Japonai planuoja energiją iš orbitinių Saulės jėgainių perduoti lazerio šūviais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-02-12 17:13
Gailiuosi kad gyvenu lietuvoje ne kokiame pramonineme gigante:) , sia ideja jau rezgu labai seniai, ir mano draugai galvodavo kad as cia tik pokstus skaldau su tokiom fantazijom kaip kad sio straipsnio ideja:) manau kad jiems pavyks bet Japonai, Kinai ,Korejos ir kitu rspubliku bei valstybiu inzinieriai ne apie energija galvoja bet apie karine pramone, nors aisku pati idejai nerealiai brangiai patraukli ir daug zadanti:) ziuresime kas is to iseis, bandysi investuoti i ateiti:) juk visa moksline fantastika 10 metu begyje irodoma ir paaiskeja jog mistikos cia jokios kaip ir nera tiesiog dar dauk ko nezinome o idejas reikia patentuoti nes jos pildosi!!!
Anonymous 2008-02-12 19:13
tokia idėja pernelyg brangi kad būtų efektyvi ir ekonomiškai apsimokėtų vien tik civiliais tikslais. tačiau jei būtų galima greitai, operatyviai perjungti iš "energijos perdavimo režimo" į "kovinį režimą" ir čirškinti priešiškai nusiteikusius.. hmm tada apsimokėtų
cia 2008-02-13 00:15
agir kas snekejo, kad cernobilio auku skaicius isplestas tai tegu daugiau pasidomi, tada jauciu atrodys, kad jis kaip tik sumazintas
Anonymous 2008-02-13 02:00
cia kazkas rase apie auku skaiciu ir cernobili... na tai kaip kas supranta ta maza ir dideli, kai paskaitai laikrasty mire 5 ar 10 na kaip ir nieko nedaug, bet kai tave asmeniskai palies tas auku skaicius tai tada ir viena gyvebe bus brangesne uz 100....
Anonymous 2008-02-13 06:45
vidaus degimo variklio išradimas nusinešė šimtus kartų daugiau gyvybių nei atomo skaldymas. bet kurios technologijos saugumas priklauso nuo rankų kuriose ta technologija. jei ne žalieji prieš kelis dešimtmečius, Lietuva dabar turėtų veikiantį trečiajį AE bloką, o gal net ir ketvirtą, ir nebūtų tiek problemų dabar. visi isteriškai bijo atomo bet visiem vienodai šviečia kokią milžinišką žalą aplinkai ir gamtai kelia "ekologiškos" alternatyvos, kaip aplinką niokoja "atsinaujinantys energijos šaltiniai". manykit ką norit bet aš tikrai gyvenu kvailių ir trumparegių visuomenėj. mes mokam už savo tėvų trumparegiškumą, tai ne, dar reikia ir savo vaikams vargo ir skolų pridaryt. turbūt jau į lankas nuklydau bet.. tfu kad kur..
Anonymous 2008-02-13 11:14
man idomu ar tas spinulys kokio paukscio skrendancio pro saly neiskeps
Anonymous 2008-02-13 13:08
Ir kokią milžinišką žalą aplinkai ir gamtai kelia ekologiškos alternatyvos? kaip aplinką niokoja atsinaujinantys energijos šaltiniai?
BraaK 2008-02-13 13:16
Na, tarkim vėjo elektrinės naikina paukščių ir smulkių žinduolių populiaciją, šiek tiek kelia temperatūrą bei kartu keičia klimatą. Internete galima rasti daug argumentuotų straipsnių šia tema. O šitas lazeris nemanau kad apsimokės (jeigu nuodojant vien civiliniais tikslais). Jėgainės pastatymas bus labai labai brangus, o ir pagamintos energijos kaina tikrai bus ne iš pigiausių. Be to dar normaliai neištirtas jos poveikis aplinkai...
Anonymous 2008-02-13 14:03
vietoj to kad Europos sąjunga švaistytų pinigus remdama ta populistinę idėją apie "atsinaujinančius energijos šaltinius", galėtų tuos pinigus skirti atominių elektrinių vystymui, tobulinimui, arba net to eksperimentinio termobranduolio reaktoriaus statybai. matematika atrodo tokia aiški, paprasta, bet pasirodo ne visiem, atrodo žmonės solidūs, galvoti, ir su išsilavinimu bet vistiek kaip kokie 4-mečiai tikintys vienaragiais, dantukų fėjom. ne tik patys tiki pasakom, bet nesikuklina ir kitiems jas sekti. nei vienas iš tu neva "ekologiškų" variantų neturi tokio naudingumo koeficianto kad ekonomiškai, ekologiškai ir visaip kitaip apsimokėtų labiau nei atominė energetika (na gal nebent hidroelektrinės, bet tai jau gamtos žaginimas). atsinaujinantys energijos šaltiniai neteršia aplinkos? akių dūmimas. vien todėl kad nerūksta dūmai, nesmirda, dar nereiškia kad nekenkiama aplinkai.
Anonymous 2008-02-13 15:13
tai jei vejo elektrine prarys paukstuka tai jau milziniska zala gamtai? nejuokinkit! o kaip ydomu jis keicia klimata kad ysyla kaip arbatinis? ir dar kokia zala padarys hidro el. ? gal zuvys apsibrozdys pelekus?
Anonymous 2008-02-13 19:12
atomines elektrines bijo netik kad zus dauk zmoniu bet ir kad bus labai dauk metu uztersta zeme radioktiviom medziagom ir negales giventi. beto zuvis negali normalei migruoti kai buna nerstas delto kenke eko sistemai. o tos japonu elektrines naudingumas is tikruju apgailetinas nes ju nk labai mazas perduont radio bangom.
mazylisz 2008-02-14 00:01
Sakot vėjo jėgainės yra labai ekologiskos? Jei ekologškumą vertinat tik pagal tai kiek kenksmingų medžiagų vieno ar kito objekto, pramonės ar ūkio šakos yra išmetama į aplink, neprištarauju, tai tokrai yra problema ir reikia stengtis tai taisyti ir iškot efektyvių būdų teršalams neutralizuoti. Bet kaip kaip žinia ekologija nėra mokslas apie teršalus tai studijuoja toksikologija, Ekologija yra mokslas apie gyvus organizmų ar jų grupių saątykį su aplinka ir tarpusavyje, noriu pabrėžti Vėjo jėgainės nėra jau tokios nekaltos, aišku jos turi mažesnę įtaką nei šiluminės jėgainės ar naftos perdirbimo įmonės globaliniu mastu, bet lokalei jos yra net pavojingesnės. Kodėl? Veikiančių jėgainių besisukančios mentys tiesiogine to žodžio prasme sukapoja oro srautus (vėją) ir tik už 150~300 km jis tampa normalus. Pirmiausia tokių vietų pradeda vengti (1)paukčiai ir (2)naktinia gyvūnai vieni dėl (I)neįprastų objektų esančių jų migravimo kelyje ir (II)nestabilių oro srovių, o kiti ,pagride, dėl (III)triukšmo. Dėl pirmosios priežasties ,lokalei, gali pasikeisti klimatas t.y. iškrintančių kritulių kiekis debesuotumas nors ir nežymei pakitę parametrai, bet įtaka jaučiama (nesiplėsiu kokia) esant skirtingoms sąlygoms ir pakitimai nevienodi. Dėl paukščių ir naktinių gyvūnų sumažėjimo atsiranda daugiau vabzdžių, smulkių graužikų ir kitų kenkėjų, manau dagelis žinot kokią įtaką tai daro naturalioms ir dirbtinėms (žemės ūkio) ekosistemos. Na tai ar tikrai tos vėjo jėgainės be trūkumų?
Anonymous 2008-02-14 00:54
vėjo jėgainės negali būti statomos arti gyvenamųjų namų, pirma dėl keliamo triukšmo kuris viršija visas higienos normas, o antra dėl didelio pavojaus kuri kelia dideliu greičiu besisukančios mentės. vienai vėjo jėgainei reikia nemažo ploto. o kur jas statyti? joks sveiko proto ūkininkas neleis savo žemėje statyti tokio aplinką niokojančio monstro. o valstybinė žemė skirta tik vasarnamiams, viloms ir pirtims. na nebent iškirsti miškus ir apsodinti vėjo jėgainėm. galima statyt mažesnes jėgaines kurios daro žymiai silpnesnį poveikį aplinkai, bet tuomet kad išgaut ta patį energijos kiekį jų reikia statyt daugiau, kas bendroj sumoj dar blogiau ir brangiau. gal aš matematikos neišmanau visai, nes kaip be skaičiuoju gaunasi blogiau nei blogai. turint sodyba, pasistatyt nedidelė vėjo elektrinę, kokiai lemputei ar dviem puiku, ekonomiška, poveikis aplinkai minimalus, net gal ir savotiškai gražu. bet tik taip kaip dabar siūloma, apstatyt viska keliasdešimties megavatų galios monstrais, kurių indėlis į energijos tiekimo tinklą sudarytų vos kelis procentus, tačiau kaina ir žala milžiniška. bepročiai, visiškai nesveiki. hidroelektrinės gal šiek tiek ir geriau, efektyviau, bet neturi lietuva tokių upiu, nebent ant nemuno ir neries dar kokius penkis hesus. kad išgaut tiek energijos kad tikrai apsimokėtų statyt hidroelektrinę, yra daug techninių reikalavimų. reikia užlieti didelius dirbamos žemės plotus, ištisus kaimus, ar net miestelius (pasidomėkit kiek dabar kainuoja dirbamos žemės hektaras, o jei reikia užliet šimtus kvadratinių kilometrų. ir hidroelektrinės ne mažesnis monstras gamtai. o mažosios hidroelektrinės, tik pinigų, laiko, geros žemės ir kitų išteklių mėtymas į balą. aišku apsimoka vistiek, bet kam taip niokoti viską, jei galima paprasčiau, kukliau, kultūringiau, efektyviau, racionaliau ir tvarkingiau išnaudoti turimus išteklius.
enzim 2008-02-14 02:16
Paskutiniai HE tvenkinių tyrimai rodo, kad iš jų išsiskiriantis metano kiekis jas sulygina su ŠE pagal CO2 , o kur dar ekosisteminės katastrofos. Jau yra pradinės technologijos(nanovamzdelinis pluoštas), kurios verčia energijos perdavimą lazeriu ar mikrobangų diapazone atgyvena, o ekologiškumo atžvilgiu vos neidealios .
Anonymous 2008-02-14 06:01
mano manymu jusu argumentai yra niekiniai. ir natsaket i mano klausima kur ta milziniska zala? kad sujauks vejo srautus cia? atsakysiu nei jus juos pastebejot pries nei pastebesit po. ka pasakyt apie paukscius koks jum skirtumas kur jie skrenda ka jie veikia, kiek jie ytakoja tavo ar mano gyvenima? man asmeneskai jie skirti pasaudyt su orinuku daugiau nieko. na nebent jums atrodo kad tie gripu nesiotojai ciulba jums kazkas dar cia verkia del zuvu emigravimo, tai noriu paklaust ar zvejai ir brakonieriai maziau kenkia? ir koks skirtumas emigruos ta zuvis ar ne? kaip ji ytokos tau gyvenima, ar tau labai blogas gyvenimas del pastatytu kauno mariu kad zuvys neemigruoja ?
Mantasb 2008-07-05 20:47
Visus kurie domisi apie vejo jegaines kvieciu i www.zir.lt svetaine. www.zir.lt Šioje svetainėje bus pateikiama informacija apie vėjo, saulės energijos panaudojimą ir pritaikymą namuose. Forume bus galima aptarti iškilusias problemas, pasvarstyti, kaip jas reikėtų pašalinti, pasikonsultuoti su bendraminčiais .