Kaip gamintojai stengiasi patobulinti telefonus: daug kamerų, lankstosi, akimirksniu įsikrauna ir kiti nauji išmaniųjų telefonų formatai  ()

Nokia rengiasi išleisti išmanųjį telefoną su 5 objektyvais, o Samsung paskelbė, kada išleis lankstų telefoną


Visi šio ciklo įrašai

  • 2018-09-12 Kaip gamintojai stengiasi patobulinti telefonus: daug kamerų, lankstosi, akimirksniu įsikrauna ir kiti nauji išmaniųjų telefonų formatai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kamera, kameros, labai daug kamerų

Dviguba optika kai kuriuose išmaniuosiuose telefonuose pasitaikydavo dar 2007 metais, bet 2016-aisiais pasirodžius iPhone 7 Plus, ji praktiškai tapo standartu. Dabar gamintojai ėmė didinti objektyvų skaičių. 2018 metų kovą Huawei išleido pirmąjį išmanųjį su triguba galine kamera – P20 Pro. Dar anksčiau – 2017-ųjų balandį – buvo pristatytas Alcatel Flash, kuriame yra keturios kameros – po dvi iš kiekvienos aparato pusės.

2018-ųjų rugsėjį pranešta, kad iki metų galo Samsung gali išleisti išmanųjį telefoną, kurio galinėje sienelėje bus įtaisytos keturios kameros. Be to, neseniai internete pasirodė naujo Nokia įrenginio nuotraukos – jame penki galiniai objektyvai. Apie penkių kamerų Nokia gandai sklandė dar sausį, vos į internetą nutekėjo jos dizainas.

Penkių kamerų išmanųjį rengiasi išleisti ir LG (galinė kamera bus triguba). Tačiau ir penki objektyvai – ne riba. Liepos pradžioje kompanija Light (į ją, investuoja ir Foxconn) sukūrė išmaniojo telefono prototipą su devyniomis kameromis. Tikimasi, įrenginys bus pristatytas iki šių metų galo.

Dar viena išmaniųjų telefonų dizaino tendencija – išstumiama kamera. Kol kas jos montuojamos ne pačių žinomiausių gamintojų įrenginiuose, pavyzdžiui, kinų Vivo ir OPPO. Tačiau išmanųjį su išstumiama kamera pristatyti ketina ir Xiaomi ir Huawei (tikimasi, jų modeliai bus pristatyti 2018 metų spalį). Be to, dar nuo 2016 metų galo išmaniuosiuose telefonuose pasirodė ir 360 laipsnių apžvalgos kampo kamera.

Lankstus ekranas

Kelis pastaruosius metus elektronikos gamintojai kuria lanksčius įrenginius. Pavyzdžiui, 2013 metais Samsung pristatė lankstaus mobiliojo telefono prototipą, o po trijų metų parodė OLED ekrano prototipą, kurį galima susukti į ruloną. 2016 metais LG pristatė susukamą ekraną. Tada paaiškėjo, kad Apple dar 2013–2014 metais patentavo sulankstomo iPhone ekrano technologiją. Lankstaus išmaniojo telefono, galinčio virsti planšete, patentą turi ir Microsoft.

Dabar įdomu, kuri kompanija pirmoji pradės serijinę lanksčių išmaniųjų telefonų gamybą. Rugsėjo pradžioje Samsung mobiliųjų įrenginių padalinio vadovas Dong Jin Koh pareiškė, kad kompanija tokį įrenginį gali pristatyti jau lapkritį (ankstesni gandai Samsung lanksčiųjų telefonų pasirodymą keldavo į 2019-ųjų pradžią).

Samsung ketinusi aplenkti Huawei kompanija, irgiplanuoja pristatyti savo įrenginį lanksčiu ekranu 2018-ųjų lapkritį. Tikimasi, kad iki šių meto galo Kinijoje prasidės prekyba ZTE prekės ženklo Nubia rankinių laikrodžių formos išmaniaisiais telefonais – jo prototipas visai neseniai buvo pristatytas IFA parodoje Berlyne.

https://twitter.com/engadget/status/1035906342857453574

Greitasis įkrovimas

Greičiau įkrauti mobiliuosius įrenginius galinčių technologijų dabar jau, tačiau gamintojai jas tebetobulina. Tikimasi, kad pirmoji išmaniųjų telefonų baterija, kurią bus galima įkrauti per 5 minutes, rinkoje pasirodys 2019. Baterijas kuria Izraelio firma StoreDot.

Be to, 2018 metais kompanija OPPO pristatė du prietaisus, palaikančius spartaus įkrovimo technologiją VOOC. Penkias minutes įkrovus išmanųjį telefoną F9, galima kalbėti dvi valandas. Išmanusis telefonas Lamborghini Oppo Find X įkraunamas per 35 minutes.

Neįprastos spalvos

Praėjo tie laikai, kai mobilieji įrenginiai būdavo gaminami tik kelių spalvų, dažniausiai – juodos ar baltos. Paskui gamintojai pradėjo gaminti spalvotų korpusų aparatus ir siūlyti nepatenkintiems pradiniu spalvų rinkiniu pirkėjams apvalkalus ir keičiamus dangtelius. Naujausias mados klyksmas – gradientinė korpuso spalva, su besimainančiais atspalviais. Visa tai pradėjo Huawei ; įkandin pasekė ir kiti gamintojai, tarp kurių Samsung, Lenovo ir Xiaomi.



republic.ru

(2)
(8)
(-6)

Komentarai ()