BMW gamykloje – proveržis: tarnaus bent 20 metų (Foto, Video)  (4)

Jų tarnavimo laikas – 20 metų.



© Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teksaso bendrovė „Aeromine Technologies“ ant BMW MINI gamyklos Oksforde, JK, stogo sumontavo daugybę tylių ir nejudančių vėjo energijos surinkimo įrenginių. Jie skirti papildyti gamyklos saulės energijos parką ir teikti švarios energijos sprendimą, kuris užima daug mažiau vietos.

Kiek mažiau? Anot „Aeromine“, kiekvienai jų turbinai, neturinčiai matomų judančių dalių, reikia tik 10 % stogo ploto, palyginti su saulės baterijomis, tuo pačiu gaminant tiek pat energijos. Bendrovė taip pat teigia, kad jų sistemos pagamina 50 % daugiau energijos nei saulės baterijos už tą pačią kainą.

[EU+Kuponai] Žaidimų monitorių premjera! Vienų geriausių pasaulyje naujienos už beprotiškas kainas
2488 1

„TITAN ARMY“ žaidimų monitorių premjera!

Nuolaidų kuponai

Iš Europos sandėlių

2 metų garantijos

1) „TITAN ARMY P2510G“ - 24,5 colių, FHD, 180Hz žaidimų monitorius

2) „TITAN ARMY P2710S“ - 27 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

3) „TITAN ARMY P32A2S2“ - 32 colių, QHD, 240Hz žaidimų monitorius

Išsamiau

„Aeromine“ jau 2022 metais paskelbė, kad išbando savo įrangą BASF chemijos gamykloje Mičigane. Neseniai MINI gamykloje sumontuotos stacionarios vėjo jėgainės yra pirmosios tokio pobūdžio JK.

Be mažo ploto, šias turbinas taip pat pigu statyti ir prižiūrėti. Bendrovės teigimu, jos pagamintos iš lengvai perdirbamų medžiagų, jose yra hermetiškai uždarytas generatorius, nereikalaujantis nuolatinės priežiūros, jų tarnavimo laikas – 20 metų.

Kaip tai veikia?

 

Šios turbinos dedamos ant pastatų stogų kraštų, atsuktos į vyraujančią vėjo kryptį. Oras įtraukiamas iš įrenginio apačios, o tai savo ruožtu įsuka vidinį sraigtą, kad generuotų energiją.

 

Pagrindinė „Aeromine“ vėjo generatorių idėja – papildyti ant stogo esančias saulės baterijas, kurios energiją gamina tik esant saulėtam orui, kad visa sistema būtų patikimesnė. Kadangi jos neužima daug vietos, tarp turbinų yra pakankamai vietos saulės kolektoriams.

Jei su BMW inicijuotas projektas pasiteisins, „Aeromine“ tikisi, kad jų sistemos bus plačiau naudojamos kitose automobilių gamintojo patalpose visame pasaulyje. BMW grupė palaiko „Aeromine“ per savo BMW „Startup Garage“ programą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (4)