Išbandėme vieną geriausių rankinių siurblių rinkoje - „Dreame T20“. Fantastiškai patogi priežiūra, aukščiausios klasės dizainas, o valymo šepečiai patiks visiems („Dreame T20“ apžvalga)  ()

„Dreame T20“ - tai akumuliatorinis rankinis dulkių siurblys, pasižymintis didele dulkių surinkimo talpa, puikia filtravimo sistema ir patogiu valdymu.

Tai - įrenginys, kuris labai paprastai įsilieja į namų tvarkymo rutiną.

„Dreame T20“ turi ir daugiau privalumų (ir keletą trūkumų), apie kuriuos papasakosime apžvalgoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Dreame T20“?

„Dreame“ - tai Pekine įsikūręs plaukų džiovintuvų ir dulkių siurblių gamintojas. „Xiaomi“ yra vienas iš „Dreame“ investuotojų ir artimas verslo partneris. Tiesą sakant, būtent „Dreame“ gamina „Xiaomi“ dulkių siurblius. T20 yra vienas iš naujesnių „Dreame“ dulkių siurblių-šluotų (rankoje laikomas dulkių siurblys). Tai - akumuliatorinis įrenginys, skirtas namų švarai palaikyti, bet, aišku, tinkantis ir automobilio valymui.

„Dreame T20“ bandėme kelias savaites ir galime apie jį šį tą papasakoti, bet apie viską iš pradžių.

„Dreame T20“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

~250€

Privalumai: 

  • Labai gerai apgalvota ergonomika
  • Šiuolaikiškas, ne per daug ryškus dizainas, atrodo labai solidžiai
  • Labai tvirtai fiksuojasi įkrovimo stotelėje-laikiklyje
  • Labai patogi, idealiu kampu pasižyminti rankena
  • Kaip tokios galios, labai lengvas
  • Turi užrakto mygtuką ir tai labai patogu
  • Ryškus, spalvotas ekranas
  • Automatinis kilimo atpažinimas
  • Puikiai veikia automatinis režimas - rekomenduojame naudoti
  • Keičiama baterija
  • Didelė dulkių talpa
  • Visiškai išardoma filtravimo sistema - labai patogu siurblį plauti
  • Labai kokybiški šepečiai, galima išardyti valymui

Trūkumai:

  • Maksimaliu režimu ganėtinai triukšmingas
  • Dulkių talpai ištuštini reikia dviejų rankų, bet jos lieka švarios

„Dreame T20“ specifikacijos:

  • Galia: 450 W variklis; siurbimo galia -  150 AW 
  • Siurbimo slėgis: 25 kPa;
  • Triukšmas: 84 dB
  • Baterijos dydis:  2800 mAh (nominali 3000 mAh), įkraunama per maždaug 3-4 val.;
  • Filtravimas: ciklonas ir plaunamu HEPA filtru;
  • Dulkių talpa: 600 ml;
  • Prietaiso svoris: 1,67 kg.

„Dreame T20“ pakuotėje yra prie sienos tvirtinama įkrovimo stotelė, įkroviklis, vamzdis, trumpa lanksti žarna, instrukcijos ir, aišku, valymo antgaliai: du besisukantys šepečiai, antgalis plyšiams ir paprastas šepetys kietiems paviršiams.

Didesnė galva su besisukančiu šepečiu yra skirta grindims, mažesnė - minkštiems baldams ir čiužiniams. „Dreame T20“ pakuotėje nėra daug neperdirbamo plastiko, ji pati yra mažesnė nei kitų siurblių, o tai savaime yra geras dalykas.

Dizainas, valdymas ir ergonomika

„Dreame“ kompanija kuria tokius siurblius, kurie savo dizainu prilygsta ir žymiai brangesniems prietaisams - T20 sukurtas laikantis būtent tokios idėjos.

„Dreame T20“ pasižymi šiuolaikišku dizainu ir nėra per daug ryškus, nors ir turi raudoną vamzdį. Metalą primenantis plastikinis korpusas atrodo tvirtas ir kokybiškas, priedų fiksuokliai - solidūs.

Labai gerai ir tai, kad prie sienos tvirtinama „Dreame T20“ įkrovimo stotelė-laikiklis veikia paprastai ir patogiai. Tiek siurblys, tiek ir kiti priedai čia fiksuojami tvirtai ir nenukris net užkliudyti. Jei norite, galite „Dreame T20“ įkrauti atskirai, nenaudodami prie sienos tvirtinamos stotelės - siurblys turi įkroviklio lizdą.

„Dreame T20“ yra valdomas trimis mygtukais - įjungimo/išjungimo, režimo ir užrakto (apie jį - šiek tiek žemiau). Šis siurblys turi patogią, idealiu kampu pasižyminčią rankeną.

Priešingai nei kai kuriuos senesnius dulkių siurblius-šluotas, „Dreame T20“ galima valdyti viena ranka - įjungimo ir režimo mygtukai yra lengvai pasiekiami iš įprastos rankos padėties. Tiesa, mažesnes rankas turintys žmonės užrakto mygtuką lngviau pasieks kita ranka.

„Dreame T20“ įjungimo mygtukas yra valdomas rodomuoju pirštu (kaip ginklo nuleistukas ar grąžto jungiklis), režimo nustatymo mygtukas - nykščiu. Didysis šio siurblio vamzdis nėra teleskopinis, bet lankstaus pagrindinio šepečio dėka jis patogiai tarnaus ir žemesnio, ir aukštesnio ūgio žmonėms.

Apskritai, „Dreame T20“ pasižymi gerai apgalvota ergonomika. Tiesa, jis yra sunkesnis už kai kuriuos pačius lengviausius konkurentus, bet 1,67 kg svoris vis tiek nėra didelis, o ir balansas yra geras. Palyginimui, „Dyson V11 absolute“ sveria net 3 kg. Daugelis pigių siurblių sveria nemažiau 2 kg, nepriklausomai nuo to, kad jie turi dvigubai mažiau galios nei „Dreame T20“. 

Jei gaudysite palubėse susirinkusius voratinklius, tikriausiai naudosite lengvesnį mažesnį šepetį ir šis darbas nebus labai sunkus. Naudojamas įprastai „Dreame T20“ nevargina riešų ar nugaros.

Minėjome „Dreame T20“ užrakto mygtuką. Šis mygtukas leidžia nelaikyti nuspausto pagrindinio jungiklio. Ši funkcija dar visai neseniai tarp dulkių siurblių-šluotų nebuvo tokia paplitusi - anksčiau siurblys pradėdavo dirbti nuspaudus mygtuką, o nutildavo tą mygtuką nuspaudus dar kartą. Dabar galima kaskart spaudinėti ir laikyti įjungimo mygtuką (panašiai kaip akumuliatorinio grąžto jungiklį) arba naudoti užraktą. 

Spalvotą ekraną „Dreame T20“ gamintojas išskiria kaip vieną iš privalumų. Tiesą sakant, sunku įsivaizduoti, kodėl siurbliui tai būtų svarbu. Bet pats ekranas yra ryškus, lengvai perskaitomas ir ryškioje šviesoje, gražus ir informatyvus. Jame matysite baterijos lygį, pasirinktą režimą čia užsidegs ir pranešimas apie plovimo jau prašantį filtrą.

Ekranas užsidega nuspaudus bet kurį mygtuką - jei norite tyliai patikrinti baterijos lygį, galite spustelti režimo pasirinkimo mygtuką.

Jei „Dreame T20“ naudojimo patogumui ir galima turėti priekaištų, tai tik dėl triukšmo. Veikdamas maksimaliu režimu T20 skleidža 84 dB triukšmą (bent jau taip teigia gamintojas), tačiau labiau erzina garso pobūdis - jis yra aukšto dažnio. Prie to galima priprasti ir įjungus universalesnį vidutinį režimą T20 veikia tyliau.

Darbas su „Dreame T20“

„Dreame T20“ nėra toks galingas kaip patys galingiausi konkurentai (450 W), bet 150 AW siurbimo galia yra labai geras rodiklis. Dažniausiai dirbsite su itin greitai besisukančiu pagrindiniu grindų šepečiu. Ir tiek galios jam visiškai pakanka įveikti visus pagrindinius darbus.

Jis veikia tiesiog puikiai, keldamas nešvarumus iš kilimo gelmių ar nuo kietų grindų. Be to, jį lengva išardyti valymui.

T20 pats atpažįsta, kai pereina nuo kietų grindų prie kilimo ir pagal tai reguliuoja siurbimo galią.

Mažesnis „Dreame T20“ šepetys yra skirtas minkštiems baldams ir čiužiniams. Jis taip pat veikia labai gerai ir irgi yra išardomas valymui (tiesa, tam reikės įrankio - kokios nors monetos). Jis puikiai pasitarnauja valant medžiagines automobilio sėdynes - tam labai praverčia ir lanksti žarna, kuri leidžia siurblį pastatyti ir darbuotis laikant tik šepetį.

Automobilyje praverčia ir „Dreame T20“ antgalis plyšiams, kuris yra labai siauras ir ilgas. Ir paprastas šepetys kietiems paviršiams - jo šerius galima patraukti siurbiant ką nors kieto. Apskritai, „Dreame T20“ antgaliai yra kokybiški, universalūs ir lengvai prižiūrimi. Aišku, svarbiausia tai, kad jie veikia taip, kaip naudotojas ir tikisi.

„Dreame T20“ turi tris siurbimo režimus - ekonominį, automatinį ir maksimalios galios. Režimo pasirinkimą geriausiai palikti pačiam įrenginiui - automatinis režimas veikia puikiai, užtikrindamas optimalų balansą tarp baterijos resursų tausojimo ir siurbimo galios. 

T20 valymo efektyvumui ypač padeda šepečiai - jie yra labai kokybiški.

Naudojant maksimalų siurbimo režimą baterija išseks per maždaug 8 minutes, o labai taupant baterija tarnaus ir 70 minučių, bet ekonominio režimo visą laiką tikrai nenaudosite. Dažniausiai bus mišrus režimas, priklausomai nuo siurbiamo paviršiaus - nuo maksimalaus pereisite prie ekonominio ir atvirkščiai. Geriausia, kai tą daro pati siurblio automatika ir ji tai daro labai gerai. 

„Dreame T20“ priežiūra

Geras akumuliatorinis dulkių siurblys turi ne tik gerai siurbti, bet ir neapkrauti naudotojo priežiūros rūpesčiais. Svarbiausi faktoriai - baterija ir jos įkrovimas, dulkių talpos praktiškumas, siurblio valymas.

Taigi, nuo pradžių. „Dreame T20“ turi išimamą 2800 mAh bateriją. Bent jau teoriškai, ateityje tai leis atnaujinti dulkių siurblį - bus galima pakeisti tik susidėvėjusią bateriją. Arba įsigyti dar vieną bateriją dvigubai ilgesniam siurbimo laikui.

Kaip nurodo gamintojas, pilnai ši baterija įkraunama per 4 valandas, tačiau atrodo, kad kartais tiek laiko nereikia ir pakanka 3 valandų. Tai daug ar mažai? „Dyson V11 absolute“ įkraunamas per 4.5 valandos, mažesnes baterijas turintys siurbliai per 2.5-3 val. Tad 4-3 val. yra labai geras rodiklis. 

Pats įkrovimo procesas yra labai paprastas - įstatote siurblį į įkrovimo stotelę arba jungiate įkroviklį tiesiai į įrenginį.

„Dreame T20“ dulkių talpos dydis siekia 600 ml - tai šiame segmente yra daugiau nei siūlo artimiausi T20 konkurentai. Ją ištuštinti labai lengva, nors tam reikės dviejų rankų - talpos atidarymo rankenėlė yra įrenginio priekyje, nepasiekiama siurblį laikančia ranka. Nepaisant to, dulkės iškrenta jų neliečiant, jūsų rankos lieka švarios.

Valymui filtravimo sistemą galima visiškai išardyti. Tai suteikia galimybę labai švariai išvalyti ir išplauti siurblio vidų (visur rasite perspėjimus neįjungti siurblio, kol visiškai neišdžiūvo jo filtrai).

Išardyti siurblį bus sunku tik patį pirmąjį kartą - vėliau ši procedūra atrodys labai paprasta ir nekelianti galvos skausmo. T20 turi plaunamą HEPA filtrą, kuris daugeliui žmonių tarnaus metų metus. Svarbu prisiminti jį reguliariai išplauti, nes nuo jo užsikimšimo priklauso siurblio veikimo efektyvumas.

T20 neturi galimybės naudoti dulkių maišelių, bet to negalime laikyti trūkumu, nes ši savybė vis dar yra pakankamai reta ir daugeliui žmonių to tiesiog nereikia (maišeliai labiausiai patinka labai alergiškiems žmonėms).

Verta pagirti ir tai, kad abu T20 komplektacijoje esantys šepečiai gali būti išardyti valymui - tuo gali pasigirti ne visi šio tipo dulkių siurbliai. Tai labai palengvins plaukų išvalymą - ilgi žmonių ir augintinių plaukai gali apsivelti apie besisukančius šepečius, todėl kartais juos reikia išvalyti.

Su plovimu šioje vietoje reikia būti atsargiems - negalima sušlapinti siurblio antgaliuose esančių variklių. Apskritai, „Dreame T20“ yra lengvai prižiūrimas įrenginys, ypač jei mažesnė baterija ir ilgesnis įkrovimo laikas jums netrukdo.

Apibendrinimui

„Dreame T20“  yra  labai geras dulkių siurblys-šluota. Šis įrenginys lengvai įsilies į jūsų namų tvarkymo rutiną ir taps vienu mėgstamiausių įrankių. Turbūt didžiausias trūkumas - triukšmas prie maksimalios galios - yra visai nedidelis ir jį pamiršite pastebėję, kaip gerai „Dreame T20“ valo kilimus ir grindis.

„Dreame T20“ yra pakankamai paprastas įrenginys - į instrukcijas tikriausiai net nepažvelgsite, o įstatytas į sieninį laikiklį jis net neužims daug vietos.

„Dreame T20“ - tai daiktas, kurį lengva rekomenduoti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()