Revoliucinė technologija LCD ekranams - iki šiol tai sugebėjo tik OLED, o dabar skelbiama apie naują proveržį - štai ką kuria TCL, „Xiaomi“ ir „Huawei“  ()

Iki šiol pirštų atspaudų skaitytuvai buvo integruoti tik OLED išmaniųjų telefonų ekranuose dėl jų foninio apšvietimo tipo ypatumo. Internetiniame naujienų portale „Gizchina“ pasirodė informacija, kad Kinijos bendrovės TCL inžinieriams pavyko sukurti panašų sprendimą skystųjų kristalų ekranams. Šaltinis pateikė trumpą technologijos aprašymą ir ja paremtų pirmųjų komercinių prietaisų numatomą debiuto datą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Norint pasiekti tokį rezultatą, įmonės tyrimų skyriui prireikė dvejų metų. Tam tikslui ekspertų komanda apsisprendė naudoti specialią plėvelę kaip ekrano dalį, kad pagerintų maksimalų ryškumą – šiai reikšmei viršijant 450 nitų, jie sugebėjo pasiekti aukštą pirštų atspaudų atpažinimo tikslumą su mažesne kaip 3% paklaida.

Remiantis žurnalistų informatorių pranešimais teigiama, kad ekranas išryškins jutiklio plotą, kad jį būtų galima lengvai atrakinti, tačiau pats skaitytuvas veikimo metu nebus matomas vartotojui. Šiuo metu skystųjų kristalų ekranai su vienviečiu jutikliu jau gaminami, o 2021 m. TCL planuoja įdiegti viso ekrano pirštų atspaudų atpažinimo technologiją.

TCL nėra vienintelė įmonė, kurianti skaitytuvą, įtaisytą po LCD ekranu. Buvo pasirodę neoficialių pranešimų, kad išmanųjį telefoną su panašiomis technologijomis šiais metais pristatys „Xiaomi“. Be to, sklando gandai, kad LCD ekraną su įmontuotu biometriniu jutikliu netrukus išleis ir „Huawei“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()