"Apple" iš "Samsung" reikalavo $30 už kiekvieną "Android" telefoną  (12)

Teismuose vykstančiuose posėdžiuose, kuriuose sprendžiami tarp kompanijų "Apple" ir "Samsung" įsivyravę nesutarimai, atskleidžiama vis daugiau detalių, kurios susijusios su abiejų technologijų gigantų patentinėmis batalijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Apple" vadovai prisipažino, jog buvo „šokiruoti“, kai "Samsung" debiutavo su savo pirmaisiais "Galaxy" serijos išmaniaisiais telefonais, kadangi šie labai buvo panašūs į "iPhone". Vis tik, atsižvelgiant į tą faktą, jog P. Korėjos kompanija yra vienas didžiausių komponentų tiekėjų kompanijai iš Kupertino, amerikiečiai nusprendė situacijos neforsuoti ir pabandė sureguliuoti iškilusį konfliktą taikiai. 2010 m. spalio mėnesį "Apple" pasiūlė "Samsung" pasirašyti licencinį susitarimą, kuris numatė, jog korėjiečiai už "Apple" patentais apgintą intelektualinę nuosavybę turėtų mokėti apie $30 už kiekvieną išmanųjį telefoną ir apie $40 – už kiekvieną planšetinį kompiuterį.

„Samsung nusprendė maksimaliai panaudoti tai, kas susiję su originaliu Apple iPhone“, – 2010 m. spalio 5 d. pareiškė "Apple" atstovai kompanijos "Samsung" prezentacijoje. „ "Apple" norėtų, jog "Samsung" būtų pasiūliusi sudaryti licencinę sutartį. Atsižvelgiant į tą faktą, jog "Samsung" yra mūsų strateginis tiekėjas, mes paruošėme licencinį susitarimą, atsižvelgiant į kiekvienos kategorijos įrenginį“. "Apple" taip pat pasiūlė "Samsung" maždaug 20% nuolaidą, jei būtų sudarytas tarpusavio patentų licencijavimas.

Reikėtų pridurti, jog, "Apple" teigimu, P. Korėjos kompanija būtų turėjusi sumokėti ir licencines išmokas nuo kiekvieno savo išmaniojo telefono su "OS Bada". "Apple" skaičiavimu, 2010 m. "Samsung" įsiskolinimas sudarė 250 mln. JAV dolerių, o tai, kaip pažymima ataskaitoje, žymiai mažiau tos sumos, kurią išeikvoja "Apple", įsigydama reikiamus komponentus iš "Samsung".

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: