Papildyta. Lietuviai priešinasi vėjo jėgainių statyboms (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-04-27 11:20
Dėl šešėlių. Yra tikrai daug pakankamai jautrių žmonių kuriems tai sukelia nemažus nepatogumus. Tačiau viską galima išspręst suderinus. Dėl triukšmo. Senesnės jėgainės tikrai triukšmauja. Tačiau ar pastebėjote, kad visi "įrodymai" dėl triukšmo fiksuoti stovint po jėgaine arba greta jos? Kodėl nesimato filmuotų už puskilometrio ar kilometro? Kretingoje yra giminaičių, kurie girdėjo, kad kažkur jos triukšmauja. Nuvažiavom pasidairyt. Kiek bevažiavom, triukšmo radom po jomis (vėjas tadien buvo tikrai neprastas). Tačiau už puskilometrio jo teliko ne kažin kas. Kelias netoli mano namuko kaime daugiau triukšmo duoda. Dėl paukščių. Taip, sukuriamos žemo slėgio zonos už menčių mažesniems paukščiams ir ypač šikšnosparniams pavojingos. Ypač tas liečia naktinius jų skrydžius. Bet tą problemą manau galima spręst nors kiek jas apšviečiant. Paukščiai irgi ne kvaili. Pastebėję kliūtį jos vengs, o praradę kai kiek gentainių vienoje vietoje, stengiasi ją apskrist.
Anonymous 2009-04-27 13:48
Vėjo (ir kitoms ekologiškoms) jėgainėms priešinasi ne kaimiečiai, o dujų ir naftos importuotojai. O savo tikslams naudojasi gyventojų tamsumu. Dabar perdėtai (lygiai kaip ir kaimiečių baimės) pailiustruosiu apie galimą naudą/žalą: 1. Vėjo jėgaines apsimoka statyti tik pajūryje - stipresni ir (svarbiausia) stabilūs vėjai 2. Alternatyvi šiluminė elektrinė tirpdys ledynus o pakilęs vanduo pirma užsems pajūrį - sėkmės protestuotojams, galės vietoj mirgėjimo džiaugtis bangų tyvuliavimu virš bukų galvų. Kita vertus O kam forsuoti horizontalios ašies jėgaines (jų propeleriai tikrai skleidžia garsą), kai vertikalios ašies jėgainės ir garso neskleidžia ir nemirguliuoja ir jų efektyvumos didesnis.
Anonymous 2009-04-27 13:54
Psarnauskis: kai vertikalios ašies jėgainės ir garso neskleidžia ir nemirguliuoja ir jų efektyvumos didesnis. Iš kur paėmei tokią nesąmonę apie efektyvumą? Pažiūrinėk atidžiau į jų skaičiavimo metodiką, tai tik aferistų šnekos.
Anonymous 2009-04-27 14:27
ir gerai daro kad neleidzia biznio daryt is kur nori, pasiulytu bent elektra uz dyka tada sutiktu visi, o ko dabar nusileist sitiems buozems kad dar kisenes prisikistu? tegul statosi tuos malunus savo vilose prie juru ir ezeru.
Anonymous 2009-04-27 14:30
jei pas normaliai statytu vejo jageines, tai zmones nepyktu, o butu uz. kur matyta, kad gyvenvieteje jegaines stato? 500 metru yra mazas atstumas, nepamirskit kaimieciai dar zemes aplink turi, gano gyvulius, seja laukus ir t.t. kas noretu pradirbti visa diena salia uzancio vejo maluno? manau nieks. lengva rasyti ir kritikuoti ir deti i suns dienas, kai patys sedite mieste pries ekrana ir maigote klavisus. tada pasigirsta: leisciau ana, leisciau ta, kaimieciai debilai, neisismoksline ir t.t. kai tik voras prabega jau tada i panika puolate. visoje vakaru europoje vejo jegaines stovi laukuose, kuriose nera nei gyvenamuju, nei ukiniu, nera ganykliniu pievu, nera zemdirbystes ukio. vienu zodziu vejo jegaines stovi toliausiai nuo zmoniu ir niekam nemaiso. kritikams, nusipirkite tame kaime namuka ir pagyvenkite prie vejo jegaines, tada griskite i miesta ir rasykite
Tir4elis 2009-04-27 14:30
jpmajo Nepyk, bet pirma pagalvok ką rašai prieš taip baisiai nusikalbėdamas.
Tir4elis 2009-04-27 16:41
Svecias2 Ponuli, jei toks jau išsimokslinęs ir pasaulio pamatęs, tai gal tada nurodyk kur pajury tokius objektus statyt? Arba kažkieno žemė, arba rezervatai. Be to, jei tikrai abi pusės nori, visada gali susitarti, tačiau dažniausiai baigias tuo, kad nesvarbu ar geras, ar blogas siūlymas jis visada sutinkamas su šakėmis.. O ten kur reikia kažką daryt tiesiog numojama ranka.. Šiaip tuo klausimu daugiau aiškumo iš valstybės norėtusi. Galėtu ir savo darbais, o ne žodžiais ką nors nuveikt. Tada niekam, su niekuo ir peštis nereiktu.
EXE 2009-10-07 23:23
Statyti galima baltijos juroje ir tai tikrai niekam nemaisytu, o tu kita vasara pasiimk palapine ir paturistauk salia vejo jegaines zasiuk, o tada gryzes pasidalink ispudziais asiliuk... (kad but teisinga pastatyk palapine apie 500 metru nuo jegaines) Atsirado matai Kaimieciu KRITIKAS blyn... P.S Beje as is Kauno ir turiu giminiu tose vietose... P.S.2 kiek pazistu tu vietu zmones jie daug protingesni uz tave P.S.3 jei tavo kaime gyvena vien latrai nebaige 3 klases tai nereiskia kad visur ta pati situacija P.S.4 jei toks gudragalvis tai pabandyk ka nors su musu "auksine" valdzia susitart jei pavyks nusilenksiu tau pries visa pasauli viesai...