Amazon telefonas Fire Phone patyrė visišką fiasko  (1)

Išmaniųjų telefonų rinka yra beveik perpildyta, todėl naujokams ši rinka yra labai nepalanki – apie tai iš praktikos žino kompanija Microsoft, o juo labiau socialinis tinklas Facebook.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiemet susiklosčiusią nepalankią tradiciją pabandė sulaužyti kompanija Amazon, išleidusi gana neįprastą išmanųjį telefoną Fire Phone su daugybe kamerų. Sprendžiant iš pardavimų, Amazon inovacija vartotojų visiškai nesužavėjo.

Oficialių pardavimų rodiklių Amazon neskelbia, todėl nedidelio žurnalistinio tyrimo ėmėsi leidinio The Guardian atstovai. Buvo pasinaudota kompanijų comScore ir Chitika statistika.

Chitika matuoja įvairių įrenginių aktyvumą savo reklaminiuose tinkluose. Jos turimi duomenys byloja, kad Amazon Fire Phone tenkanti dalis sudaro 0,02% aktyvumo.

comScore matuoja JAV naudojamų išmaniųjų telefonų kiekį absoliučiais skaičiais. Remdamasis pateikta statistika, The Guardian suskaičiavo, kad iš viso parduota apie 26 400 išmaniųjų telefonų Fire Phone. Atsižvelgiant į galimą paklaidą, šis skaičius gali išaugti iki 35 000.

Priminsime, kad vien per pirmąsias kelias naujų Apple ir Samsung flagmanų debiuto dienas paravimai skaičiuojami milijonais vienetų. Atsižvelgiant į tai, kad mobiliojo įrenginio kūrimui skiriama dešimtys milijonų, Amazon debiutą išmaniųjų telefonų rinkoje galima vadinti kaip patyrusį visišką fiasko.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: