[Žinios trumpai] Švedija skelbia sensaciją „Nord Stream“ nutekėjimo vietoje – rado sabotažą įrodančių itin jautrių įkalčių  (1)

Švedijos tyrimo institucijos ketvirtadienį (spalio 6 d.) pareiškė, kad dviejų dujų nuotėkių „Nord Stream“ dujotiekyje patikrinimas patvirtino įtarimus, jog tai buvo sabotažo veiksmai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-10-06 [Žinios trumpai] Švedija skelbia sensaciją „Nord Stream“ nutekėjimo vietoje – rado sabotažą įrodančių itin jautrių įkalčių  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prokuroras Matsas Ljungqvistas savo pareiškime sakė: „Galime daryti išvadą, kad Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje „Nord Stream“ 1 ir 2 įvyko detonacijos, dėl kurių buvo padaryta didelė žala dujotiekiams“.

Ljungqvistas pridūrė, kad „nusikaltimo vietos tyrimas sustiprino įtarimus dėl sabotažo. Nusikaltimo vietoje buvo surinkti įkalčiai ir dabar jie bus ištirti“.

Tačiau detalių jis neatskleidė, nes paminėjo tyrimo konfidencialumą. Jis sakė, kad „šis klausimas yra labai jautrus“.

Pažymėtina, kad visi keturi nutekėjimai yra Baltijos jūroje prie Danijai priklausančios Bornholmo salos. Du nuotėkiai buvo Švedijos išskirtinėje ekonominėje zonoje, o kiti du – Danijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(104)
(13)
(91)

Komentarai (1)