Pirmą žodį „Bitės“ ir „Tele2“ peštynėse dėl reklamų teisingumo tarė ir teismas  (2)

Vilniaus apylinkės teismas pirmadienį priėmė sprendimą taikyti laikinąsias apsaugos priemones „Tele2“ reklamai, kuri galimai pažeidžia asmens teisę į privatumą – šios reklamos iki tolesnio teismo sprendimo transliuoti nebegalės. Tačiau ryšio operatorius operatyviai pakoregavo reklamą taip, kad ji „neatskleistų asmens tapatybės“ - skaitmeniniu būdu paslėpė jos herojės veidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Gerbiame teismo nutartį ir ją pradėjome vykdyti nedelsdami. Informacinį klipą, kuriuo visuomenę informuojame apie melą, pakoreguosime tiek, kiek tai susiję su konkretaus asmens atvaizdu bei jo privačiu gyvenimu“, - rašė „Tele2“ komunikacijos direktorius Baltijos šalims Andrius Baranauskas.

„Manome, kad “Tele2” peržengė visas ribas pažeisdami žmogaus teises į privatumą. Jų atsakomieji veiksmai rodo, kad „Tele2” ir toliau peržengia šias ribas, nes veido užtušavimas šioje situacijoje tėra kosmetinis. Tai parodo, kaip „Tele2” rūpinasi klientais, kuomet nė vienas jų negali jaustis saugus“, - konkurentų pasirinktą teismo sprendimo vykdymo būdą komentavo „Bitės“ atstovė spaudai Rūta Latinytė.

Taip pat komentuodamas teismo sprendimą A. Baranauskas nurodė, jog „Labas kontrakto“ reklama, į kurią „Tele2“ reagavo išleisdama dabar jau teismo uždraustą reklamą, vis dar transliuojama.

„Lietuvos telekomunikacijų rinka yra konkurencingiausia Europoje. Iš to pirmiausia laimi klientai. Lyginamoji reklama taip pat gali padėti vartotojams pateikti geriausią pasiūlymą, tačiau tik tuo atveju, kai yra sąžininga. Kai reklama meluoja, iš to laimi tiktai vartotojus apgaudinėjantys reklamos užsakovai“, - rašė „Tele2“ atstovas.

Į teismą „Bitė“ (kuriai priklauso „Labas kontraktas“ paslaugą siūlanti bendrovė „Eurocom“) su reikalavimu nedelsiant stabdyti „Tele2” atsakomąją reklamą, kuri, esą, šiurkščiai pažeidžia teisės aktus dėl reklamoje matomos klientės asmens duomenų paviešinimo ir neteisėto atvaizdo naudojimo, kreipėsi praėjusią savaitę, vasario 12 dieną.

„Tele2“ uždraustąją reklamą pateikė kaip atsaką į „Labas kontrakto“ reklamą, kurioje iš „Tele2“ į „Eurocom“ perėjusi klientė tikina per tris mėnesius sutaupiusi 70 litų, nors per paskutinius tris mėnesius ji savo buvusiam operatoriui už paslaugas viso buvo sumokėjusi mažiau nei 30 litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(9)
(0)
(0)

Komentarai (2)