Norintiems mažesnių sąskaitų už elektrą – 5,3 mln. eurų paskata tapti gaminančiais vartotojais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-01-10 19:19
nu tai pradek dometis. jei kazko ten nesuopranti as esu uz saules elektrines. uz masini ju statyma. ir maksimalu energetines infrastrukturos pritaikyma saules elektriniu pletrai. dabartines tvarkos manes aiskiai netenkina - nes yra atsilike orientuotos i kuro deginimo energetika, dirbtini monopoli ir kt. blogybes. problema tame kad ne atsinaujinancia energetika vysto, i prie vdv energetikos modelio ja prikabineja kaip kazkoki balasta... reikia pati modeli energetikos valdymo ir skirstymo is esmes pakeist. ivest rinka pacia tiekime. cia ne tik apskaita. nes atsinaujinanti ebergetika net ir uz tuos viesus tinklus svarbiau. kuriuos daba "saugo". is tikro valdzia energetikoje tesaugo savo vogimo isskirtines teises, kurias gauna po rinkimu kai vieso turto igalioti eksplotuotojai. va ir viskas.
AAA000 2022-01-10 19:36
nusisneki visiskai. lietus aptasko sociai visas sienas ir statmenas plokstumas. net jei ir po stogo iskysom. o sniegas limpa arba apsala kai buna temperaturiniai skirtumai, o ne savaime. ant statmenu maziausiai limpa. jos beveik visa ziema svarios - nebent nuo apacios sluoksnelis sniego uzsiaugina - del aliuminio remelio. galetu viena sona be jo gamint. realiai ant statmenai pakabintu labiau limpa ir kaupiasi tik elektrostatines dulkes ir nesvarumai vasara. tas pats kaip ir ant langu. dar visokie pauksciai ir vabzdziai sudais aptasko, kai atsimusa nuo streso matyt. o jei nors nedidelis kampas - uzauga iskart kruvos ir apatines celes uzseseliuoja. visa jeigaine iskart OFF. faktiskai dar net koki minus 2-3 laipsniai pakabinima reiketu isbandyt .
bahuriux 2022-01-11 01:25
Pažangesni pv moduliai pvz Sharp nuj-445 turi 2x3=6 kontūrus nuosekliai su bypass diodais. Visa elektrinė (moduliai) pas mane dar padalinta į du kontūrus PV1 ir PV2, jei apšiktų koks kiras, ar koks lapas priliptu ant iškarto dviejų celių vertikaliai, tai gamyba sumažėtu 1/12 dalimi tik, arba gal mažiau dėl bypass diodų sunku pasakyti. Ir tą aš iškarto appse pastebėčiau, kad pv1 ir pv2 kontūro skiriasi atiduodama galia. dabar kai apsnige viskas ir tai gamina kelis šimtus watų per sniego sluoksnį ir kontūrų atiduodama galia skiriasi tik per 10-20W. Aš suprantu tavo nuogastavimus iš dalies, nes ir pats nežinojau, kol neįsirengiau SE, kad tiek problemų jau išspręsta šiai dienai su pv moduliais. Viso to nebuvo dar prieš kokius 5 metus. Dulkių tikrai bus ant panelių, kad ir kaip jas statysi, galima neplauti niekada, galima plauti skiris manau kokiais 5-10% gamyba. AAA000 tai ką jamsi dar vieną vdv generatorių, ar kažkokiu būdu didinsies įvado galia ten kaime sodyboj ir nustosi šnekėt nesąmones apie SE neapsimokėjimą? Sakei sunaudoji bute 100kWh per mėn, tai kaip tau gali apsimokėti, aišku kad neverta žaisti dėl tiek. Bet suprask, kad šiais laikais žmonės paleidžia visą namą tik ant elektros ir sunaudoja per metus 4000-10000kWh ir atpigusios iki absurdo SE su parama žinoma yra išsigelbėjimas nuo didėjančių kainų ir rusiškų dujų, ar pečkurio etato. Tu nemanyk, kad visi turi tvarkytis savo buitį palei tavo supratimo lygį, palei 19-20 amžiaus technologijas. Čia technologijų forumas neužsimiršk.
immortallt 2022-01-11 08:31
bahuriux, šįmet sausį per dieną iki 11 kWh 9,5 kW sistema kepa. Pernai per visą gruodį 14 kWh Šįmet per 10 dienų 45 kWh. Per sniegą 1-2 kWh sugeba prikepti, aišku, priklauso nuo sniego storio. Pernai per 20 cm aišku jau nuliai. Pažįstamas turi nuotoliniame parke, tai kepa iki 30% daugiau elektros žiemą. Kampas idealus. Ir arba sniegas nučiuožia visada, arba valomas sniegas. Pačiam geriau nevalyti, nes tiesiog vandeniu dulkių nenuplausi. Reikia minkšto šepečio, kuris abrazyvus į save surinktų, o ne į stiklą trintų, kitaip sumažinsi efektyvumą visam laikui. Todėl ir sniego valyti neapsimoka.
bahuriux 2022-01-11 12:22
Sniego ne tik neapsimoka valyti bet ir negalima, tam kad nepažeistum mechaniškai modulių ir konstrukcijos dalių. Gali taip bežaisdamas prarasti garantiją. Kažkas buvo paskaičiave, kad vidutiniškai 10kW SE sniego valymas nuo modulių per žiemą gali prigeneruoti už papildomai 20-30€, ar apsimoka lipti ant apsnigudio stogo 10 kartų per žiemą ir rizikuoti pažeisti modulius spręsti patiems. Pas mane kampas nekažką 10 laipsnių, tai lapkričio 9 d dar įspaudė 3,7kW max, o dabar kai saulės kampas dar mažesnis ir neapsnige max 2,2kW. Dabar po sniegu ir per storus debesis tik 160W atiduoda į tinklą, nu neatiduoda niekur nes pats ir sunaudoju ir dar trūksta. Per lapkritį 100kWh, per gruodį 60kWh tik, panašiai kaip vasarą per vieną gražią dieną bus Skaitau kad šita SE 9,8kW už tokią kainą 3800€ po kompensacijos yra vienas iš geriausių mano pirkinių ever*. Žvaigždutė dėl to, kad negaliu šituo adresu registruoti ir vykdyti komercinės veiklos dabar 5 metus, nes apva nepaglostytu už tokius bajerius. Kitaip sąkant išsipildė dar viena mano sena svajonė. Kita svajonė gerų dinaminių parametrų EV.
immortallt 2022-01-11 13:29
Na pas mane 9,5 kw sistema pasiekia dabar 3,5 kW galią max. Dėl sniego valymo buitiškai - visikai pritariu.