Juodai apgavo Putiną. Neįtikėtina žinia. Įvyko grandiozinė machinacija  (4)

Kas slypi už Rusiją ištikusios degalų krizės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusiją ištiko degalų krizė: visoje šalyje smarkiai išaugo naftos produktų kainos, o kai kuriuose regionuose atsirado jų trūkumas. Tai pranašauja katastrofą, su kuria šalis susidurs artimiausiu metu.

Tokią nuomonę savo „YouTube“ tinklaraštyje išsakė žinomas Rusijos istorikas ir politinis emigrantas Dmitrijus Černyševskis.

Pasak jo, degalų krizę sukėlė tai, kad Rusijos naftos gamintojai parduoda maksimalų naftos produktų kiekį į užsienį, taip prieš pabėgdami iš šalies pripildydami savo kišenes užsienio valiuta. Parduoti degalus už rublius Rusijoje jiems neapsimoka.

„Naftos krizė. O ko jūs tikėjotės? (...) Kai naftos kompanijos susidūrė su šita nesąmone (karu prieš Ukrainą – red.), kurią turime dabar, (...) prasidėjo kapitalų bėgimas... Procesas buvo esminis – „Gazprom“ ir naftos kompanijų aukščiausio lygio vadovų bėgimas į užsienį. Pirmiausia jie išvežė pinigus, paskui savo šeimas, o netrukus išskris ir patys... Viskas tik blogėja. Šios naftos išvežimo į užsienį prasmė yra valiuta. „Tu esi gyvas tol, kol turi valiutos.“ Jie spjauna į rublius“, - sakė istorikas.

„Niekas nekreipė dėmesio į S. Lavrovo ginčą su Indijos ambasadoriumi Ramiojo vandenyno forume Vladivostoke... Įvyko genialus ginčas, kuris atskleidė visą prasmę to, kas dabar vyksta Rusijoje. Lavrovas skundėsi, kad Indija už Rusijos naftą moka rupijomis... O Indijos ambasadorius atsistojo ir pasakė: „Kokiomis rupijomis? Mes mokėjome tvirta valiuta.“ Ir jį akimirksniu nutildė... Indai šiems ponams mokėjo doleriais, ir šie naftos ponai pranešė vyriausybei, kad indai mums davė rupijų, kurių negalima paimti. Jie išsivežė dolerius iš Indijos ir paskleidė juos savo kišenėse užsienyje“, - aiškino Černyševskis.

 

Apskritai, pasak jo, dabar vyksta masinis kapitalo bėgimas iš Rusijos, kuris turės pačių liūdniausių pasekmių.

„Kapitalas išeina, šeimos jau išskrido, netrukus šoks į  lėktuvus ir „sudie, neprausta Rusija“... Kiekvienas Rusijoje parduotas benzino litras yra tiesioginis nuostolis šiai vagių klasei, kuri 30 metų buvo pagrindiniai režimo naudos gavėjai, o dabar suprato, kad režimas miršta, ir gelbėjasi patys. Jiems nesvarbu, kas vyksta Rusijoje, jiems visiškai nusispjaut. Jie išvažiuoja iš čia su pinigais, su mūsų pinigais“, - teigė rusų istorikas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(236)
(2)
(234)

Komentarai (4)