„Energy by Motion“ (EBM) – mitas ar tikrovė? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Vilmas 2010-01-23 15:43
Taigi išsimagnetinimas gali įvykti laikui bėgant (priklausomai nuo medžiagos sąvybių), įmagnetintą kūną pakaitinus ar pan., dėl ko elektronų orbitaliniai judesio kiekio momentai ar/ir sukiniai dezorientuojasi (priklausomai nuo to, kas sukelia elektrono dipolinį momentą)... Apie šiuos dalykus nesunkiai rasi, jei norėsi, medžiagos internete....
enternald 2010-01-23 17:34
Vilmas teisingai pastebėjo, kad sistema atitraukta turi potencinės energijos, kuri virsta į kinetine ir galų gale šilumine. Šioje sistemoje magnetinis krūvis nesieikvoja (jei ji uždara), nes neatlieka krūvis darbo. Tiesiog suteikiama potencinė energija atitraukiant (darbas net didesnis nei gaus kinetinės energijos, nes traukti reikia stipriau, negu magneto traukos jėga nes atitraukimo takte jėga didesnė už traukos.) Taigi smėli Vilmas visiškai teisus.
Jacob 2010-01-24 13:46
http://img638.imageshack.us/img638/3092/ebm.jpg toks man įspūdis susidaro. Dar viena firmelė durnelių ieško.
Smelis 2010-01-24 15:10
Turiu pripazinti kad visa tai yra teisinga info. tiesiog as visai ne apie tai kalbejau, as kalbejau apie magnetiniu lauku sukurta jega kuri atlieka potencines energijos transformacija i i kinetine lygiai kaip tavo pavyzdy spyruokle yra veikiama tamprumo o akmuo gravitacijos jega. o del magnetu issimagnetinimo kiek pamenu niekur neteigiau kad jie issimagnetina butent del to kad pritraukia vienas kita. tiesiog isivaizduojamo experimento pabaiga pasirinkau laika kai jie issimagnetins del kitu priezasciu. na pabandysiu pasirinkti kita pavyzdi tarkim turime du neijungtus elektromagnetus suglaustus vienodais poliais. sakykime kad elektromagnetai turi po 5000 apviju. taigi turime didziule varza kuriai iveikti reiks dideles itampos ir kaip imanoma mazesnio sroves stiprio (remiuosi omo desniu). ijungiam elektromagnetus - tuo paciu momentu paleisdami per apvijas impulsine elektros iskrova (tarkim panaudoje kondensatoriu). taigi suvartodami maza elektros kieki (kurio didele dalis virsta siluma del dideles varzos) sukuriame magnetinius laukus kurie saveikaudami sukurs stiprias priesingai nukreiptas jegas kurios veiks pacius magnetus. pagal tvermes desni energija neatsiranda ir nedingsta. siame pavyzdyje elektra tekedama magnetu apvijomis (is dalies virto silumine energija) SUKURE (is nieko) magnetini lauka, kuris savaime nera energija (taigi tvermes desnis nepaneigtas) idomiausia tai kas vyksta poto, magnetiniai laukai saveikaudami sukuria realias jegas kurias galime konvertuoti i kita energijos forma. na cia irgi lyg ir niekas is niekur neatsiranda. taigi man asmeniskai paslaptis kaip yra sukuriamas tas magnetinis laukas, taciau ziurint koncepciskai manau imanoma rasti budu isnaudoti suprantama efekta (atsiradusi del kolkas nevisai aiskiu priezasciu) energijai gauti...
Atlast 2010-09-21 00:47
Smelis atsakymo is fiziku nesulauke,nes nera ka atsakyt. shite
kionig 2010-09-21 13:28
Kaip tai nera, tegu jis pirma pasidomi tokiu kaip Faradejumi arba Amperu, tada svaicioja apie atsiradimus is niekur ... Na bei dar visa kita elektrodinamika(elektromagnetizmu).
rtakas 2012-08-04 19:59
Kažkaip man visa šita istorija primina šita vaizdo įrašą:
kionig 2012-08-04 20:22
Pilnas youtubas tokio šlamšto. Bet šis video meistriškai padarytas
Hmz 2012-08-06 09:23
Tai ką, praėjo dveji su puse metų, o perversmo fizikoje kaip nėr, taip nėr O jų kompanijos bloge paskutinis įrašas apskritai 2007 metais parašytas.