Lietuva skelbia ambicingą energijos taupymo planą. Per 2 metus sutaupyti 800 mln. Eur ir 20 proc. energijos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2023-06-11 20:12
Jau įsivaizduoju, kaip pensininkai vietoj 100kWh per mėn vartos 80. Ne taupyti reikia, o gamingi daugiau.
sigun 2023-06-12 02:16
Tokio nesėkmingo piaro jau seniai neteko skaityti. Antraštė, kad bus kažkoks labai juntamas sutaupymas. Realybė: 1 apie taupymą tik tiek, kad bus dar viena studija/programa su patarimais pavaldžiom įstaigom kaip sutaupyti elektros, ką kiekvienas sveiko proto žmogus/ukvedys ir taip supranta. Na ir dar "interaktyvus žemėlapis". Išvertus į lietuvių kalbą: pinigai bus sėkmingai įsisavinti, realios naudos 0 2. O toliau straipsnyje, kad padedam Ukrainai. Kad padedam Ukraina karo metu yra labai puiku. Ir tai geras darbas. Tik kuo tai susiję su energijos taupymu?
immortallt 2023-06-12 07:33
O kurioje vietoje parašyta, kad sutaupyta energija turi pasiskirstyti proporcingai ar kad elektra bus sutaupyta? Ar irgi, pats susigalvojai argumentą, pats pasišaipei. Tiesa, 20% energijos sutaupyti, kad ir kokia ji būtų, reikėtų radikaliai kažką keisti. Pakankamai noro radikaliai kažką keisti nematau nei visuomenėje, nei vyriausybėje. Pakeitus VDV į EV sumažini energijos sąnaudas ~75%. Pakeitus dujas į ŠS jei pas tave B klasės ir aukštesnės namas, sumažinsi savo energijos vartojimą ~60%. Pakeitęs apšvietimą, ten kur jis dar nepakeistas, į LED vietoje halogeninių ar pan. sumažini elektros sąnaudas beveik 90%. Sigun, kaip įvertinti, kiek tau pastatų reikia renovuoti? Kaip įvertinti, taikyti energijos efektyvumo priemonių poveikį valstybei ir atskiriems regionams? Kaip įvertinti šilumos tinklų plėtros galimybes centralizuotai? Kaip įvertinti atliekinės šilumos potencialą?
endaksi 2023-06-12 09:36
Garantuotai uz sita straipsneli irgi kas nors koki 10k i kisene sau "susitaupe".
immortallt 2023-06-12 11:18
Kuo garantuoji, kad sumokėjo už straipsnį 10k€? Gal tais pačiais 10k€?
kestutisz 2023-06-12 12:46
Todėl, kad toks šlamštas rašomas tik už pinigus, ir tik valdiškus "niekieno" (įsisavintus t.y. pavogtus iš visuomenės)
immortallt 2023-06-12 13:21
Dar vienas garantuojantis, kad kainavo bent 10k€? Jei įrodau, kad nekainavo tiek, ar sumokėsi man tiek?
kestutisz 2023-06-12 15:08
Tai nebūtinai tiek ir nebūtiani vien šitas šlamštas, čia apskritai tipinis "projektas" iš kurio kokios parazitinės kontoros metų metais gyvena. Nors "padarysim!", "sutaupysim!, 'pavysim ir pralenksim!" tema atrodo galutinai nučiulpta buvo dar prie sovietų. Pasirodo nea...
bahuriux 2023-06-14 00:17
to immortallt. Lietuviai turbūt ir taip vieni iš mažiausiai vartojančių energijos ES, jau nekalbu apie UK ten jie tieisiog šildo lauką ir žemę su elektra ir dujom. Jei imam visą energiją siūlai dabar persėsti visiems iki vieno į EV. Gerai mano senas dyzelinis kibiras ėda 5l / 100km dyz kuro, energijos būtu ~51kWh EV atveju 20kWh čia jei vasarą tiek dyzelinis tiek EV. Manai racionalu pinigų prasme ir energijos prasme keisti į EV? Žinok ne, visų pirma tie pinigai kuriuos aš sumokėsiu gamintojui bus panaudoti netiesiogiai neakivaizdžiai teršiant per padidėjusias pajamas ir tuo pačiu vartojimą naudojant energiją dar daugiau, jau neskaitant keik reikės energijos ir kiek bus teršalų pačio EV pagaminimui. Taip kad metam visą šitą BS kas rašoma straipsnyje į šiukšlių dėžę, tokio tipo pinigų įsisavinmo spragų turėtu nelikti artimiausioje ateityje. Vietoj to duodam leidimus saulės ir vėjo jegainių vystytojams, tvarkom tinklą, užtikrinam visiem kas gamina energiją minimalias "grindis" 3-5ct už kWh kainą, bet supirkimo "planas" su ta sąlyga, kad max 1kWh kaina neviršys 20ct "lubos". Kruonio HAE ir prekyba su kitomis šalimis turėtu subalansuoti energijos pasiūlą ir paklausą. Ar tu už tai kad vistiek geriau taupyti, dėl pačio taupymo idėjos, net jei energijos gamybos metu neteršiama? Sovietmečiu buvo labai madingi tokie šūkiai ir penkmečio planai nuleisti iš viršaus. Stumiantys tokias BS idėjas "durniai su iniciatyva" yra labai pavojingi, jei jiems duosi leidimą veikti, įsisavins pinigus, už tai prikurs Š, paskui gudručiai prikurs verslų. O ta Š paskui reikės srėbti visiems. Pavyzdžių būtu daug paminėsiu tik stambesnius LEO LT, atominės elektrinės projektą, na dar vienas tipas iš tos pirmos kategorijos kuris įvedė Lietuvoj pusiau sausą įstatymą, pasekoj biudžetas neteko pajamų, o kaimyninės šalys pasiima tuois pinigus. Kada baigsis tie "eksperimentai", kai dar idėjos stadijoj aišku kad tai BS. Aš pvz matematiškai nebegaliu susimažinti vartojimo, 35% palieku eso savo pagamintos elektros, gaunasi -35%. Su 2 dyzelinėm mašinom kurios važiuoja nelabai daug, gausis apie 0kWh per metus. Kaip galėčiau sutaupyti 20% energijos, nuo 0kWh? Sugalvojau, kaip sutaupyti gali išjungti gatvių apšvietimą ir šildymą nustatyti ant minimalios leistinos normos valdiškuose įstaigose.