„Išsiskleidžia tarsi akordeonas.“ Energijos išeiga yra 98 proc. didesnė nei įprastinių sistemų (Video)  ()

Australijos saulės baterijų gamintojas sukūrė gamykloje statomos modulinės saulės elektrinės koncepciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos saulės baterijų gamintojas sukūrė gamykloje statomos modulinės saulės elektrinės koncepciją. Jos išskirtinumas tas, kad ją galima įrengti vietovėse, kurias nuolat siaubia uraganai.

Ši bendrovė ką tik laimėjo konkursą dėl projekto Puerto Rike.

Australijos Naujojo Pietų Velso mieste Maskote įsikūrusi bendrovė „5B“ neseniai pristatė naują koncepciją „Maverick“. Tai modulinė saulės elektrinė, kuri išsiskleidžia tarsi akordeonas.

2024 m. birželio 12 d. išplatintame pranešime spaudai „5B“ paskelbė, kad laimėjo konkursą statyti 69 MW saulės elektrinę Jobos mieste, Puerto Rike, kurią sudarys 1 392 plokštės, išdėstytos kaip akordeonas iš 90 vienetų 10 laipsnių kampu ir gaminančios nuo 48 iki 50 kW.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Įspūdingi įrankių rinkiniai, JAV specialistų rekomenduojamos ergonomiškos kėdės, USB atmintukai, SSD diskai, išmanieji GPS laikrodžiai ir kt. (Video)
2868 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „NEWTRAL MagicH-BPro“ - JAV specialistų rekomenduojama ergonominė darbo kėdė

2) „Drillpro“ - fantastiškas įrankių rinkinukas

3) „Lenovo SX5 Pro“ - USB atmintukas (128-256GB)

4) „PUSKILL“ - 2.5 colių SATA3 SSD diskas (128-512GB)

5) „BlitzWolf BW-BTS9“ - kaulais grojančios belaidės ausinės

6) „Zeblaze Beyond 3 Plus“ - naujausias kompanijos išmanusis laikrodis (Premjera)

Išsamiau

Bendrovės modulių ploto vienetui tenkanti energijos išeiga yra 98 proc. didesnė nei įprastinių sistemų su saulės kolektoriais. Dėl to moduliai pagamins daugiau energijos, ypač dėl priešingo saulės kolektorių posvyrio (rytų-vakarų kryptimi).

Modulių surinkimas, kabelių tiesimas, pajungimas, prijungimas ir bandymai atliekami gamykloje, o ne lauke – tai radikalus nukrypimas nuo to, kaip projektuojamos, surenkamos, įsigyjamos ir gaminamos įprastinės saulės energijos technologijos.

Be efektyvumo, „Maverick“ koncepcija pasižymi dar vienu aspektu: atsparumu iki 267 km/val. greičio vėjui. Siekiama, kad platforma galėtų atlaikyti atogrąžų audras ir visų pirma uraganus. Tai įmanoma dėl sukurtos sraigtinės įtempimo sistemos, kuri užtikrina patikimą tvirtinimą ant žemės.

 

Taip pat reikėtų paminėti modulinę sistemos konstrukciją. Jėgainės skydinius blokus galima lengvai išmontuoti juos paprasčiausiai sulankstant. Tai reiškia, kad montavimas taip pat yra paprastas ir reikalauja tik trijų žmonių. Be to, nereikia kasti kabelių tranšėjų. Todėl „Maverick” sistema idealiai tinka laikinai elektros energijai gaminti, pavyzdžiui, stichinių nelaimių paveiktose vietovėse.

Galiausiai „5B” teigė, kad pirmasis jos įrenginys Puerto Rike turėtų būti baigtas iki 2024 m. pabaigos.

 

Būsimąją elektrinę eksploatuosiančios JAV elektros energijos tiekėjos „AES Corporation” vadovas sakė, kad šis sprendimas leidžia užtikrinti didesnį patikimumą, maksimaliai padidinti efektyvumą ir pereiti prie tvaresnės ir ekologiškesnės energetikos sistemos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()