"Smartfonų" malkos, arba kaip niujorkiečiai po uragano įkraudavo telefonų baterijas  (7)

Šios naujienos fotografijose matomi įrenginiai labiau tiktų kokiems nors fantastiniams filmams apie ateities pasaulį, kuriame visiškai baigėsi nafta. Antra vertus, Niujorkui, kuris pergyveno uraganą Sandy, tai jau ne ateitis, o niūri dabartis, su kuria tenka susitaikyti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Židiniai baterijų įkrovikliai „CampStove“, kuriuos gamina kompanija „BioLite“, ir ištraukė Niujorko gyventojus į gatves. Po uragano pusė miesto porai dienų liko be elektros, o benzino taip pat smarkiai trūko, todėl šis įkroviklis, kuriam užtenka paprastų malkų, gana greitai išpopuliarėjo. Įrenginį sudaro cilindras, kuriame sudedamos malkos, termoelektrinis generatorius, konvertuojantis šilumą į elektros energiją (oranžinė dėžutė), ir ventiliatorius, kuris, kaip gana miglotai aiškina gamintojas, padidina generatoriaus darbo efektyvumą. Be „CampStove“, kuris dažniausiai turėtų sudominti turistus, kompanija siūlo ir dar vieną produktą – „HomeStove“, kuris yra žymiai didesnis, ir skirtas jis vargingų šalių kaimiškų vietovių gyventojams. Juo galima gaminti maistą kaip ant įprasto židinio, tačiau jai reikia 50 % mažiau kuro, kartu generuojama elektra, o ir dūmų nėra.

Ir tai jau labiau ne komercinė, bet humanitarinė idėja. Tiesa, net ir ne itin didelė kaina (mažesnis „CampStove“ kainuoja apie 350 litų) potencialiems vartotojams vis dar per brangus. Ir kaip seksis su jų plėtra Indijoje, Ganoje, Kenijoje bei Ugandoje, vis dar neaišku. Antra vertus, „BioLite“ biuro kaimynystė vis tik pravertė net ir tokios išsivysčiusios šalies, kaip Jungtinės Valstijos, gyventojams.


FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(3)

Komentarai (7)