„2024 m. Rusija žlugs ir patirs tikrą technologinę katastrofą.“ Maskva peržengė ribą. Ekonomistas skelbia, kas nutiko  (3)

Rusijos ekspertai skambina pavojaus varpais ir perspėja, kad netrukus visą šalį gali apimti griūtis ir žlugimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai prognozuoja, kad 2024 m. Rusijoje įvyks žlugimas ir tikra technologinė katastrofa būsto ir komunalinių paslaugų sektoriuje. Tai savo „Telegram“ kanale rašo ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas. Kitais metais šilumos ir šviesos tiekimo sutrikimai dar labiau paaštrės, atsižvelgiant į tai, kad laikotarpiu iki 2026 m. Rusijos biudžeto išlaidos būstui ir komunalinėms paslaugoms kasmet bus tik mažinamos (didžioji dalis Rusijos pinigų išleidžiama karui su Ukraina), ir labai sparčiai.

Ekspertai pažymi, kad Rusija yra pačioje katastrofiškų įvykių šioje pramonės šakoje ciklo pradžioje.

Savo ruožtu Rusijos ekonomistas Igoris Lipsicas pažymi, kad net jis nesitikėjo tokio spartaus būsto ir komunalinių paslaugų sektoriaus žlugimo Rusijoje. Maskvos regiono griūties fone problemos pradėtos fiksuoti Sankt Peterburge, antrame pagal dydį Rusijos mieste.

Lipsicas rašo, kad anksčiau skaitė Rusijos nepaprastųjų situacijų ministerijos metines ataskaitas apie Rusijos infrastruktūros būklę ir nelaimių grėsmę joje. Tuo pat metu finansavimas pramonei tik dar labiau mažės.

 

Rusijos žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad tokią padėtį lemia keletas veiksnių, pvz.:

- Vakarų sankcijos: dėl Vakarų įvestų sankcijų Rusijai sumažėjo įrangos ir medžiagų, reikalingų komunalinių tinklų remontui ir modernizavimui, importas;

- karas su Ukraina: karas Ukrainoje taip pat turėjo neigiamos įtakos komunalinių paslaugų sektoriui, nes dalį išteklių teko skirti kariuomenei;

- netinkamas valdymas: būsto ir komunalinių paslaugų sektorius Rusijoje tradiciškai yra vienas problemiškiausių ekonomikos sektorių. Neefektyvus valdymas ir korupcija lemia tai, kad komunalinių paslaugų tinklai yra prastos būklės ir dažnai genda.

 

Ekspertų teigimu, 2024 m. šilumos ir šviesos tiekimo sutrikimų pasitaikys dažniau ir ilgesniam laikui. Kai kuriuose Rusijos regionuose galimi net masiniai elektros energijos tiekimo nutraukimai, o tai gali sukelti rimtų socialinių problemų.

Būsto ir komunalinių paslaugų sektoriaus žlugimas Rusijoje turės rimtų pasekmių šalies gyventojams. Žmonės patirs sunkumų dėl šildymo, vandens ir elektros energijos tiekimo. Dėl to gali padidėti socialinė įtampa ir pablogėti gyvenimo kokybė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(349)
(8)
(341)

Komentarai (3)