Populiariausi išmanieji telefonai 2016 metais  (4)

Kiekvienais metais į rinką išleidžiama nemažai išmaniųjų telefonų modelių, tačiau kai kurie jų susilaukia daugiau dėmesio, nei kiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Populiari lietuviška skaitmeninės technikos parduotuvė fortakas.lt sudarė 2016 metų geriausių išmaniųjų telefonų sąrašą ir ta proga išplatino pranešimą spaudai.

Sudarytame geriausių telefonų aštuontuke išvardinti išmanieji telefonai šiais metais atstovauja naujausius technologijų pasiekimus ir neturi sau lygių visame pasaulyje pagal įvairius kriterijus. Apžvelgsime visus šiuos modelius ir svarbiausius jų parametrus.

Samsung Galaxy S7 Edge

Ekranas: 5,5 colio, 4GB RAM, vidinė atmintis: 32/64 GB, Snapdragon 820 procesorius, 12 Mpix kamera, 3600 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow) OS.

Neabejotinai geriausias telefonas rinkoje. Ir tikrai ne vien dėl užlenktų ekrano kraštelių. Samsung inžinieriai šį kartą labai pasistengė ir sukūrė tikrai gerą produktą. Daug kam kilo abejonių dėl kameros, tačiau visos abejonės išsklaidytos, kai 12 megapikselių kamera fotografuoja taip pat gerai kaip ir 16 dėl didesnių pikselių. Vartotojų nuomone, tai vienas iš geriausių pasaulyje telefonų, kurie rinkoje karaliaus dar kurį laiką.

Apple iPhone 6s Plus

Ekranas: 5,5 colio, 2GB RAM, vidinė atmintis: 16/64/128 GB, A9 procesorius, 12 Mpix kamera, 2750 mAh baterija, iOS 9 (atnaujinama iki iOS10).

Naujausias Apple kūrinys iš tiesų yra labai neblogas. Savo išvaizda jis nedaug skiriasi nuo pirmtakų, tačiau vidus tikrai „blizga“. Juo labiau, kad dabar galima atnaujinti į naujausia iOS 10 versiją, kuri tapo dar geresnė vartotojams. iPhone 6s  Plus nukonkuravo iPhone 6S modelį, nes dabartinė tendencija nešiotis didesnį telefoną yra aiški. Juo labiau, kad svoris nėra didelis, o įvairių priedų gausa laidžia telefoną apsaugoti nuo fizinio poveikio. Puikus telefonas ir verslui, ir jaunimui.

Sony Xperia Z5

Ekranas: 5,2 colio, 3GB RAM, vidinė atmintis: 32 GB, Snapdragon 810 procesorius, 23 Mpix kamera, 2900 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow, po atnaujinimo).

Sony gamina tikrai puikius telefonus. Jų pagrindinis bruožas – puiki kamera ir patvarumas. Telefonas atsparus dulkėms ir vandeniui. Po vandeniu gali net fotografuoti, tad kyštelėjus į baseiną nereikia apsauginio dėklo. Aišku, povandeniniam pasiplaukiojimui jis netinka, tačiau tai išskirtinis šio telefono bruožas. Stilingas dizainas ir stabilus veikimas irgi nemaži pliusai, dėl ko pasaulis išprotėjęs dėl šio telefono, nors Sony nepatenka į didžiausių gamintojų dešimtuką.

Samsung Galaxy S7

Ekranas: 5,1 colio, 4GB RAM, vidinė atmintis: 32/64 GB, Snapdragon 820 procesorius, 12 Mpix kamera, 3000 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow) OS.

Gana keista, tačiau mažesnysis populiariausio ir geriausio telefono brolis užima aukštą ketvirtąją poziciją. Priežastys tos pačios, kaip ir „Plus“ modelio. Tik jo ekranas kiek mažesnis, nors visos funkcijos išlieka tos pačios. Netrukus jie turėtų kiek atpigti, nes laukiama naujo Samsung modelio. Tikėsimės, kad Samsung nepakartos Apple istorijos, kai naujas modelis buvo savotiškas „žingsnis atgal“ (turima omenyje iPhone SE pristatymas).

LG G5

Ekranas: 5,3 colio, 4GB RAM, vidinė atmintis: 32 GB, Snapdragon 820 procesorius, 16 Mpix kamera, 2800 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow) OS.

Unikalus telefonas rinkoje. Tai modulinis telefonas, kuriam galima prijungti papildomus prietaisus, dar vadinamus „draugais“. Reikia galingesnės kameros? Ją galima prijungti papildomai. Reikia talpesnės baterijos – taip pat prijungiama atskirai. Dar sukurta visokių priedų, tik spėk visus juos įsigyti. Aišku, kainuoja nemažai, tačiau tai „kiečiausias“ telefonas jaunimo rateliuose. LG jau kuris laikas stebina savo dizaino sprendimais, tad šis telefonas – iš tiesų unikalus ir gražus.

Huawei Nexus 6P

Ekranas: 5,7 colio, 3GB RAM, vidinė atmintis: 32/64/128 GB, Snapdragon 810 procesorius, 12 Mpix kamera, 3450 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow) OS.

Tai Google produktas. Tiksliau sakant, Google yra programinės įrangos tiekėjas. Jei išleidžiama naujausia Android versija, šis telefonas netrukus ją turi. Kitiems telefonams naujausios versijos tenka laukti. Google šį kartą partneriu pasirinko ne LG ar HTC, o Huawei. Tačiau atrodo, kad tai gali būti paskutinis Nexus telefonas, pagamintas su partneriais. Beje, jis labai geras, nors ir gana didelis.

HTC 10

Ekranas: 5,2 colio, 4GB RAM, vidinė atmintis: 32/64 GB, Snapdragon 820 procesorius, 12 Mpix kamera, 3000 mAh baterija, Android 6.0 (Marshmallow) OS.

Taivano gamintojas HTC vėl stebina savo telefono populiarumu ir patikimumu. Šis modelis yra labai stilingas ir patvarus. Tai idealus telefonas ir verslui, ir pramogoms. Išskirtinis bruožas – puiki priekinės kameros kokybė, o tai reiškia, kad asmenukės išeina labai geros. Jaunimui šis telefonas labiau tinkamas dar ir dėl puikių muzikos grojimo savybių. Pasikrovimas itin greitas. Tai jį daro išskirtiniu rinkoje.

Apple iPhone 6S

Ekranas: 4,7 colio, 2GB RAM, vidinė atmintis: 16/64/128 GB, A9 procesorius, 12 Mpix kamera, 1715 mAh baterija, iOS 9 (atnaujinama iki iOS10).

Paskutinėje 8 vietoje atsiduria jaunesnysis Apple iPhone S6 Plus brolis su mažesniu ekranu. Tai nėra joks netikėtumas, nes Samsung jaunesnis brolis irgi yra geriausiųjų sąraše. Kažkur už dešimtuko ribų liko ir Sony Xperia Z5 Compact versija. Telefonas nedidelis, kompaktiškas, tačiau pakankamai galingas. Tik baterija silpnoka, tačiau su baterijomis Apple turi labai daug rūpesčių, tad nieko tai jau nebestebina. Puikus telefonas jaunimui.


Ką rodo šis aštuntukas? Koks yra geriausio telefono receptas?

Geras telefonas turi būti 5,5 colių ekrano įstrižainės ir pakankamai galingas su 4 GB RAM atmintimi ir Snapdragon 820 procesoriumi. Vidinė atmintis ne tokia jau ir svarbi, nes dauguma priima mikro SD korteles, tad atmintį galima nesunkiai išplėsti iki 256 GB.

Kamera taip pat turi būti pakankamai gera, mažiausiai 12 megapikselių. Telefonas turi būti patvarus ir stilingas. Jame turi būti įdiegta naujausia operacinės sistemos versija (Android – 6.0 Marshmallow, Apple – iOS10). Su baterijos talpa reikalai kur kas sudėtingesni. Aišku, kuo ekranas didesnis, tuo didesnė ir baterijos talpa, tuo daugiau energijos suvartojama. Galingas procesorius irgi savo darbą padaro, todėl čia reiktų žiūrėti ne į skaičius, o į budėjimo režimo laiką techninėse specifikacijose. Daugumoje atvejų telefonai „laiko“ parą, o tai jau yra neblogas rodiklis.

Mobilūs telefonai  išsiskiria savo dizaino sprendimais. Jie stilingi ir paprasti. Aišku, čia matoma nauja tendencija – moduliniai telefonai. Beveik neabejojama, kad tokius devintukus kitais metais papildys Motorola Z Force telefonas, kuris taip pat yra modulinis. Google „Project Ara“ modulinis telefonas sustabdytas, tad šią nišą gali užimti kiti. Šiuo atveju LG ir Lenovo su savo Motorola Moto telefonais.

Nepastebima viena savybė. Geriausiems telefonams akcentuojamas greitas įkrovimas tiek bevieliu būdu, tiek laidiniu. Tai vienas iš naujausių sprendimų, kuris ateityje gali turėti daugiau reikšmės renkantis telefoną.

Didelė kaina – taip pat išskirtinumas. Reiktų gerai pavartyti specifikacijas ir pasižiūrėti, ar pigesni kinų prekės ženklai nebus dar ir pranašesni už šiuos „kiečiausius“ modelius.

www.fortakas.lt




Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(16)
(25)
(-9)

Komentarai (4)