyvumą ir ekrano ryškumą. Beje, čia jis kinta po 10 proc., o ne po 20 proc., kaip kad Mi Band 5 apyrankėje. Visgi, Mi Band 5 apyrankės ekranas yra ryškesnis.

.

Ekrano aktyvavimas yra įprastas – tereikia pasukti riešą.

Iš įdomesnių Realme Watch funkcijų, tai čia turime deguonies kiekio kraujyje matavimą, nuotolinį kameros ir muzikos grotuvo valdymą.

Dar vienas įdomus ir naudingas dalykas, kad galima aktyvuoti priminimą, apie būtinybę išgerti vandens. Tai valdoma programėlėje ir galima rinktis, kas kiek laiko Realme Watch apie tai turi pranešti.

Yra ir kita funkcija, primenanti apie per ilgą užsisėdėjimą vienoje vietoje. Beje, su Realme Watch laikrodžiu galima valdyti ir telefone įjungtą Youtube vaizdo įrašą: didinti arba mažinti garsą, perjungti sekančią/ankstesnę dainą. Tą patį galima daryti ir su Mi Band 5.“

„Labai patogu yra tai, kad tiesiog Realme Watch ekrane galima peržiūrėti detalius miego ir širdies ritmo rodiklius, valdyti žadintuvą ir kas man ypač patinka, kad aktyvavus chronometrą – toliau galima judėti per laikrodžio funkcijas ir chronometras nesustoja skaičiavęs laiko.“

„Kalbant apie sporto režimus, tai Realme Watch yra kuklesnis. Jame yra 14 sporto režimų: ėjimas, bėgimas lauke ir ant bėgimo takelio, važiavimas dviračiu lauke ir ant treniruoklio, jėgos treniruotė, įprasta treniruotė, krepšinis, futbolas, tenisas ir t.t.

.

Tačiau čia nėra GPS modulio. Ir nors jis atitinka IP68 standartą, bet čia net ir plaukimo režimo nerasime. Gerai tai, kad laikrodis visai nebijo vandens (3:45 min.).

Mi Band 5 šiais klausimais yra pažangesnis įrenginys. Jis ne tik turi plaukimo režimą, bet ir sugeba suskaičiuoti grybšnius.

Kalbant apie žingsnių skaičiavimą, tai Mi Band 5 tą daro tiksliau. Toks vaizdas, kad Realme Watch dalies žingsnių neužfiksuoja.

Orų prognozę Realme Watch rodo, bet tik dviem dienoms į priekį ir tai, tik temperatūrą. Mi Band 5 rodo savaitės orų prognozę ir su vėjo rodikliais bei ar bus saulėta, apniukę, ar lis.“

„Iš kitos pusės, Realme Watch neskaičiuoja bet kokio daikto širdies ritmo, kaip kad yra su Mi Band 5.

Kad ir ką jums kas kalbėtų, tai yra šią apyrankę kūrusių programuotojų problemos, kad Mi Band 5 širdies ritmą matuoja bet kam. Realme Watch atveju tai veikia ženkliai geriau.

Taip pat Realme Watch yra meditacijos funkcija ir žinutės atkeliauja tiesiog akimirksniu. Tik į jas atsakyti negalima.

„Realme Watch yra kompaktiškas laikrodis: 36,5 x 25,6 x 11,8 mm. Sveria tik 35 gramus. Mi Band 5 sveria 23 gramus.

Realme Watch 1,4 colių (320 x 320) LCD ekranas dengtas Gorilla Glass 3 stiklo apsauga ir su 400 nit’ų ryškumu. Primenu, kad Mi Band 5 ekranas yra 1,1 colių (126 x 294) Amoled, su 450 nit’ų ryškumu.

Realme Watch valdymas vyksta liečiant laikrodžio ekraną ir su šone esančiu mygtuku.

Mikrofono ir garsiakalbio čia nėra, kaip ir standartinėje Mi Band 5 versijoje. Tiesa, Mi Band 5 su NFC versija juos turi ir taip galima per apyrankę palaikyti pokalbius su skambinančiais.

Realme Watch rėmas plastikinis, dirželis nuimamas. Bendrai, laikrodis atrodo gražiai.

Gamintojas tvirtina, kad Realme Watch baterijos užtenka 14 dienų, tačiau intensyviai jį naudojant – 7 dienoms.

Apibendrinus, rekomenduoju. Realme Watch nėra tiek daug funkcijų, kaip Mi band 5 apyrankėje. Tačiau man jų tiek daug ir nereikia.

Realme Watch yra aiški sąsaja; didelis ir ryškus ekranas, kuriame patogu perskaityti informaciją; deguonies kiekio kraujyje matavimas; širdies ritmo kokybiškas matavimas; galimybė tiesiog laikrodyje valdyti žadintuvą bei gražios formos ir kokybiškai pagamintas. Tai yra stipriosios Realme Watch savybės.

Jei pamirštume kiek kainuoja Realme Watch, tai jis ženkliai geresnis už Mi Band 5. Įvertinus kainos-kokybės-funkcijų santykį, šiuo metu geriau rinktis Mi Band 5.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(11)
(-10)

Komentarai ()