Iš Prancūzijos ir net 130€ pigiau aukščiausios klasės JAV ir „Xiaomi“ kompanijų sukurtas iki 4K palaikantis projektorius, kokio Lietuvoje net nerasite - „nerealiai geras projektorius, kuris sukelia tą „WOW“ jausmą. Vaizdas yra pasakiškas“ („Xiaomi Formovie Dice“ atsiliepimai, iš Prancūzijos, kuponas, Video pavyzdžiai)  ()

„Xiaomi Formovie Dice“ - puikių galimybių, aukščiausios klasės DLP mini projektorius. Ir ką gi sugeba šis portabilus įrenginys? Ką apie jį sako pirkėjai ir apžvalgininkai bei kiek toks prietaisas kainuoja? Apie viską šiame straipsnyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

„Xiaomi Formovie Dice“ DLP mini projektorius:

  • DHgate402 €;
    • nuolaidos kuponas - DHMYJE7;
    • iš Prancūzijos sandėlio, tad nėra muitų rizikos;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys UPS siuntų tarnyba.

 

  • Aliexpress514,72 €;
    • iš Kinijos sandėlio;
    • nemokamai į Lietuvą pristatys DHL siuntų tarnyba.

 

  • Cafago - 535,49 €;
    • Vokietijos sandėlio, tad nėra muitų rizikos;
    • nemokamas siuntimas į Lietuvą.

Gana akivaizdu, kad šiuo metu „Xiaomi Formovie Dice“ projektorių už pačią geriausią kainą parduoda DHgate parduotuvė.

Kitose populiariose parduotuvėse šie projektoriai parduodami arba tik iš Kinijos sandėlio, arba net iki 130€ brangiau. O štai Lietuvoje tokio vaizdo projektoriaus išvis nėra.

Kuo pasižymi „Xiaomi Formovie Dice“ projektorius?

Tikriausiai jau mažai ką stebina, bet pastaraisiais metais atrodo, kad kone kiekvienas naujas prekės ženklas priklauso „Xiaomi“ ekosistemai. Ir tikrai, Kinijos technologijų milžinė daug investuoja į naujas startuolių kompanijas ir padeda joms pasiekti pasaulinę rinką.

Ir investuoja ne tik į Kinijos ar bendrai Azijos kompanijas, bet ir į kitų šalių. Šta ir čia turime JAV įsikūrusios Formovie Technology kompanijos produktą - DLP mini projektorių - kuriam išvysti dienos šviesą padėjo „Xiaomi“.

 

Galima gana drąsiai teigti, kad „Xiaomi Formovie Dice“ yra net labai puikus DLP mini projektorius.

Štai, jis turi tokias reikalingas jungtis, kaip USB, HDMI bei 3.5mm audio. Prie šio projektoriaus prijungsime norimą įrenginį: kompiuterį, žaidimų konsolę, garso įrangą, ausines, USB atmintukus ir t.t.

Plius, čia randame Bluetooth 4.0 ir WiFi 2.4/5.0 GHz ryšius bei Google Assistant, kas suteikia dar daugiau funkcionalumo.

Projektoriaus sklandų darbą užtikrina Amlogic T962X-H procesorius, ARM Cortex A53 vaizdo plokštė, 2GB DDR3 + 16GB eMMC atmintis ir oficiali Android TV sistema.

Tad čia turime visus Android suteikiamus privalumus ir reikalingas programėles. Taip pat bet kada reikiamą programėlę galima atsisiųsti iš Google Play. Beje, ši programinė įranga palaiko lietuvių kalbą.

Vaizdo projektoriaus esminis dalykas yra užtikrinamas vaizdas. Čia turime DLP technologijos pagrindu veikiantį vaizdo projektorių su 1080P pasiekiama raiška. Taip pat palaikoma ir 4K.

Norisi iškart atkreipti dėmesį, kad LED lempa yra labai kokybiška ir ji tarnaus net 30 000 val. Kitaip tariant, vaizdo projektorius be pertraukos gali veikti beveik 3,5 metų. Nuostabus rodiklis.

Šaunu ir tai, kad čia turime automatinį fokusavimo ir koregavimo (45 laipsnių kampu tiek vertikaliai, tiek horizontaliai) palaikymą. O štai ANSI liumenų rodiklis siekia 700. Itin aukštas ir lenkia tokios žinomos kompanijos, kaip Pico, projektorius. Didesnis ANSI rodiklis reiškia, kad turėsime ryškesnį, sodresnį vaizdą.

Belieka tik „Xiaomi Formovie Dice“ projektorių pastatyti priešais sieną (maksimaliai iki 6 metrų atstumu) ir turėti iki 200 colių dydžio ekraną. Geriausias vaizdas gaunamas, kai atstumas siekia iki 3 metrų.

Svarbus momentas ir tas, kad „Xiaomi Formovie Dice“ yra kompaktiškas vaizdo projektorius: 155 x 125 x 160 mm, bei sveria tik 2,2 kg. Jis taip pat turi specialiai pritvirtintą rankeną, tad yra patogu jį pernešti į norimą vietą.

 

O kaip gi su energija? Iš kur projektorius gaus energijos, jei jį nusinešime, kad ir į lauką?

Apie tai gamintojas pagalvojo ir šiame projektoriuje įdiegė net 16 000 mAh talpos bateriją. Tad „Xiaomi Formovie Dice“ galima drąsiai neštis į konferencijų salę, mokyklos klasę, įsijungti mėgstamą filmą stovyklaujant ir bet kur, kur tik tuo metu norėsite pramogauti.

„Xiaomi Formovie Dice“ yra išties šaunus ir labai funkcionalus vaizdo projektorius. Puiki išvaizda, galinga techninė įranga ir pilnas Android TV palaikymas. Šiame projektoriuje yra viskas, ko tik už tokią kainą būtų galima reikalauti.

Ką apie „Xiaomi Formovie Dice“ sako pirkėjai bei apžvalgininkai?

„Xiaomi Formovie Dice“ projektorių puikiai vertina ir pirkėjai, ir apžvalgininkai. Štai čia pateikiame keletą išsamiausių pirkėjų atsiliepimų:

  • M***i: Aukščiausios klasės produktas. Puiki vaizdo kokybė ir garsas, už kurį reikia dėkoti Dolby. Jaučiuosi tarsi būčiau kino teatre. Nerealus jausmas. Vaizdo ryškumas yra nuostabus. Beje, pastebėjau, kad vaizdas ryškesnis, kai projektorius yra prijungtas prie maitinimo šaltinio. Kontrastas ir spalvų diapazonas aukščiausio lygio. Jau gana ilgą laiką niekas manęs nebuvo taip maloniai nutebinę, kaip šis projektorius. Labai rekomenduoju, tikrai liksite sužavėti! 1 foto, 2 foto, 3 foto, 4 foto.
  • S***s: Nuostabus daiktas. Aš jau labai seniai norėjau vaizdo projektoriaus, bet vis neišsirinkdavau. Pigūs modeliai manęs nežavėjo ir kėlė abejones dėl kokybės. O ir funkcionalumas bei jų užtikrinama vaizdo kokybė manęs netenkino. 1000+ eurų kainuojantys modeliai man buvo per brangūs. Tad čia yra idealus variantas. Realiai gaunu tų 1000+ eurų kainuojančių projektorių funkcionalumą bei vaizdo kokybę už bent 2-3 kartus mažesnę kainą. Ir tas kompaktiškumas super geras dalykas. Vaizdo kokybė nepriekaištinga. Garso taip pat. Ir po poros savaičių naudojimo vis atrandu naujų šio projektoriaus galimybių. Štai išjungus vaizdą, projektorių vis dar galima naudoti, kaip garso kolonėlę. Su draugais taip pasidarėme karaokė vakarėlį. Geras dalykas ir iki šiol net nežinojau, kad Xiaomi Formovie Dice tą sugeba. 10 balų. 
  • M***v: Atvyko greitai ir puikiai supakuotas. Tai mano pirmas tokio tipo projektorius ir esu labai patenkintas. Projektoriaus garsiakalbis geras, įmontuota baterija išvis klasiška. Galiu nešioti projektorių po namus ir žiūrėti filmą ten, kur tik noriu. Ir be jokių laidų. Itin patogus projektorius pasiimti su savimi į išvykas. Vaizdo ryškumas labai geras, nors šviesios dienos metu kiek ir nukenčia. Galėtų kiek tyliau dirbti ventiliatorius ir gerai, kad yra automatinis fokusavimas, būtų dar geriau, jei būtų koreguojamas mastelis. Dėl pastarųjų dviejų dalykų aš jį vertinu 9 balais iš 10. Ir bendrai, tikrai džiaugiuosi įsigijęs. Rekomenduoju - 1 foto, 2 foto, 3 foto.
  • AliExpress Shopper: Pristatė per 1,5 savaitės. Pliusai: kompaktiškumas, daili išvaizda, puikus spalvų perdavimas, aiškumas, geras ir gilus garsas, „Android TV“, geras automatinis fokusavimas, rusų (bei kitos aut. past.) kalba, žinoma, puiki autonomija dėl įmontuotos baterijos. Į minusus galiu įtraukti kiek įkaistantį maitinimo šaltinį, prieš objektyvą ant vidinio apsauginio stiklo susirenka dulkių (foto 1), tačiau vaizdo kokybei tai neturi įtakos. Atkeliavo su visiškai išsikrovusia baterija, triukšmo lygis kaip nešiojamo kompiuterio, esant apkrovai. Ryškumo pakanka net, kai už lango apniukę. Ir projektoriaus perduodamas vaizdas yra malonus. O su užtrauktomis užuolaidomis vaizdas yra pasakiškas. Tai yra projektorius, kuris sukelia tą „WOW“ jausmą. Manau, puikus pasirinkimas - 1 foto, 2 foto.

 

 

Apžvalgininkai „Xiaomi Formovie Dice“ projektorių taip pat vertina labai gerai ir štai šiame vaizdo įraše gali greitai pasižiūrėti, ką rasite pakuotėje, kaip atrodo projektorius, jo operacinė sistema, vartotojo sąsaja, ką su juo galima nuveikti, vaizdo įrašų pavyzdžiai:

O štai čia turime ypatingai išsamią „Xiaomi Formovie Dice“ projektoriaus apžvalgą, kurios autorius aptaria praktiškai kiekvieną jo aspektą. Vos ne iki kiekvieno varžtelio pagaminimo kokybės. Įspūdingai detali ir labai informatyvi apžvalga ir štai koks galutinis verdiktas.

„Iškart galiu pasakyti, kad Xiaomi Formovie Dice yra labai geras žiūrėti filmus ir įprastiems žaidimams. Bet ne visiems. Štai pavyzdžiui žaidžiant šaudykles, jaučiamas tam tikras vėlavimas. Bet čia viskas priklauso nuo žaidimo, vaizdo ryškumo, optimizacijos.

Bendrai vaizdo ryškumas čia yra labai geras. Jei dar palaikytų 3D, tai išvis būtų tobula. Iš kitos pusės, kai kurie tokios kainos ir netgi pigesni vaizdo projektoriai palaiko 3D ir HDR, bet jų vaizdo ryškumas yra prastesnis nei Xiaomi Formovie Dice. O 3D to ryškumo reikia daugiau, kadangi 3D akiniai kokių 20-30 proc. ryškumą sumažina, tad automatiškai žiūrint per akinius tas ryškumas mažėja. 

 

Xiaomi Formovie Dice 3D nepalaiko, bet rodomo vaizdo kokybė tiesiog nuostabi. Sodrios spalvos, labai geras kontrastas, toks įtraukiantis vaizdas. Nustatymuose galima keisti spalvų temperatūrą ir kitus parametrus, tad vaizdą pasidaryti tokį, koks maloniausiais akims.

Garso kokybė čia nereali. Štai prie kompiuterio turiu pajungęs 5.1 garso sistemą. Nors ir ne pačią naujausią, bet dar gerą. Tai kai įjungiu tik projektorių, po kokių 5-10 minučių pamirštu, kad čia garsas keliauja tik iš pačio projektoriaus. Nuostabi garso kokybė.

O kadangi projektorius turi integruotą bateriją, tai su juo galima keliauti į svečius, į gamtą, apskritai bet kur, kur tik norite. Svarbu, kad tik būtų į ką nukreipti tą projektorių, kad ir į kokią sieną.

Mano testavimai parodė, kad baterijos užtenka 3 valandoms. Čia tuo atveju, kai žiūrėjau filmą ir garsiakalbis dirbo esant maksimaliam garso lygiui.

Automatinis fokusavimas dirba puikiai, labai stabiliai ir greitai. Jei pajudinote ar pernešėte projektorių į kitą vietą, pats projektorius per keletą sekundžių pradeda automatiškai fokusuoti vaizdą.

Su trapecija taip pat viskas puiku. Projektorių galima pastatyti taip, kad net iš kokio kampo bus gerai perduodamas vaizdas. Tiesa, tokiu atveju vaizdas yra kiek apkarpomas (sumažėja).

Valdymas balsu bei Chromecast dirba idealiai. Greitai atlieka paiešką, greitai persijungia, viskas dirba sklandžiai. 

Apibendrinus, labai ir net labai geras projektorius. Vertas savo kainos. Ypatingai tinkamas mėgstantiems žiūrėti filmus. žaidimų mėgėjams nėra toks puikus. Jei svarbi kiekviena milisekundė, tada šis modelis nėra pats geriausias žaidimų mėgėjams.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai ()