„Šiame kainos diapazone aš negalėčiau tikėtis nieko geresnio - kokybė ir veikimas mane tiesiog nustebino“: „Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatorius - ką sako pirkėjai ir apžvalgininkai (Video)  (1)

„Xiaomi Mi Router 3“ - itin galingas interneto maršrutizatorius, užtikrinantis stabilų net iki 100 metrų atviroje erdvėje siekiantį „WiFi“ signalą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai

  • Greitis: interneto greitis iki 100 Mbps, prie jo pajungtiems įrenginiams tarpusavio duomenų perdavimo sparta siekia iki 1167 Mbps
  • Belaidis ryšys: WiFi, du dažniai: 2.4 GHz (300Mbps) ir 5 GHz (867Mbps); 
    WiFi protokolai: IEEE 802.11b; IEEE 802.11g; IEEE 802.11n; IEEE 802.3; IEEE 802.3u
    Tiesiogiai 3G ir 4G ryšio nepalaiko
  • Belaidžio ryšio atstumas: iki 100 m
  • Jungtys ir antenos: 2 LAN interneto jungtys; 1 USB jungtis; 4 antenos
  • Palaikomų įrenginių kiekis: vienu metu aptarnauja iki 126 skirtingų įrenginių.
  • Apsaugos: 7 lygių apsaugos mechanizmas, apsauga nuo perkaitimo
  • Valdymas: palaiko „Android“, „iOS“, „Win 2000“, „Win Vista“, „Win XP“, Windows 7“, „Windows 8“, „Windows 8.1“ operacines sistemas; 
    nuotolinis valdymas per „MiWiFi“ programėlę; 
    sąsaja anglų kalba; 
  • Techninė įranga: MT7620A procesorius, 128 MB ROM, 128 MB DDR2 RAM
  • Matmenys ir masė: 19,5 x 13,10 x 2,35 cm; 220 gramų

Kaina

Internetas su mumis dabar yra praktiškai kiekvieną dieną ir kiekvieną akimirką. Ir įvairūs ryšio sutrikimai nėra tai ko tikimės iš savo maršrutizatoriaus. Tačiau technologijos bėga septynmyliais žingsniai pirmyn ir senukas bei apdulkėjęs maršrutizatorius ne visada sugeba patenkinta augančius mūsų poreikius.

Tinklo maršrutizatorių dabar greičiausiai surasime praktiškai kiekvienuose namuose. Vis dėlto dauguma taip pat sutiks, kad tinklo maršrutizatoriaus neatnaujino bent jau pastaruosius penkerius metus. Patikėkite, bet per tą laiką labai daug kas pasikeitė.

Vienas iš naujovių pavyzdžių yra „Xiaomi Mi WiFi Router 3“. Techniškai pažangi aparatūrinė įranga šiuo atveju praverčia tuomet, kai „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ vienu metu tenka aptarnauti daug vartotojų. Pasak „Xiaomi“, šis tinklo maršrutizatorius kokybiškai dirba net ir tuomet, kai prie jo būna prijungti 126 skirtingi tinklo įrenginiai.

Be to, reikia nepamiršti dar ir to, kad „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ naudojant WiFi 802.11ac standartą geba užtikrinti 1167 Mbps teorinę duomenų perdavimo spartą.

„Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatorius yra itin stiprų ir stabilų signalą užtikrinantis „WiFi“ maršrutizatorius, kuris be jokių problemų padengia visą namų erdvę.

Tikrai ne kiekvienas maršrutizatorius sugeba užtikrinti stabilų signalą iki 100 metrų atstumu, o jo padengiamas plotas turėtų siekti 150 kvadratinių metrų. Tačiau šie skaičiai gauti skaičiuojant erdvę be sienų, realybėje, plotas kiek mažesnis, tačiau 2-3 kartus didesnis už analogiškos kainos konkurentų. 

Realiomis sąlygomis tai reiškia, kad su šiuo maršrutizatoriumi turėsite bevielį internetą bet kokio dydžio bute ir negana to, signalas tikriausiai pasieks ir kaimynus. Jei nenorite kaimynams nemokamai tiekti savo interneto, turite nepamiršti įjungti prisijungimo apsaugas. 

„Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatoriaus apačioje yra grotelės, kurios užtikrina geresnį įrenginio aušinimą. Kalbant apie šilumos išsklaidymą, „Xiaomi Mi Router 3“ turi didelį aliuminio ir magnio lydinio paviršių bei naudoja aukštu šiluminiu laidumu pasižymintį plastiką, kad būtų pasiektas maksimalus šilumos išsklaidymas.

Verta atkreipti dėmesį, kad šis maršrutizatorius turi 2 Gigabit Ethernet prievadus, tad iš principo jis yra kiek per mažas naudoti biuruose, tačiau namų naudojimui yra pats tas.

Pirkėjai taip pat nuolatos akcentuoja šiame tinklo maršrutizatoriuje įdiegto septynių lygių apsaugos mechanizmo privalumus ir džiaugiasi galimybe, kuri leidžia „Xiaomi Mi WiFi Router 3“ valdyti  tiesiog nuotoliniu būdu naudojantis išmaniuoju telefonu.

Šis „Xiaomi“ maršrutizatorius yra angliškos versijos, vadinasi visa informacija yra pateikta ne kinų, o anglų kalba. Net ir ant pakuotės visi parametrai surašyti anglų kalba. 

Atsiliepimai ir apžvalgos

Apžvalgininkas teigia, kad tokios kainos diapazone tai yra puikus įrenginys, užtikrinantis gerą ir stabilų interneto greitį, puikiai veikiančią vartotojo sąsają, funkcionalę programėlę ir jokio perkaitimo:

  • „Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatorius išsiskiria ypatingai didele interneto signalo aprėptimi, kuri siekia iki 100 metrų atstumą. Žinoma, viskas priklauso nuo to, per kiek kliūčių, o konkrečiau sienų, jūs būsite nutolę nuo maršrutizatoriaus. Tačiau be jokios abejonės „Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatoriaus padengiamas plotas yra 2-3 kartus didesnis už analogiškos kainos konkurentus.
  • Ir kaip teigė šios apžvalgos autorius, kuris palygino „Xiaomi Mi Router 3“ su naujausiu „Xiaomi Mi Router 4“  maršutizatoriumi, pagrindinis skirtumas tarp jų yra tas, kad naujausias maršrutizatorius padidino interneto greitį, bet gana stipriai sumažino signalo aprėptį. Tad belieka patiems nuspręsti kas yra geriau, ar didesnis interneto greitis, bet mažesnė aprėptis, ar gerokai didesnė aprėptis, bet mažesnis interneto greitis. Tai priklauso ir nuo perkamo interneto greičio - daugeliu atveju „Xiaomi Mi Router 3“ išskleidžiama 100 Mbps sparta yra daugiau nei pakankama.

Šį maršrutizatorių jau įvertino 2543 Gearbest.com pirkėjai ir jam skyrė 4,88 balus iš 5-ių galimų. Tai yra labai aukštas įvertinimas. Štai ką sako keli „Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatorių įsigiję pirkėjai:

  • Artur. Greitai pristatytas produktas į Braziliją, aš jį gavau per 4 savaites. Puikus įrenginys ir ne tik techninės jo savybės mane nustebino. Tokios kainos diapazone aš nieko geriau negalėčiau tikėtis ir palyginus su kitais rinkoje esančiais produktais jis („Xiaomi Mi Router 3“ aut. past.) tampa dar patrauklesniu.
    Tai puikiai 2.4 ir 5.0 GHz diapazonuose veikiantis „WiFi“ maršrutizatorius. Plius galima jį nustatyti, kad veiktų bet kuriame iš konkrečių šių diapazonų, o 4 antenos užtikrina puikią signalo aprėptį net ir nutolus nuo namų. Nepastebėjau jokio signalo pablogėjimo.
    Be puikios techninės įrangos, šis „Xiaomi Mi Router 3“ maršrutizatorius yra puikios išvaizdos ir pagamintas iš aukščiausios kokybės medžiagų, tvirtas ir labai lengvas. O didžiausias privalumas yra tai, kad mes jį galime valdyti iš bet kurio pasaulio krašto pasitelkę savo išmanųjį telefoną. Jame rodomi visi prie maršrutizatoriaus prisijungę įrenginiai bei interneto greitis. Kaip visad Gearbest.com užtikrino nuostabų pristatymą, pakuotė puikiai supakuota, o pats įrenginys yra nuostabus.
  • Gianmarco. „Xiaomi Mi Router 3“ yra geras dviejuose diapazonuose – 2.4 ir 5.0 GHz – veikiantis maršrutizatorius su originaliu europietišku kištuku į elektros lizdą ir tarpautine programine įranga, kuri yra anglų kalba. Turėjau keletą problemų su interneto greičiu 2.4 GHz diapazone, tačiau atnaujinęs programinę įrangą iki 2.10.42 versijos visos bėdos prapuolė. Galite naudoti „MiWiFi“ programėlę arba vartotojo sąsają per miwifi.com (arba 192.168.31.1) ir konfiguruoti maršrutizatorių, naudoti papildinius (QoS, Storage...), pakeisti „WiFi“ kanalus ir taip toliau. Šį produktą rekomenduoju tiems žmonėms, kurie nori praplėsti „WiFi“ signalo aprėptį bei tiems, kurie nori pakeisti savo seną maršrutizatorių. Vienintelis trūkumas, kad reikėjo rankiniu būdu atnaujinti programinę įrangą ir taip buvo išspręstos problemos.
  • FFour. Pirmas dalykas, kurį norisi paminėti, ir kuo iš kitų maršrutizatorių išsiskiria „Xiaomi Mi Router 3“ yra jo gabaritai. Korpusas jo yra didesnis nei pačio maršrutizatoriaus techninė įranga ir iškart nėra aišku kodėl taip yra (toks kompanijos sprendimas yra dėl to, kad būtų užtikrintas maksimalus maršrutizatoriaus aušinimas ir jis neperkaistų aut. past.). Du „WiFi“ dažniai ir programinės įrangos atnaujinimas bei dizainas, kuris atitinka naujausias maršrutizatorių pramonės mados tendencijas yra akivaizdūs šio įrenginio privalumai. Ne veltui „Xiaomi“ yra vadinamas Kinijos „obuoliu“ („Apple“ aut. past.). Keturios mažos antenos, USB jungtis ir daugybė valdymo funkcijų. Iš minusų būtų tai, kad maršrutizatorius nepalaiko ADSL2+ ryšio.
  • Alexander. Ilgus metus man tarnavo senukas „D-Link“ maršrutizatorius, tačiau naujos technologijos ima viršų. Atsirado išmanieji telefonai, planšetės, ir senosios technologijos, nors ir dirba, bet jau nebeužtikrina tokio funkcionalumo. Pasitaręs su kolegomis nusprendžiau išbandyti šį maršrutizatorių. Gavęs įrenginį iškart jį prisijungiau ir nekilo jokių problemų. Viskas puiku, dirba puikiai. Jau praėjo 4 mėnesiai kaip jį turiu ir jokių nusiskundimų. Žiūriu filmus būdamas bet kurioje namų vietoje ir jokių ryšio sutrikimų. Keturių kambarių bute signalas yra visuose kambariuose. Iš minusų būtų tai, kad reikia atsinaujinti programinę įrangą, tačiau kaip tai padaryti yra pateikta instrukcija.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(6)
(-4)

Komentarai (1)