[Žinios trumpai] Pirmoji plaukiojanti elektrinė „UniWave 200“ tikrai generuoja elektrą! Dar vienas būdas atsikratyti dujų (Video)  ()

Energijos generavimas iš vandenyno bangų nėra visiškai nauja idėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis bando paversti bangų judėjimą atsinaujinančios energijos forma. Sąlygos turi būti tinkamos, kad būtų galima surinkti didelį energijos kiekį.

Australijos bendrovė „Wave Swell Energy“ (WSE) teigia turinti geriausią sprendimą su „UniWave 200“ prototipu. Tai transportuojamoji jūros platforma, galinti generuoti 200 kilovatų galios naudojant dirbtinę „pūtimo angą“.

„Tai tikrai pirmasis projektas, kuris klientui sėkmingai gamina elektros energiją. Tai įrodo, kad vandenyno energija gali veikti“, – „ABC News“ sakė Stephanie Thornton iš Australijos vandenyno energijos grupės.

Generatorius veikia sukurdamas dirbtinę prapūtimo angą vadinamą svyruojančiu vandens stulpu.

Paprastais žodžiais tariant, vandenyno bangos persikelia į betoninę kamerą ir natūraliai stumiamos aukštyn, kol kamera prisipildo. Šis judėjimas stumia orą į turbiną, kuris generuoja energiją.

Bendrovė teigia, kad dizainas unikalus tuo, kad turbina yra vienakryptė, taip supaprastinant dizainą, sumažinant sąnaudas ir generuojant daugiau galios.

 

Praėjusiais metais „UniWave 200“ buvo sumontuotas King saloje. Ten generatorius galėjo tiekti nuolatinį maitinimą į salos mikrotinklą 12 mėnesių.

„Rezultatai pateisino ir kartais viršijo mūsų lūkesčius“, – „New Atlas“ sakė WSE generalinis direktorius Paulas Geasonas.

Teoriškai jis tinkamomis sąlygomis galėtų aprūpinti per parą 200 namų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: