Kava nesvarumo būsenoje: kuriamas kosminis espresso aparatas (Video) (0)
Astronautai, kaip ir bet kurie kiti sunkiai dirbantys profesionalai, mielai pasimėgautų geros kavos puodeliu. Todėl bendrovė „Lavazza“ sukūrė naują specializuotą espresso aparatą, galintį gaminti kavą ir kosmoso sąlygomis – šis aparatas turėtų pasiekti Tarptautinę kosminę stotį (TKS).
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.
Sudomino? Užpildyk šią anketą!
Savaime suprantama, šiek tiek reikėjo pakoreguoti ir kavos išpylimo mechanizmą. Aparatas kavą ne šiaip sau išspjauna į mikrogravitacijos aplinką, o suleidžia jį į mažus plastikinius maišelius, panašius į tuos, kokiuose surenkamas donorų kraujas. O tai reiškia, kad kava bus geriama ne iš atviro puodelio, bet per šiaudelį (nors, žinoma, gali būti bandoma ir praryti ore plūduriuojantį kavos burbulą).
O koks bus kavos skonis? Prastesnis. Mat per maišelį kavos nebus įmanoma užuosti, o kvapas yra itin svarbus bet kurio maisto ar gėrimo skonio elementas. Kita vertus, espresso skonis yra stiprus ir be kvapo, todėl galutinis astronautų ragaujamas variantas turėtų būti gardesnis nei mums, žemiečiams pardavinėjama tirpi kava.