Danija sieks 100 proc. reikalingos energijos pagaminti iš atsinaujinančių šaltinių

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-06-05 15:23
MANTASM, nu planeta ir gamta prisitaikys gyventi - del to as ne kiek neabejoju, bet ar mes sugebesime prisitaikyti ? Kaip tau netinkamas kvepuoti oras ? Kai norint iseiti is patalpos reikes papildomo oro saltinio ? O namus statant - filtras su O2 generacija ? Dar turek omeny, kad del klimato siltejimo stipreja stichines nelaimes kaip tornadai, temperaturu skirtumai. Del kylancio vandens dingsta is zemelapio salos, o tokiai saliai kaip Danija, jau senai yra keleta metru zemiaus vandens lygio. Technologas, nu ir suskelei. O siaip dujos yra mazesnio tankio nei anglys. Deja iki siol zmogus norejo kuo didesnio p******, bet laikas susiprasti, kad decentralizavus energijos gamyba galima gyventi ne ka prasciau. Pavyzdziui, Viena vejo jegaine 3,5MW galios, kuri realiai per metus pagamina apie 1MW*24*365 energijos, kiek namu aptarnauja ?
technologas 2012-06-05 17:35
Nu labas rytas. Suskystintos dujos 46 MJ/kg, šiaudų 11-15 MJ/kg, sausų malkų 15-17 MJ/kg, akmens anglys 24 MJ/kg. Dujinės būsenos dujas patogu transportuoti dujotiekiais, saugoti tiesa sunkiau nei naftą (aišku, nafta dar geresnis kuras). Malkų vamzdžiais nepritransportuosi ir į baką nebersi (anglių taipogi nebersi, todėl tuomet tokios prabangos nebuvo, kaip dabar), nebent į garomobilio. 3,5 MW nepagamins 1*24*365 Jų nvk. arčiau apie 17%, be to, tiekia nepastoviai. Kaišiadorių HAE gali veikti tik ~12 valandų, o vėjo nebūti ištisomis dienomis. Kas tada? Iš kur paimti visą energijos pliusą, reikalingą visuomenei funkcionuoti? Vėjo nei biokuro energija tiek neduos. Akivaizdus biokuro pavyzdys - Indijoje koks vaikis pasirenka karvė š..., parsineša namo ir kūrena. Dar negirdėjau, kad kokios nors šalies pramonė būtų išsivysčiusi varoma malkomis, buvo iš pradžių anglys, vėliau nafta/dujos. Ir aš asmeniškai nesu tikras, ar visą tokią visuomenę įmanoma išlaikyti malkomis/saulės batareikomis/vėjo malūnėliais.
immortallt 2012-06-05 17:57
Ai galvokti ką norit. Už*****. Dzin man ant tos bandos. Norit mokėti 2x brangiau nei galėtumėt - mokėkit. Tik technologas, einam lažybų, kad arba mokėsim už elektrą atominei daugiau nei priklauso, arba valstybė gaus dotuot įvairiais būdais, kad priartėtų prie tos rinkos kainos ? Tarkim iš 1,000 Litų. Pas notarą surašom opcionos pagrindu "lažybas". Jei nesutinki, reiškia ir pats netiki tuo, kad atominė ekonomiškai rentabilus projektas. Beje, paaiškink, kodėl pasaulyje instaliuota daugiau biokuro, vėjo ar saulės jėgainių nei atominės, jei jau jos tokios panacėja. Paaiškink, kodėl tik ~15-18% pasaulyje elektros pagaminama atominėse, jei jų elektra tokia pigi ? Turbūt visas pasaulis vieni idijotai. Kaip gerai, kad tu toks protingas ir žinai, kad atominė pigesnė energija. Bet jei žinai, tai kodėl lengvai nepasiimi tų 1000 litų ? Aš rimtai.
technologas 2012-06-05 19:09
Paveizėk kiek gamina solar, wind, geothermal, biokuro išvis nesimato, vienintelė hydro daikc (su kuo aš pilnai sutinku, tik ne visose šalyse jos yra deja). O atominė neblogą šmotą užima, nors ji aišku įtartina. Lazda ir ta vienąsyk metuose iššauna.
Eidumukas 2012-06-06 09:30
Žurnale "Valstybė" 2012 m. birželio mėn. Nr. 6 (62) yra straipsnis, kuriame pateikti Pasaulio energetikos tarnybos skaičiavimai būtent dėl elekros energijos kainos, kai palūkanos 5 proc. ir kai 10 proc. Lyginant dujas, branduolinį kurą, anglį ir vėjo energetiką - pigiausia branduolinė energija. Aišku, čia būtent šių energijos rūšių kontekste
MANTASM 2012-06-08 15:42
Pačios naujausios technologijos pirmiausia panaudojamos karo tikslams. Kiek prisimenu malkos buvo naudojamos laivuose ir dar II pasauliniame kare automobiliuose (visus ažuolus išpiovė, bėt jau vėl pridygo, galėtumėm pjauti). Šiuo metu negirdėjau, kad tokių stebuklų būtų. Nėra nei povandeninių nei šiaip laivų, kūrenamų biokuru, matyt, kažkas nevisai gerai su tuo kuru, neprigijo. Pasirinko: dyzeliną, atomą.