Kremliaus košmaras. „Dujų kare jis pralaimėjo.“ Skelbiami neįtikėtini duomenys  ()

Kremliaus svajonėms apie užšalusią Europą nelemta išsipildyti.


Pasibaigus žiemos sezonui ES saugyklos užpildytos 59 proc.
Pasibaigus žiemos sezonui ES saugyklos užpildytos 59 proc.
© Naftogaz Ukraine (CC BY 4.0) | https://www.naftogaz.com/en/news/ukrainian-ugs-facilities-will-undergo-another-independent-technical-review

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjungai (ES) pavyko išlaikyti energetinį stabilumą atsisakius rusiškų dujų. Pasibaigus 2023-2024 m. žiemos sezonui ES dujų saugyklos yra rekordiškai užpildytos.

Tai praneša „Reuters“, remdamasi „Gas Infrastructure Europe“ duomenimis.

Ekspertų skaičiavimais, pasibaigus žiemos sezonui ES saugyklos užpildytos 59 proc. Tokius rekordinius skaičius lėmė dvi priežastys: šilta žiema ir didelė atsinaujinančiosios energijos gamyba, dėl kurios mėlynojo kuro paklausa buvo ribota.

[Mažiausia kaina istorijoje!] Su kuponu įspūdingos lazerinės graviravimo staklės: galima pjauti arba graviruoti daugiau nei 1000 skirtingų medžiagų. Analogai neprilygsta nė iš tolo (Video, „Swiitol C24 Pro“)
5468 4

Mažiausia fiksuota kaina istorijoje!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Dujų kare Kremlius pralaimėjo. Tokia padėtis rodo visišką Rusijos pralaimėjimą jos vadinamajame „dujų kare“. „Gazprom“, kurį Kremlius naudojo kaip įrankį Vakarams šantažuoti, galiausiai prarado aukščiausios kokybės dujų rinką Europoje ir yra arti visiško bankroto. Keletas rusiškų dujų pirkėjų ES (Austrija ir Slovakija) ieško alternatyvių tiekėjų, nes Ukraina aiškiai pareiškė, kad nepratęs tranzito sutarties su Rusija.

Ekspertai prognozuoja, kad šiemet Europa neturės problemų užpildyti savo saugyklas dujomis kitam sezonui.

 

Nuo 2024 m. Rusija Europai tieks 40 mln. kubinių metrų dujų per dieną, o tai sudaro tik 3,5 proc. viso regiono poreikio. Maskva jau prarado monopolinę padėtį Europos rinkoje, o pasibaigus tranzito sutarčiai su Ukraina, ji apskritai iš jos pasitrauks.

Kalbama apie dujas, tiekiamas vamzdynais. Kalbant apie suskystintas gamtines dujas (SGD), šioje srityje reikalai nėra tokie aiškūs. Rusija ir toliau tiekia šias dujas Europai, užtikrindama iki 15 proc. viso regiono importo. Tęsiamos diskusijos dėl būtinybės įvesti sankcijas Rusijos SGD.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(0)
(39)

Komentarai ()

Susijusios žymos: