[Žinios trumpai] Ukraina puola! Pačioje Rusijoje skelbiama, kad Ukraina smogė su „super tankais“ ir sulaužė fronto liniją Chersone  ()

Ukrainos kontrpuolimas, kurio metu jau atkovota tūkstančiai kvadratinių metrų, toliau tęsiasi per Rusijos linijas pietiniame Chersono regione, pirmadienį pranešė Kremliui artimi pareigūnai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos „išrinktas“ Chersono provincijos vadovas Vladimiras Saldo per valstybinę televiziją sakė, kad už maždaug 120 km į šiaurės rytus nuo Chersono miesto prie Dniepro upės buvo prarastos kelios gyvenvietės.

Rusijos gynybos ministerijos atstovas spaudai Igoris Konašenkovas savo kasdieniniame pranešime sakė, kad „su savo super tankų vienetais priešui pavyko prasiskverbti į mūsų gynybos gelmes“. Tačiau Konašenkovas teigė, kad Rusijos kariai grįžo į gynybinę poziciją ir „toliau daro didžiulę žalą“ Kijevo pajėgoms.

Ukraina taip pat pranešė apie įsiveržimą į Luhansko sritį praėjus kelioms dienoms po to, kai atkovojo strateginį rytinį Limano miestą Donecko srityje netoli sienos su Luhansku.

 

Ukrainos laimėjimai kelia abejonių dėl Rusijos gebėjimo absorbuoti keturis okupuotus regionus – Chersoną, Donecką, Luhanską ir Zaporožę. Rusijos pareigūnai kol kas net negali susitarti, kur yra tų sričių sienos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(99)
(0)
(99)

Komentarai ()

Susijusios žymos: