„Sony“ pristato du naujus kompaktiško dydžio „Alpha 7C“ serijos sisteminius fotoaparatus  ()

„Sony“ pristatė du naujus „Alpha 7C“ serijos sisteminius fotoaparatus – „Alpha 7C II“ ir „Alpha 7C R“. Šie „Sony“ kompaktiško dydžio fotoaparatų modeliai su keičiamu objektyvu fotografams siūlo aukštos kokybės vaizdinės raiškos galimybes kartu su mobilumo ypatybėmis, kurios juos paverčia itin universaliais kasdienės fotografijos įrankiais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Alpha 7C II“ yra aprūpintas viso kadro dydžio vaizdo jutikliu, kurio raiška siekia 33 mln. efektyvių vaizdo taškų, jis išsiskiria naujausiomis fotografavimo ir filmavimo funkcijomis bei funkciniu pajėgumu kompaktiškoje ir nedidelėje formoje (fotoaparato korpuso išmatavimai siekia 12 cm pločio, 7 cm aukščio ir 6 cm gylio, svoris – 513 gramų). Šis antros kartos „Alpha 7C“ serijos modelis tinka naudoti įvairiose situacijose, pavyzdžiui, kelionių ar gatvės fotografijai.

Tuo metu „Alpha 7C R“ yra naujas kompaktiškas sisteminis fotoaparatas su keičiamu objektyvu, kuriame panaudotas 61 mln. efektyvių taškų raiškos viso kadro dydžio jutiklis, paimtas iš didesnio „Alpha 7R V“ modelio. Nepaisant to, fotoaparato korpusas yra tokių pačių kompaktiškų matmenų kaip ir „Alpha 7C II“ modelis. Fotoaparatą galima pasitelkti kasdienei fotografijai ir situacijose, kur išryškėja didelės raiškos pranašumai, pavyzdžiui, portretinei, laukinės gamtos ar kraštovaizdžio fotografijai.

Naujieji fotoaparatai yra aprūpinti tuo pačiu DI lustu ir „Bionz XR“ procesoriumi, kuriuos taip pat galima rasti naujausiuose „Sony“ fotoaparatuose „Alpha 7R V“ ir „Alpha 6700“. Funkcija „Real-time Recognition AF“ su dideliu tikslumu gali atpažinti įvairius objektus, o 5 ašių į korpusą integruota stabilizavimo sistema turi 7 žingsnių vaizdo stabilizacijos parinktis fotografavimui. Kalbant apie filmavimą, šie modeliai palaiko aukštos kokybės 4:2:2 10 bitų vaizdo įrašymą 4K 60p raiška, taip pat „S-Cinetone“ spalvų profilį. Jie taip pat turi integruotą vaizdo stabilizavimo veikseną „Active Mode“, DI paremtą automatinę kadruotę, skaitmeninę garso jungtį ir kitas aukštos kokybės vaizdui nufilmuoti reikalingas funkcijas.

Pagrindinės „Sony“ fotoaparato „Alpha 7C II“ ypatybės

  • Viso kadro dydžio atvirkštinio apšvietimo „Exmor R CMOS“ vaizdo jutiklis su 33 mln. efektyvių vaizdo taškų raiška ir naujausias „BIONZ XR“ vaizdo apdorojimo procesorius aukštai nuotraukų ir filmuoto vaizdo kokybei išgauti kasdienėse situacijose ar keliaujant.
  • Naujasis „Alpha 7C II“ yra apie 22 proc. lengvesnis, o jo korpuso tūris iki 45 proc. mažesnis, palyginti su didesniuoju „Alpha 7 IV“ modeliu.
  • Standartinis ISO reikšmių diapazonas siekia nuo 100 iki 51200 tiek nuotraukoms, tiek filmuojamiems kadrams (išplėstinis ISO siekia nuo 50 iki 204800 nuotraukoms).

Pagrindinės „Sony“ fotoaparato „Alpha 7C R“ ypatybės

  • Viso kadro dydžio atvirkštinio apšvietimo „Exmor R CMOS“ vaizdo jutiklis su 61 mln. efektyvių vaizdo taškų raiška ir naujausias „BIONZ XR“ vaizdo apdorojimo variklis, kas užtikrina didelę raišką ir vaizdo detalumą.
  • Naujasis „Alpha 7C R“ yra apie 29 proc. lengvesnis, o jo korpuso tūris iki 53 proc. mažesnis, palyginti su didesniuoju „Alpha 7R V“ modeliu.
  • Standartinis ISO reikšmių diapazonas siekia nuo 100 iki 32000 tiek nuotraukoms, tiek filmuojamam vaizdui (išplėstinis ISO siekia nuo 50 iki 102400 nuotraukoms).
  • Kartu su korpuse integruota 7 žingsnių 5 ašių vaizdo stabilizavimo sistema, fotoaparatas gali aptikti ir automatiškai pakoreguoti net ir 1 vaizdo taško poslinkį.
  • Fotoaparatas palaiko „Pixel Shift Multi Shooting“ fotografavimo režimą, kuris leidžia padaryti kelias nuotraukas tuo pačiu metu ir jas sujungti kompiuteryje taip išgaunant dar didesnę vaizdo raišką.
  • Naudojant kartu su „Alpha 7C R“ pridėtą papildomą laikiklį „GP-X2“ galima patogiai filmuoti iš pasirinktos padėties ilgesnį laiką ar naudojant teleobjektyvą.  

 

Bendros „Alpha 7C II“ ir „Alpha 7C R“ ypatybės

 

1. Kompaktiškas dydis ir patogumas

Abu „Sony“ fotoaparatų modeliai yra patogūs ir lengvi nešiotis su savimi, jie išsiskiria kompaktišku dydžiu (12,4 cm plotis, 7 cm aukštis ir 6,4 cm gylis) ir mažu svoriu (513-515 gramų). Naudojami kartu su ką tik rinkoje pasirodžiusiu plataus kampo priartinimo objektyvu „Sony FE 16-35mm F2.8 GM II“, jie užtikrina nepriekaištingą kadrų kokybę ir sparčią autofokusavimo veikseną su F2.8 diafragmos reikšme per visą priartinimo atstumą, būdingą „G Master“ serijos objektyvams. Siekiant originalios kūrybinės raiškos su šiais fotoaparatais galima naudoti daugiau kaip 70 įvairių „E-mount“ serijos objektyvų.

2. Autofokusavimas su pagerintu objektų atpažinimu, kurį įgalina integruotas DI lustas

Naujieji „Sony“ fotoaparatų modeliai yra aprūpinti tuo pačiu DI lustu kaip ir „Alpha 7R V”, kuris įgalina tikslų objektų atpažinimą su funkcija „Real-time Recognition AF“. Pavyzdžiui, fotografuojant žmogų net ir tuo atveju, kai jis užima neįprastą pozą ar jo veidas yra šešėlyje, padėties įvertinimo technologija padeda užfiksuoti ir su dideliu tikslumu sekti objektą. Be to, be žmonių ir gyvūnų naujieji „Alpha 7C“ serijos fotoaparatai atpažįsta paukščius, vabzdžius, automobilius, traukinius ir lėktuvus bei užtikrina tokį patį fokuso išlaikymo tikslumą.

 

3. Pažangi filmavimo veiksena

„Alpha 7C II“ ir „Alpha 7C R“ apdoroja didelės apimties vaizdo signalą, prilygstantį atitinkamai 7K ir 6K raiškos formatams, bei taip išgauna aukštos kokybės 4K formato vaizdo turinį. Fotoaparatai palaiko „S-Log3“ spalvinį standartą su 14+ žingsnių nustatymu ir padeda pasiekti plačią gradaciją per didelio ar per mažo apšviestumo scenose. Pasirinkus „Log“ filmavimo režimą, galima naudotis iš anksto įrašytu LUT spalvų šablonu ir ekranėlyje matyti post-produkcinį vaizdą. Unikali „Sony“ spalvų parinktis „S-Cinetone“ leidžia išgauto kinematografinį vaizdo stilių be poreikio papildomai apdoroti spalvas. Ši spalvinė parinktis perteikia natūralesnius vidutinius pustonius, kurie yra svarbūs siekiant sveikai atrodančios odos spalvos ir bendro kinematografino efekto. Fotoaparatuose taip pat yra „Creative Look“ nustatymas, leidžiantis lengvai koreguoti nuotraukų ir filmuotos medžiagos išvaizdą ir įspūdį.

4. Valdymas ir sąsajos

Abu fotoaparatai turi kampu pakreipiamą jutiklinį LCD ekranėlį, naujausią meniu su intuityvaus valdymo funkcijomis. Priekyje esančiam valdymo ratukui naudotojai gali priskirti norimas funkcijas, viršuje yra veiksenos režimų (fotografavimas/filmavimas/sulėtintas ir pagreitintas vaizdas) ratukas, elektroninis vaizdo ieškiklis. Fotoaparatų korpusuose integruota 7 žingsnių 5 ašių vaizdo stabilizavimo sistema. Fotoaparatai yra suderinami su išmaniojo telefono programėle „Creators‘ App“, per kurią galima lengvai įkelti nuotraukas ir filmuotus vaizdus į debesijos laikmenas, nuotoliniu būdu valdyti fotoaparatą, perkelti turinį iš fotoaparato į išmaniuosius įrenginius.

 

5. Aplinkai palankesnis dizainas

Per pastaruosius 11 metų „Sony“ savo fotoaparatuose ir kamerose apie 395 tonas naujo plastiko pakeitė perdirbtu plastiku. Perdirbtos medžiagos, įskaitant SORPLAS, naudojamos įrenginių korpusuose, kas pastebimai sumažina poveikį aplinkai. Fotoaparatai yra aprūpinti ekrano įgarsinimo funkcija „Screen Reader“ ir nauja meniu išdidinimo funkcija „Magnify Display“, kurios skirtos palengvinti naudojimąsi kūrėjams su negalia.

Kaina ir pasirodymo data

Naujasis „Sony“ fotoaparatas „Alpha 7C II“ pasirodys rugsėjo mėnesį, jo kaina sieks apie 2400 eurų. Fotoaparatas „Alpha 7C R“ pasirodys spalio mėnesį, jo kaina sieks apie 3700 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: