Susiduriate su ryšio sutrikimais? Pasitikrinkite, ar bėda ne jūsų telefono parametruose  ()

Prastą ryšio kokybę gali lemti visai ne ryšio tinklas, bet ir netinkamai nustatyti išmaniojo telefono parametrai ar įrenginio amžius. Daugelis žmonių net neįtaria, kad išmaniuosiuose telefonuose rankiniu būdu įjungus 4G arba 5G ryšį, ženkliai pagerės ryšio kokybė. Ekspertas ramina, jog gerą ryšio gavimą galima pasiekti vos keliais paprastais žingsniais, atsižvelgiant į turimo įrenginio parametrus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Blogą mobiliojo ryšio kokybę gali lemti senas įrenginys arba netinkamai nustatyti telefono parametrai. Pastebime, kad dalis žmonių net nežino, jog naujos kartos ryšio naudojimui reikia pakeisti telefono parametrus. Turint naują įrenginį, kartais pakanka vos kelių paprastų žingsnių, kurie gali ženkliai pakeisti kasdienę telefono naudojimosi patirtį“, – pranešime žiniasklaidai sako „Bitės“ technologijų direktorius Mindaugas Rauba.

Svarbus įrenginio amžius

Pasak M. Raubos, norint palaikyti kokybišką 5G ryšį, svarbu atsižvelgti į naudojamo įrenginio amžių. Kai kuriuose senuose įrenginiuose nėra galimybės palaikyti naujos kartos 5G ryšio.

„Jeigu norite naudoti greičiausią naujos kartos ryšį gali reikėti investuoti į naują išmanųjį telefoną, nes kai kurie senesni įrenginiai 5G ryšio nepalaiko. Kitas svarbus elementas – mobiliojo ryšio planas, svarbu pasirinkti planą, kuris palaiko būtent 5G ryšį“, – sako technologijų direktorius.

Jeigu naudojate naują įrenginį ir vis tiek susiduriate su ryšio problemomis, dėl prasto ryšio gali būti kalti telefono parametrai. Atstatyti kokybišką ryšį gali padėti vos keli paprasti žingsniai.

Perkraukite turimą įrenginį

Vienas iš paprasčiausių būdų, norint atnaujinti ryšio gavimą į mobilųjį telefoną – jo perkrovimas arba perjungimas į skrydžio režimą.

„Jei telefonas turėtų gauti 5G ar 4G ryšį, tačiau jis įrenginio nepasiekia, pirmas būdas, kurį reikėtų išbandyti – mobiliojo telefono perkrovimas. Įprastai atlikus šį veiksmą, įrenginys iš naujo prisijungia prie artimiausio ryšio bokšto taip atnaujindamas siunčiamus ir gaunamus signalus“, – pasakoja M. Rauba

 

Technologijų direktorius sako, kad naujesniems telefonams gali suveikti ir kitas metodas: „Vietoj telefono perkrovimo galima įjungti ir po kelių akimirkų išjungti skrydžio režimą. Tai padarius telefonas atsijungia nuo artimiausio ryšio bokšto siunčiamo ryšio ir prie jo prisijungia iš naujo. Dažnu atveju to pakanka, kad telefoną pasiektų greitesnis 5G ar 4G ryšys“.  

Patikrinkite interneto prieigos taškų nustatymus

Jeigu perkrovus įrenginį, vis tiek susiduriama su ryšio problemomis, reikėtų patikrinti interneto parametrus mobiliajame įrenginyje. Norint naudotis greitu mobiliuoju internetu, reikia nustatyti tinkamus interneto prieigos taškus.

 

„Jeigu vietoje 4G ar 5G ryšio išmanųjį telefoną pasiekia tik 3G ryšys, būtina patikrinti interneto prieigos taškų (APN) nustatymus. Šiuos parametrus pakeisti nėra sudėtinga: interneto prieigos taškas turi būti – „internet“. Taip pat svarbu pasitikrinti koks ryšys naudojamas, telefono nustatymuose galite matyti ar naudojamas 3G, 4G ar 5G. Daugelis nežino, kad tai reikėtų pakeisti rankiniu būdu“, – pataria M. Rauba

Skaitmeninių paslaugų bendrovės „Bitė Lietuva“ technologijų direktorius priduria, kad naujos kartos „Bitės“ 5G ryšiu gali naudotis beveik 2 mln. Lietuvos gyventojų, o geras „Bitės“ ryšio padengimas jau siekia 99 proc. Lietuvos teritorijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(3)
(-1)

Komentarai ()