[Žinios trumpai] Tai būtų žiaurus smūgis Rusijai: Kazachstanas gali atkirsti Rusiją nuo Kinijos naftos arterijos  (2)

Reaguodamas į tarptautinio Kaspijos vamzdynų konsorciumo (CPC) blokavimą, Kazachstanas gali atkirsti Rusiją nuo Kinijos naftos arterijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-10 [Žinios trumpai] Tai būtų žiaurus smūgis Rusijai: Kazachstanas gali atkirsti Rusiją nuo Kinijos naftos arterijos  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija blokavo Kazachstano prieigą prie Kaspijos vamzdynų konsorciumo terminalo. Nur Sultanas turi ką atsakyti Maskvai naftos kare, sako konsultacijų bendrovės „RusEnergy“ partneris Michailas Krutichinas.

Tai pranešė „Radio France Internationale“.

Pasak žiniasklaidos pašnekovo, Kazachstanas gali užsukti Rusijai čiaupus Omskas-Pavlodaras-Kinijos pasienis. Jei Rusijai bus uždrausta naudoti naftotiekį, ji neteks 10 mln. tonų juodojo aukso eksporto. Už tai pats Kazachstanas gali pradėti tiekti naftą Kinijai.

Antrasis koziris Kazachstano kaladėje – dujų perdirbimo gamykla Orenburge.

 

„Be kazachų dujų sustos „Gazprom“ gamykla Orenburge, nes aplinkui nebėra gamtinių dujų“, – reziumavo ekspertas.

Michailas Krutichinas gyrė Kazachstaną už tvirtą poziciją ir nenorą remti Rusijos pradėtą ​​karą su Ukraina, atsisakymą pripažinti teroristus „DLR“ ir „LLR“.

Žiniasklaidos pašnekovas pažymėjo, kad Kazachstanas nenori prisiimti atsakomybės už Rusijos Federacijos nusikaltimus. Kasymas Žomartas Tokajevas jaučia Kinijos paramą ir nenori priklausyti nuo Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(102)
(0)
(102)

Komentarai (2)