Karščiausia „Xiaomi“ naujiena jau Ispanijos sandėlyje - net 26kPa galia, 500W variklis, apsauga nuo plaukų, OLED ekranas, išimama baterija ir neįtikėtinai žemos kainos belaidis dulkių siurblys „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ ir kuo jis skiriasi nuo apžvalgininkų taip giriamo „Roborock H6“ (Video, papildyta 2020 09 17)  ()

Motorizuota galva su peiliukais, supjaustančiais plaukus ir šerius, net 26kPa siurbimas, „elektrostatinis kreipiamasis įtaisas“ ir fantastiška kaina. Pastaruoju metu „Xiaomi“ dukterinės kompanijos pristatė ne vieną ir ne du belaidžius dulkių siurblius, tačiau „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ taikosi tapti pačios geriausios kainos atstovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Speciali akcija ir sąlygos

  • Naujiena „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ belaidis siurblys - 228 €  (papildyta 2020 09 17)
    • nuoroda veikia angliškame AliExpress;
    • 20 % nuolaida;
    • iš Ispanijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.

 

  • „Roborock H6“ belaidis siurblys - 345,72 € (nuoroda veikia angliškame AliExpress);
    • 20 % nuolaida;
    • iš Lenkijos sandėlio;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą per 3-7 dienas.

„Xiaomi“ dukterinės kompanijos viena paskui kitą pristato belaidžius dulkių siurblius ir panašu, kad kiekvienas jų yra vis šaunesnis.

Jau ir visai neseniai pristatytas ir mūsų aprašytas „Dreame V11“ atrodė labai geras, o papildomų privalumų turintis „Roborock H6“ dar geresnis - „Roborock H6“ apžvalgą rasite čia

 

Tačiau naujasis „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ modelis taikosi į patį aukso viduriuką. Atrodo, kad jis surinko geriausias „Roborock H6“ savybes, gamintojas pridėjo dar keletą labai naudingų privalumų ir nusprendė pardavinėti apčiuopiamai pigiau, nei konkurentai.

Ką gi siūlo „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ ir kuo jis skiriasi nuo šiuo metu šauniausio „Roborock H6“?

Pradėkime nuo to, kad abiejų modelių komplektacijos yra labai gausios ir drauge su siurbliais atkeliauja įvairių priedų, padėsiančių darbuotis tiek namuose, tiek ir automobilyje.

Visgi, „Roborock H6“ turi vieną papildomą lankstų priedą, kurio privalumus akcentuoja ir štai šis apžvalgininkas.

Tai tikrai nėra kritinis „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ minusas ir šis belaidis dulkių siurblys turi gausybę keičiamų antgalių. Šiuo dalyku pasižymi visi „Xiaomi“ kompanijos belaidžiai dulkių siurbliai ir tų antgalių tikrai užteks išvalyti namus nuo lubų iki grindų.

 

Štai kur pasireiškia pirmieji „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ privalumai, tai jo labai universali - trys viename tipo pagrindinė motorizuota siurbimo galva.

Jos dizainas yra unikalus dėl keleto dalykų. Pirmiausiai, jau iškart matyti, kad ji geriau dirbs ant grindų ir ypač, kai reikės susiurbti didesnį kiekį atliekų. 

„Roborock H6“ siurbimo galvos dizainas yra labiau pritaikytas kiliminei dangai ir smulkių atliekų nuo grindų siurbimui. Ir „Roborock H6“ turi atskirą, grindims skirtą siurbimo galvą, o čia viskas viename.

Antras dalykas, „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ siurbimo galva turi tiek kietus šerelius, tiek ir minkštąją dalį, kas reiškia, jog ji gerai pakelia atliekas nuo kiliminės dangos ir kietų grindų.

Trečia ir svarbiausia, „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ siurbimo galvoje yra integruoti peiliukai, kurie siurbimo metu juda. Principas gana panašus į elektrinės plaukų kirpimo mašinėlės peiliukų judėjimą ir šie „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ peiliukai tiesioginę to žodžio prasme susmulkina siurbiamus plaukus.

Tad su „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ galima pamiršti tokį dalyką, kaip plaukais apsivėlusi volelį. Toks privalumas labai naudingas ir namuose turintiems naminių gyvūnų.

Sekantis „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ privalumas - nuostabiai paprastas ir greitas atliekų dėžutės ištuštinimas.

 

Jau ir „Roborock H6“ 400 ml talpos atliekų dėžutė yra ištuštinama vieno mygtuko paspaudimu, tačiau po to reikia ranka uždaryti tą dangtelį. Gali būti kiek nehigieniška.

„Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ atveju net nereikia ir to daryti. Didesnės talpos - 500 ml - atliekų dėžutė ištuštinama vieno mygtuko paspaudimu ir tereikia ją stumtelėti atgal į vietą. Pats dangtelis nėra liečiamas.

Ir dar vienas „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ atliekų dėžutės privalumas, vadinamasis „elektrostatinis kreipiamasis įtaisas“. 

Kai dulkės patenka į dulkių siurblį dideliu greičiu, trindamosis į vidine dulkių siurblio sieneles, ritininį šepetį ir pan., jos generuoja statinę elektrą. Paprastai pati dulkių siurblio medžiaga turi tam tikrą izoliaciją, todėl statinė elektra negali būti išleista, o nešvarumai prisiklijuoja ant vidinės sienos.

„Shunzao“ šiuo tikslu sukūrė įmontuotą elektrostatinį kreipiamąjį įtaisą, kuris efektyviai pašalina tą statinę elektrą ir dulkės neprikimba prie siurblio vidinių sienelių, tad siurblys išlieka švaresnis ir rečiau reikės plauti jo atliekų dėžutę.

Kitas „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ privalumas - jo išimama baterija. „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ turi ličio jonų tipo ir 2500 mAh talpos bateriją, kurios energijos užtenka darbuotis iki 60 min.

„Roborock H6“ atveju turime pirmąjį pasaulyje belaidį dulkių siurblį su Li-Po tipo 3610 mAh talpos baterija ir jos energijos užtenka darbuotis iki 90 min.

 

Taip pat gamintojas teigia, kad ši baterija ir po 400 įkrovimo/iškrovimo ciklų išlaikys 80 proc. savo talpos, kas yra labai gerai. Tačiau „Roborock H6“ baterija nėra išimama ir tai kai kuriems gali pasirodyti tam tikru trūkumu.

Jai sugedus, teks pirkti visą siurblį, o „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ atveju užteks įsigyti tik pačią bateriją. Iš kitos pusės, „Roborock H6“ baterija talpesnė, jos energijos užtenka ilgesniam darbui ir, pasak gamintojo, tarnaus ilgiau.

Kuo dar skiriasi ir kuo panašūs šie du belaidžiai dulkių siurbliai?

Nors abiejų AW rodikliai yra identiški - po 150AW, kas juos padaro vienais galingiausių rinkoje - tačiau „Roborock H6“ užtikrina 25000Pa siurbimą, o „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ 26000Pa. Ne itin didelis skirtumas ir tikėtina, kad praktinio darbo metu vargiai kas pastebės skirtumą.

Abu siurbliai palaiko 5 lygių filtravimo sistemas, turi HEPA filtrus ir sugeba išlaikyti iki 99,97 proc. net ir pačių smulkiausių dalelių. Kitaip tariant, į aplinką išleidžia kone idealiai išvalytą orą.

Taip pat abu siurbliai turi OLED ekranus. Dizainas jų kiek skiriasi, tačiau pagrindinės funkcijos išlieka tos pačios: čia patogu keisti siurbimo režimus, matyti kiek liko baterijos energijos ir kt.

Panašu, kad OLED ekranai taps nauju belaidžių dulkių siurblių standartu ir vieni pirmųjų tai įdiegia „Xiaomi“ dukterinės kompanijos.

Daugeliui dabar gali kilti klausimas: tai kodėl „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ yra pigesnis už „Roborock H6“, jei turi tiek privalumų?

 

Na, „Roborock H6“ turi ne vieną privalumą, dėl kurio ir yra brangesnis: specialus, kilimams skirtas režimas su automatiniu siurbimo galios padidinimu; naujesnės kartos, talpesnė ir potencialiai ilgiau tarnausianti baterija; vienu įkrovimu galima dirbti ilgiau; specialus užrakto sprendimas ir dar kelios savybes, kurias aptaria štai šis apžvalgininkas.

Tad galima sakyti, jog „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ surinko „Roborock H6“ savybes, kai kurias jų supaprastino ar atsisakė, pridėjo savų galimybių ir tapo labai geros kainos „Roborock H6 Lite“ versija. 

Čia yra „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ apžvalga. Nors ji yra vokiečių kalba, tačiau ir iš apžvalgininko nuotaikos bei pateikiamų testavimo rezultatų galima suprasti, jog tokioje kainų kategorijoje „Xiaomi Shunzao Z11 Pro“ yra labai geras pasirinkimas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()