Mobiliųjų revoliucija? „Apple“ ketina pasiūlyti „iPhone“, kurio nebereikės įkrauti (Video)  (6)

Išties pasaulį pakeis net ne „Apple“, o mažytė, tačiau visiškai unikalų sprendimą siūlanti kompanija „Energous“. Daugybė ekspertų sutaria, kad slaptas partneris, su kuriuo ši kompanija pasirašė išskirtinę sutartį dar 2015 m., yra „Apple“. O tai reikštų, kad netrukus pasaulyje gali atsirasti „iPhone“, kurio… išvis nebereikės įkrauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įsivaizduokite, kad visiems jūsų nešiojamiesiems elektroniniams įrenginiams pakaktų triskart mažesnio akumuliatoriaus ir jie vis tiek niekuomet neišsikrautų, jų niekada nereikėtų jungti į elektros lizdą?

Taip, belaidžio įkrovimo sistemos jau egzistuoja. Tačiau įsivaizduokite, kad ir tokios jums nereikėtų – kiekvieno įrenginio akumuliatorius įsikrautų kiekvieną kartą, kai jūs tiesiog atsidurtumėte netoli „Energous“ sukurtos sistemos „Wattup“ siųstuvo. Visos saugos kameros, maitinimo reikalaujantys robotukai, žaislai, LED šviesos namuose ir kiti įrenginiai išvis galėtų veikti be jokio maitinimo elemento. Tai galėtų iš esmės pakeisti pasaulį. Ir, pasirodo, tai įmanoma.

2015 m. parodoje CES kompanijos „Energous“ stendas žioplių pernelyg nedomino, o ką susipažinęs su jų produktu galvojo išmanantis žmogus, puikiai išreiškė „Yahoo!Tech“ redaktorius Davidas Pogue: „Nesakau to dažnai, tačiau man atrodo, kad čia matome technologijų ateitį.“

„Energous“ sistema „Wattup“ bet kurio įrenginio, kurio galia iki 10 vatų, akumuliatorių įkrauną radijo bangomis 5 metrų atstumu. Taip, įkrovimo galia nedidelė, tai vyksta gana lėtai, tačiau ir daryti nieko nereikia – akumuliatorius krausis nuolat, kai atsidursite siųstuvo veikimo spindulyje.

Nenuostabu, kad jau tuomet kompanija pasirašė išskirtinę sutarti su „viena iš penkių galingiausių pasaulyje technologijų kompanijų“. Neperpasakosime visų spėlionių ir mąstymo logikos, tačiau daugelis apžvalgininkų galiausiai nusprendė, kad tai „Apple“.

Sudariusi sutartį kompanija pritilo, tačiau 2016 m. pradžioje vėl pristatė atnaujintą savo įrenginį. Mažesnės galios siųstuvas dabar tėra USB atmintinės dydžio ir jungiamas į USB lizdą. Tačiau vis tiek sugeba bent 2 metrų atstumu siųsti iki 6 vatų galios įkraunantį signalą.

Kompanijos atstovai tokį žingsnį paaiškino tuo, kad darbas su pagrindiniu partneriu tęsiamas, o naujasis įrenginys nepažeidžia jų sutarties ir yra skirtas daiktų interneto sprendimams. Galės nedideliu atstumu palaikyti įvairių jutiklių ir mažos galios įrenginių veikimą. Vėlgi revoliucija – nereikia laidų ir akumuliatorių.

Svarbiausia, kad į patį kraunamą įrenginį tereikia įmontuoti visai mažą mikroschemą, šis belaidis įkrovimas užima labai mažai vietos.

Vartotojams bus įdomiausia, jei išties kuri nors kompanija, nors ir „Apple“, sugebės įdiegti tai savo telefonuose. Tokiu atveju ne tik namuose, bet visur, kur tik bus įrengti tokie siųstuvai, įrenginys krausis. Gal kažkada ateityje pasaulį galės dengti belaidžių įkroviklių tinklas, ir visi elektrą naudojantys įrenginiai veiks lyg troleibusas be laidų – kad ir kur būtum, maitinimas bus užtikrintas? Gal kada nors išvis nebereikės baterijų?

Aišku, kol kas dar labai daug kas neaišku. Kaip bus reguliuojamas 5,8 GHz ISM RF radijo bangų dažniu spektras, kuriuo siunčiamas įkraunamasis signalas, kaip padidinti galią (šiuo metu didžiausiu atstumu galima krauti iki 4 įrenginių 1 vato galia), kaip tokios galios spinduliuotė bus vertinama pagal sveikatos normas, ar ji nekenksminga...

Tačiau jei partneris išties „Apple“, galime tikėtis, kad sprendimai įmanomi ir kada nors tikrai virs realybe. Tiesa, labai maža tikimybė, kad tai įvyks iki 2017 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Arnoldas Lukošius
(23)
(22)
(1)

Komentarai (6)