Ištestuotas išimtinai audiofilams skirtas grotuvas: rezultatai, švelniai tariant, stebinantys (Video)  (15)

Vienu įdomiausių praėjusių metų Kickstarter projektų tapo audiofilams skirtas grotuvas PonoPlayer, kurio autorius – garsus gitaristas Neil Young.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grotuvas gana greitai surinko reikiamą pinigų sumą (iš norimų $0,8 mln. gauta net $6,2 mln.), o pirmieji vartotojai, paaukoję dalį savo lėšų, jau gali mėgautis grotuvo skambesiu. Hi-End grotuvo, kainuojančio $400 (apie 350 eurų), galimybes nusprendė patikrinti Yahoo žurnalistas David Pogue. Ar iš tikrųjų grotuvo PonoPlayer skambesys dramatiškai skiriasi nuo kitų grotuvų galimybių? Ar tikrai žmonės jaučia skirtumą visu savo kūnu ir siela, kaip buvo rašoma PonoPlayer puslapyje? Buvo atliktas eksperimentas, kurio metu dalyvavo dešimt skirtingo amžiaus žmonių. PonoPlayer priešininku buvo pasirinktas iPhone 6. Abu įrenginiai buvo prie keitiklio Radioshack Splitter.

Klausymuisi buvo naudojamos ausinės Sony MDR-7506 bei Apple Earpods, taip pat šeši FLAC formato garso failai. Tyrimo dalyviai nežinojo, kuris įrenginys atkuria vieną ar kitą garso failą.

Eksperimento rezultatai tokie: vidutinis skambėjimo įvertinimas skyrėsi nuo „visiškai vienodai“ iki „skirtumas siekia 5-10% arba 10-25%”. Savo ruožtu, kai kurie žmonės 100% atvejų nurodė, kad iPhone atkuriamas garsas yra kokybiškesnis.

Uždavus klausimą, ar verta įsigyti PonoPlayer už $400, tyrimo dalyviai aiškiai pasisakė ne šio grotuvo naudai.

Tiesa, jei nesidomite MP3 grotuvų rinka, gali kilti klausimų ar $400 už grotuvą yra daug ar mažai. Į šį klausimą galite atsakyti ir patys, tolesnėje nuorodoje peržiūrėję kiek Lietuvoje kainuoja įvairiausių gamintojų MP3 grotuvai jau visais mokesčiais ir logistikos antkainiais.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(26)
(-18)

Komentarai (15)

Susijusios žymos: