[Žinios trumpai] „Kur dingo armija, kovo mėnesį sugebėjusi nueiti iki Kyjivo?“: po Limano praradimo rusai tiesiog šokiruoti  ()

Ukrainos ginkluotosios pajėgos sėkmingai vykdo kontrpuolimą Rytuose ir Pietuose, o Rusijos visuomenėje kyla vis daugiau klausimų dėl „specialios operacijos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos visuomenė pradėjo kelti klausimą: „Kur dingo Rusijos kariuomenė?“ Dar 2022-ųjų kovą jai pavyko beveik pasiekti Kyjivą ir užimti didžiąją dalį Charkivo srities, o šiandien jie traukiasi ir skundžiasi problemomis Chersono srityje.

„Telegram“ kanalo „Dvišč“ žurnalistai rado Rusijos interneto vartotojų susirašinėjimą, kur jie užduoda standartinį klausimą - kur dingo visa kariuomenė, vasario 24 d. įsiveržusi į Ukrainą.

Rusai rašo, kad vasario 24 dieną į Ukrainą įsiveržė apie 200 tūkstančių Rusijos ginkluotųjų pajėgų karių. Tačiau po sėkmingo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kontrpuolimo Charkivo srityje frontas sumažėjo perpus. Net praradus 50 tūkstančių žmonių ir įsibrovėlių pranašumą artilerijoje, likusių pajėgų turėjo pakakti gynybiniams mūšiams.

Tačiau, sprendžiant iš naujausių žinių, Limane gynėsi tik mobilizuoti „LLR“ ir savanoriai iš Rusijos Federacijos. Dabar Chersono fronte okupantai net negalvoja apie puolimą, nes ir gynyboje turi didelių problemų. Todėl Rusijos propagandistai uždavė klausimą: „Kur dingo kariuomenė?“

 

Štai kodėl Putinas nusprendė vykdyti „dalinę“ mobilizaciją, nes profesionalios Rusijos kariuomenės praktiškai nebeliko. Ukraina skaičiuoja, kad šiame kare jau žuvo daugiau nei 60 tūkstančių rusų. Kasdien šis skaičius auga 3-5 šimtais. Sužeistųjų taip pat labai daug. Va, kur dingo Rusijos pajėgos, pradėjusios Ukrainos puolimą. Ir dabar rusams lieka klausti, ar tų 300 tūkstančių mobilizuotų vyrų, didžioji dalis kurių yra tragiškai nemotyvuoti, pakaks karo eigai pakeisti.

(87)
(0)
(87)

Komentarai ()

Susijusios žymos: