Rekordinis atpigimas! Net dvigubai pigiau už „Xiaomi“, o siūlo praktiškai tą patį - „ideali navigacija, juda kaip tankas ir išvalo net ten, kur nesitiki. Už tokią kainą geriau nebūna“: praktiškai išbandė masiškai šluojamą robotą siurblį iš AliExpress („ABIR X6“ apžvalga, iš Lenkijos, Video, Papildymas 2021-05-18)  ()

„Šiandien išbandysiu iš tikrųjų išmanų robotą dulkių siurblį. Ir užbėgdamas šiek tiek į priekį pasakysiu, kad tai yra tiesioginis konkurentas brangesniems Xiaomi modeliams. Ir galiu drąsiai sakyti, kad ABIR X6 užtikrina puikų sausą bei drėgną valymą, labai tikslų navigavimą ir praktiškai visas išmanias funkcijas, kurias siūlo ir brangiausi Xiaomi modeliai, tačiau kainuoja dvigubai pigiau.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„ABIR X6“ robotas dulkių siurblys (sausas + drėgnas valymas):

  • Aliexpress – 182,48 €; 176,90 € (papildymas 2021-05-18);
  • Aliexpress – 186,66 €; 176,90 € (papildymas 2021-05-18);
    • 56 % nuolaida + parduotuvės kuponai, automatiškai pritaikys;
    • iš Lenkijos, Čekijos, Ispanijos, Italijos ir Prancūzijos sandėlių, tad nėra rizikos dėl muito mokesčių;
    • nemokamai pristatys į Lietuvą per 2-5 dienas.

Pirmiausia, verta pastebėti, kad tai yra ko gero pats perkamiausias Aliexpress robotas dulkių siurblys nuo 2020 metų rudens, kada buvo oficialus jo anonsas.

Vien oficialioje gamintojo parduotuvėje per kelis mėnesius „ABIR X6“ įsigijo beveik 6 300 pirkėjų, turime 3 600 atsiliepimų ir net 4,9/5 balų įvertinimą.

„ABIR X6“ pirkėjų atsiliepimus rasite čia.

 

Šiam robotui pagyrų negaili ir apžvalgininkai. Štai ką apie „ABIR X6“ sako vienas jų.

Apžvalgininkas iškart atkreipia dėmesį, kad ABIR X6 yra vienas populiariausių ne tik kompanijos, bet ir tarp visų Aliexpress parduodamų robotų dulkių siurblių atstovas.

Jau dabar šį robotą įsigijo tūkstančiai pirkėjų ir turime aukščiausius įvertinimus. Puiku yra ir tai, kad gamintojas parduoda įvairius priedus ir detales, tad robotą bet kada galima atnaujinti ar pakeisti reikiamą detalę.

Apžvalgininkas prieš pereidamas prie išpakavimo ir svarbiausių roboto savybių, iškart pažymi, kad šis ABIR X6 robotas aprūpintas triguba navigacijos sistema, dėl kurios robotas labai gerai orientuojasi aplinkoje. Piešiamas kambarių žemėlapis, aptikus naują kliūtį žemėlapis koreguojamas ir išsaugomas programėlėje.

„ABIR X6 puikiai orientuojasi aplinkoje, tiksliai piešia žemėlapius ir juos išsaugo programėlėje. Dėka tokios navigacijos ir jutiklių, robotas sistemingai juda po teritoriją, nepalikdamas neišvalytų vietų. Taip pat visada žino kur yra įkrovimo stotelė ir kai prireikia energijos bei baigus darbą – pats sėkmingai prie jos sugrįžta.

Turiu pasakyti, kad jis puikiai orientuojasi net visiškoje tamsoje ir šiuo metu ABIR X6 yra geriausias pasirinkimas tarp visų, mažai žinomų gamintojų. Jis net ir be lazerinės navigacijos sistemos puikiai darbuojasi.“

Apžvalgininkas tvirtina, kad ABIR X6 yra simpatiškas robotas. Viršutinė dalis blizgi, tad renka pirštų atspaudus.

 

„Iš esmės tai yra gana įprastos išvaizdos robotas su bamperiu, dviem fiziniais mygtukais, garsiakalbiu (balso asistentę galima ir išjungti), tiesioginio įkrovimo jungtimi ir kt.

Na, o apačioje aukščio jutikliai, dėl kurių robotas nenukrenta nuo laiptų ar kitų paviršių. Du šoniniai šepetėliai ir pagrindinis šepetys. Kaip parodė praktika – tokia kombinacija užtikrina geriausią valymo efektyvumą.

Du dideli ratukai robotui leidžia lengvai užlipti ir ant 1 cm storio kilimo. Bendrai perlipa 1,8 cm aukščio kliūtis.

Čia turime japonišką NIDEC bešepetėlinį variklį su 500W galia ir 4000Pa siurbimo rodikliu. Manau, kad tai yra vieni aukščiausių rodiklių tokioje kategorijoje. Net ir Xiaomi modeliai pasižymi maksimaliai 2500Pa rodikliu.“

ABIR X6 turi 2600 mAh talpos bateriją ir vienu įkrovimu gali darbuotis 1,5 valandos bei išvalyti iki 150 m2 plotą. Jei darbui užbaigti pritrūksta energijos, robotas pats grįžta prie įkrovimo stotelės, pilnai įkrauna bateriją ir grįžtą tęsti darbą ten, kur baigė.

Verta pažymėti ir tai, kad ABIR X6 turi dvi atskiras talpas. 600 ml talpa skirta sausam valymui, o 360 ml vandens talpa skirta grindų plovimui. Jos lengvai nuimamos bei uždedamos.

„Vandens padavimą reguliuoja roboto elektronika. O štai sausų atliekų talpoje turime papildomą variklį, atsakingą už siurbimą. Tad jei kada nors Jums ir sugestų šis variklis, tai nereikės pirkti viso siurblio. Užteks tik pakeisti pačią atliekų dėžutę, kuri kainuoja apie 22 eurus ir toliau galėsite naudotis ABIR X6 siurbliu.

Beje, pardavėjas šiam siurbliui duoda trejų metų garantiją. Tad jei kas nors per šį laiką robotui ir nutiks – gamintojas nemokamai atsiųs reikiamą detalę.“

 

„Sausų atliekų talpoje turime HEPA ir kitus filtrus, o vandens talpoje turime dvi sekcijas. 360 ml vandens talpa ir kita skirta siurbti sausoms atliekoms. Tad vienu metu siurblys ir plauna, ir tuo pačiu susiurbia smulkias atliekas.

Vandens padavimas yra reguliuojamas ir tai daroma kokybiškai. Apskritai galiu pasakyti, kad ABIR X6 robotas tiek pagamintas, tiek ir darbuojasi labai kokybiškai.

Beje, kalbant apie pakuotę ir jos turinį, tai robotas atkeliauja kompaktiškoje dėžėje, kurioje rasime naudojimosi instrukciją, garantinį taloną, 4 šoninius šepetėlius, 2 šluostes, vandens ir sausų atliekų talpas, maitinimo adapterį, įkrovimo stotelę ir patį siurblį.

Įdomu yra ir tai, kad kiekvienas šoninis šepetėlis turi dar štai tokius mažučius papildomus šepetėlius, kurie apsaugo nuo plaukų apsivyniojimo. Nors atrodo, kaip absoliutus menkniekis, bet praktikoje, tai pasirodė, kaip puikus patobulinimas.“

Robotas valdomas su pakuotėje esančiu nuotolinio valdymo pulteliu arba telefone esančia WeBack programėle.

„Čia viskas labai paprasta ir aišku. Atsisiunčiame ir įsidiegiame programėlę, užsiregistruojame, pridedame įsigytą robotą – tam reikės nuskenuoti ant roboto korpuso esantį QR kodą – pasirenkame WiFi tinklą ir toliau sekame programėlėje nurodomas instrukcijas. Štai ir viskas. Iškart programėlėje rodoma, kad yra programinės įrangos atnaujinimas, kurį belieka atsisiųsti ir robotą atnaujinti.

Ilgai nedelsdamas galiu pasakyti, kad ABIR X6 sausas valymas mane maloniai džiugina. Jis sugeba surinkti nuo ant grindų pabirusio sauso kačių ėdalo iki smulkiausių dulkių.

 

Jis po teritorija juda užtikrintai ir išvalo net tas vietas, apie kurias jau buvote ir pamiršę. O dėka turimos navigacijos jis labai gerai juda po kambarius ir kas svarbiausia – nepalieka neišvalytų vietų.

Kas dėl pravažumo, tai robotas lengvai įveikia įvairias kliūtis. Tvirtinama, kad pervažiuos 1,8 cm aukščio kliūtis ir jis jas įveikia, kaip tankas. Užtikrintai ir be problemų.“

„Įdomu yra ir tai, kad dėka turimo algoritmo, robotas pats sugeba išsilaisvinti iš ant grindų besivoliojančių laidų. Žinoma, tai užima kažkiek laiko, bet robotas pats save išgelbėja iš tokios situacijos.

Ir valymo kokybė nepriekaištinga. Atrodo, kad namai švarūs, o štai jau po pirmo kambario valymo robotas pririnko ganėtinai daug smulkių dulkių.“

„Vos tik prie roboto pritvirtinau vandens talpą – programėlėje iškart tapo aktyvi vandens režimo ikonėlė. Čia galime rinktis iš 3 vandens padavimo lygių ir taip reguliuoti vandens kiekį.

Jau iš pačių pirmųjų metrų šluostė yra gerai drėkinama ir matyti, kad grindys plaunamos (6:30 min.). Vandenį robotas naudoja efektyviai ir tokios 360 ml vandens talpos tikrai užteks išplauti 100 m2 plotui.

Primenu, kad geriausia namus pirmiausiai išvalyti sausai. Tada robotui uždėti šią talpą ir taip jis sausai surinks likusias dulkes bei išplaus grindis. Tokiu būdu pasiekiamas maksimalus valymo efektyvumas.

 

Be įprastų režimų programėlėje dar rasime ir konkrečios vietos valymą, virtualių sienų nurodymo galimybę ir kt. Štai kaip robotas valo konkrečią vietą (7:02 min.), o štai kaip greitai randa įkrovimo stotelę (7:16 min.).“

„Viskas veikia puikiai, kaip ir virtualios sienos. Jas nurodžius, robotas nevažiuos į jūsų uždraustas vietas.

Siurbimo metu galima keisti ir siurbimo galingumą.

Apibendrindamas galiu drąsiai tvirtinti, kad ABIR X6 robotas atitinka visas gamintojo deklaruojamas funkcijas bei galimybes. Išbandžiau viską, ką tik sugeba šis robotas ir visas programėlėje esančias funkcijas, tad tą galiu tvirtinti drąsiai. Plius, šį robotą galima valdyt ir su Alisa balso asistente (8:15 min.).

ABIR X6 yra puikus robotas dulkių siurblys ir vos vieną kartą jis kažkaip atsijungė nuo programėlės. Tačiau toliau tęsė darbą standartiniu režimu. Gal čia buvo sutrikęs interneto ryšys ar pats programos serveris, sunku pasakyti.

Bet tai nutiko tik kartą ir tai yra visiškas menkniekis, palyginus su roboto kaina, siūlomomis funkcijomis ir veikimo efektyvumu. Jis puikiai dirba ant įvairaus tipo grindų bei kilimų. Už tokią kainą, tai yra išskirtinai geras robotas dulkių siurblys.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: