Podoliakas paskelbė itin stiprų pareiškimą, kodėl Rusijos negalima pašalinti iš JT: „susimovė visiškai“ (Video)  (1)

M. Podoliakas apie tai, kodėl Rusijos negalima pašalinti iš JT.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentūros administracijos patarėjas Michailas Podoliakas, duodamas interviu UNIAN,  paaiškino, kodėl Rusijos negalima pašalinti iš JT:

„Pirma, tai pinigai, kuriuos Rusija išleidžia tarptautinėms institucijoms. Antra – absoliutus lyderystės tarptautinėse institucijose nebuvimas. Sunku, jei iš prigimties esi antrojo, ne lyderystės plano, žmogus, ištarti: „Mes pakeisime tradicines taisykles“.

Anot jo, Rusija ilgus metus leido pinigus įvairiems renginiams organizacijose.

„Grubiai tariant, tai leido užsidirbti tiems pareigūnams, kurie atrodė labai efektyviai visoje šitoje propagandinėje Rusijos Federacijos veikloje“, – pridūrė jis.

Podoliakas atkreipė dėmesį į JT generalinio sekretoriaus António Guterreso pareiškimą, kad Rusijos Federacija pažeidė tarptautinę teisę, užpuldama Ukrainą ir surengdama pseudoreferendumus okupuotose teritorijose.

„Netgi tokia „bedantė“ organizacija kaip JT užfiksavo faktą, kad absoliučiai neįvyko tai, kas vadinama „teritorijų aneksija“. Grubiai tariant, Guterresas tiesiai šviesiai pasakė: „Vienintelė šalis, kuri turi teisę ten vykdyti karines operacijas, kad apgintų šias teritorijas ir išvytų iš ten bet kokią okupacinę kariuomenę, yra Ukraina. Viskas, ką daro Rusija, yra absoliučiai neteisėta“, – sakė Podoliakas. Jis pabrėžė, kad išstumti Rusiją iš JT, vykstant karui, tiesiog neįmanoma.

„Jūs reikalaujate neįmanomo iš žmonių, kurie yra daug mažesni už sprendimus, kuriuos jie turi priimti. Mes suprantame, kad tik stiprūs žmonės gali priimti stiprius sprendimus. Deja, šiandien daugybei tarptautinių institucijų vadovauja žmonės, kurie neatitinka naujų iššūkių. Iššūkių, kuriuos sukūrė Rusijos Federacija. Iššūkių, kurie griauna saugumo sistemą ir socialinius santykius. Ir labai svarbu, kad Ukraina laimėtų. Čia net ne klausimas, ar turėtume išlaisvinti savo teritoriją. Mes privalome nubausti už nebaudžiamą blogį. Tai labai svarbu. Nes Rusija daugelyje karų elgėsi nebaudžiamai ir niekada už tai neatsakė. Net ir už mūsų Krymo aneksiją neatsakė pagal įstatymą“, – kalbėjo Podoliakas.

 

Prezidentūros vadovo patarėjas pridūrė, kad nereikia bijoti, išmetant Rusiją iš visų organizacijų:

„Po šio karo ji bus ištremta kaip pralaimėjusi šalis. Ji mokės išmokas ne tik mums, bet ir kitoms šalims. Ši šalis turi būti ištremta. Iš visų organizacijų, kurioms trukdo, kaip, pavyzdžiui, „Amnesty International“. Tai nesuvokiama, kai organizacija, vadinama „Amnesty International“, elgiasi kaip išskirtinai prorusiška organizacija“.

 

Podoliakas taip pat priminė iš Rusijos nelaisvės paleistų Ukrainos karių būklę. „Ar matėte, kokius kalinius paėmėme? Ar po to galime patikėti Tarptautiniu Raudonojo Kryžiaus komitetu, kad jis tinkamai atlieka savo funkcijas? Šios 215 į laisvę paleistų kalinių nuotraukos yra konkretus nuosprendis Tarptautiniam Raudonojo Kryžiaus komitetui“, – piktinosi jis.

Podoliakas įsitikinęs, kad Rusijai pralaimėjus kare, visa tai žlugs. „Metai, dveji, treji. Visur bus ir elito atnaujinimas, ir funkcionalumas, ir chartija. Rusija bus iš kažkur išvaryta, kažkur ji gaus autsaiderio vaidmenį. Bet mums reikės atstatyti visa tarpvalstybinių santykių sistemą“, – apibendrino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(112)
(0)
(112)

Komentarai (1)