[Žinios trumpai] JAV senatorius: Putinas gali pulti Lenkiją  ()

V. Putino ir jo aplinkos karinė strategija akivaizdžiai žlugo – kiekvienas naujas žingsnis kare prieš Ukrainą tik blogina Rusijos kariuomenės padėtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spalio 2 dieną Kyjivas patvirtino Donecko srities Limano miesto deokupaciją, nors Putinas rugsėjo 30 d. apie aneksiją. Paskutinę rugsėjo savaitę Donbase padaugėjo Ukrainos vėliavų, Ukrainos ginkluotosios pajėgos sparčiai stumia užpuolikus iš savo šalies teritorijos.

Maskva ir toliau ignoruoja pralaimėjimus mūšio lauke, tačiau spalio 1 dieną vis dėlto patvirtino, kad Rusijos kariuomenė, siekdama išvengti apsupimo, traukėsi iš Limano.

Buvęs CŽA vadovas Davidas Petraeusas mano, kad Putinas ir toliau pralaimės mūšio lauke. „Klausimas tik, kada stambūs Rusijos daliniai pradės pasiduoti? Net grasinimas panaudoti taktinį branduolinį ginklą situacijos nepakeis“, – teigia Petraeusas.

Senatorius Marco Rubio taip pat įsitikinęs, kad Rusijos kariuomenė neturi jokių šansų laimėti savo pačių pradėtame kare. Tačiau amerikiečių politikas neatmeta, kad „Putinas gali pulti Vakarų tiekimo bazes, per kurias pagalba tiekiama Ukrainai - tai gali įvykti tokiose NATO šalyse kaip Lenkija“.

 

Atsitraukimas iš Limano išprovokavo naują visuomenės ir aukšto rango pareigūnų kritikos bangą Rusijos Federacijos vadovybei. Tolesni praradimai okupuotose teritorijose greičiausiai išprovokuos didesnį spaudimą Putinui ir jo aplinkai. Rusai reikalauja pergalių, tačiau aneksija tokia netapo - jos niekas nepripažins, rusai nežino savo valstybės sienų ar teritorijos dydžio, o okupuotas plotas Donbase kasdien tik traukiasi.

(71)
(4)
(67)

Komentarai ()

Susijusios žymos: