[Žinios trumpai] Limaną „praradęs“ generolas Lapinas skelbia grėsmingą atsakymą Kadyrovui: „tuoj bus Trečiasis Čečėnijos karas“  ()

Ramzanas Kadyrovas pareiškė, kad Centrinės karinės apygardos vadas generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas turėtų būti nubaustas už Rusijos karių pasitraukimą iš Limano.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas atvirai piktinasi po kiekvienos Rusijos kariuomenės nesėkmės Ukrainoje. Neseniai jis pareikalavo pažeminti generolą pulkininką Aleksandrą Lapiną, dėl kurio Rusijos pajėgos neva turėjo bėgti nuo Ukrainos karių iš Limano. Tuo metu karo vadas sėdėjo už šimtų kilometrų nuo fronto linijos, Luhanske.

Generolas pulkininkas Aleksandras Lapinas per tinklaraštininką Tumso savo oponentui atsakė, kad jis „paėmė pavyzdį iš Kadyrovo, kuris sėdi už tūkstančių kilometrų nuo savo dalinių ant prabangios sofos, ir sėdėdamas ant šios sofos jis ne kartą paėmė Kyjivą ir net ruošėsi pulti Lenkiją“.

Karys taip pat erzino Kadyrovą, primindami, kad Čečėnijos vadovas ir jo kovotojai mėgsta girtis savo fiktyvia sėkme „Tik-Tok“ socialiniame tinkle. „Artėja trečiasis Čečėnijos karas. Ačiū Putino administracijai, kuri čečėnus pavertė aukščiausia Rusijos Federacijos kasta, besimėgaujančia nebaudžiamumu“, – reziumavo Lapinas.

 

Pats Ramzanas Kadyrovas yra antrojo Čečėnijos karo produktas. Jo tėvas Achmadas karo metu perbėgo į Rusijos pusę ir taip tapo Čečėnijos respublikos prezidentu, o bet koks Čečėnijos nepriklausomybės siekis buvo numarintas. Ramzanas Kadyrovas dabar maudosi turtuose ir iš esmės yra nepajudinamas iš Čečėnijos vado posto. Jis į Ukrainą siuntė karius ir vienu metu net pats apsimetinėjo, kad yra Ukrainoje.

(110)
(2)
(108)

Komentarai ()

Susijusios žymos: