1000 Mbps spartos maršrutizatorius su 2.4/5 GHz WiFi, 300% didesne sparta, keturiomis antenomis ir 128 išmaniųjų prietaisų palaikymu („Xiaomi Mi Router 4“ kaina, Specifikacijos, Atsiliepimai, Greičio testas, rekordinė 19 % nuolaida, Video)  (1)

„Xiaomi Mi Router 4“ - tai ketvirtosios kartos maršrutizatorius išmaniems namams, palaikantis LAN greitį iki 1000 Mbps. Jo nustatymus galima keisti išmaniąja programėle, o keturios antenos užtikrina 2.4 ir 5 GHz belaidį ryšį 10 m atstumu. „Xiaomi Mi Router 4“ pasižymi sparčiu veikimu, o prie jo galima stabiliai prijungti mažiausiai 64 prietaisus (maksimalus kiekis iki 128). Jo programėlė yra anglų kalba, bet kompiuterio sąsaja - kiniška, tad pirkėjai naudoja automatinį Google vertėją ir džiaugiasi labai gera duomenų perdavimo sparta bei itin žema kaina.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trumpai: ​„Xiaomi Mi Router 4“ specifikacijos

  • Duomenų perdavimo sparta: 1000 Mbps LAN įvadas,  prie jo pajungtiems įrenginiams tarpusavio duomenų perdavimo sparta siekia iki 1167 Mbps
  • Belaidis ryšys: WiFi, du dažniai: 2.4 GHz (sparta iki 300Mbps) ir 5 GHz (sparta iki 867Mbps);
  • WiFi protokolai: IEEE 802.11a,IEEE 802.11ac,IEEE 802.11b,IEEE 802.11g,IEEE 802.11n,IEEE 802.3,IEEE 802.3U; Tiesiogiai 3G ir 4G ryšio nepalaiko
  • Belaidžio ryšio atstumas: iki 10 m
  • Jungtys ir antenos: LAN, WAN, 4 antenos
  • Palaikomų įrenginių kiekis: vienu metu aptarnauja iki 128 skirtingų įrenginių.
  • Valdymas: palaiko „Android“, „iOS“, „Windows“ operacines sistemas;  nuotolinis valdymas per „MiWiFi“ programėlę; programėlė - anglų kalba; kompiuterio sąsaja kinų kalba, paleidžiama per naršyklę, tad pirkėjai naudoja automatinį vertimą iš Google vertėjo. 
  • Techninė įranga: MT7621A MIPS procesorius, 128 MB ROM, 128 MB DDR2 RAM
  • Matmenys ir masė: 20,00 x 13,10 x 2,35 cm; 550 gramų (pakuotės svoris).

„Xiaomi Mi Router 4“ kaina

  • Lietuvoje - neparduodamas
  • Gearbest€30,45
  • 19 % nuolaida
  • Tai mažiausia kada nors užfiksuota šio gaminio kaina.
  • +5 centai už siuntimą į Lietuvą registruotu paštu
  • Aliexpress - apie €35-€45

„Xiaomi Mi Router 4“ – tai namams skirtas maršrutizatorius su dviejų dažnių antenomis – dvi rūpinasi 2.4 GHz (300Mbps), kitos dvi - 5 GHz (867Mbps).  Taigi, šis įrenginys turi net keturias antenas.

Gamintojas nurodo 10 metrų aprėptį, tačiau bandymai rodo, kad įprastuose namuose su pertvaromis tarp naudotojo ir maršrutizatoriaus „Xiaomi Mi Router 4“ veikia tiesiog puikiai, tad atviroje erdvėje šis atstumas gali būti ir didesnis.

„Xiaomi Mi Router 4“ yra sukurtas išmaniems namams. Prie šio maršrutizatoriaus galima stabiliai prijungti 64 įrenginius (telefonus, IP kameras, šaldytuvą, televizorių ir t. t.), tačiau maksimalus įrenginių skaičius tinkle siekia net 128.

Tam, kad šie įrenginiai galėtų džiaugtis kokybišku ryšiu, reikia galingo maršrutizatoriaus - „Xiaomi Mi Router 4“ turi 128 MB ROM ir 128 MB RAM atmintį.

Žinoma, tai nėra pirmasis šio gamintojo maršrutizatorius. „Xiaomi Mi Router 3“ pasižymėjo daug panašių savybių, įskaitant atmintį, kainą, dažnius, palaikomus protokolus ir net kainą, tačiau šiuo metu surasti šį maršrutizatorių prekyboje yra gana sunku.

„Xiaomi Mi Router 3“ turėjo ir USB jungtį, kurios „Xiaomi Mi Router 4“ neturi. Kita vertus, naujesnis maršrutizatorius pasižymi net 10 kartų didesniu LAN tinklo greičiu (1000Mbps).

„Xiaomi Mi Router 4“ yra pakankamai paprastas įrenginys, sukurtas šiuolaikiniams poreikiams. Įdomu tai, kad jį galima valdyti ir išmaniąja programėle „MiWiFi“, kuri turi anglų kalbą.

Tiesa, reikės susitaikyti su nedideliu nepatogumu – visi užrašai ant „Xiaomi Mi Router 4“ korpuso yra kiniški, kaip ir pakuotėje pateikiamos instrukcijos. Be to, sąsaja su maršrutizatoriumi per kompiuterį irgi yra kinų kalba, tačiau tai lengvai išsprendžiama - pirkėjai naudoja Google vertėją ir nesunkiai supranta, ką reikia nustatyti. 

Vertinant bendrai, kinų kalba, kaip teigia pirkėjai, nėra didelė problema, nes paruošti „Xiaomi Mi Router 4“ darbui yra pakankamai lengva ir standartiška procedūra. 

Apžvalga: 300% didesnė sparta nei standartinio maršrutizatoriaus

„Xiaomi Mi Router 4“ namų sąlygomis išbandė ir šios apžvalgos autorius. Bandymo zona apėmė namą su trimis miegamaisiais kambariais, kurių plotas siekė apie 130 kvadratinių metrų. „Xiaomi Mi Router 4“ maršrutizatorius buvo pastatytas pirmame kambaryje ir šalia jo atliktas signalo stiprumo matavimas A, paskui išmatuotas signalo stiprumas B sekančiame kambaryje (už vienos pertvaros) ir galiausiai, signalo stiprumas C tolimiausiame kambaryje (už 2 pertvarų nuo maršrutizatoriaus). Kambarių ir matavimo schema.

Šiame pateiktame paveiksle galite matyti išbandyto maršrutizatoriaus signalo aprėpties stiprumą. Paveiksle galite matyti 3 nuotraukas, kuriose užfiksuotas signalo stiprumas - pirmasis matavimo taške A, toliau taškas B, toliau C. Signalo stiprumas susilpnėja pereinant į kitus kambarius, tačiau jis vis tiek užtikrina labai kokybišką pastovų „WiFi“ ryšį net ir už dviejų pertvarų, pačiame tolimiausiame C taške.

Išmatavus vidutinį duomenų perdavimo greitį (matavimo rezultatų ekrano nuotrauka) matyti, kad  esant 2,4 GHz ryšiui „Xiaomi Mi Router 4“ gali palaikyti maždaug 4 MB/s greitį, o esant 5 GHz ryšiui – 9 MB/s greitį. Ką tai reiškia palyginant su kitais maršrutizatoriais? Bandymų autorius išbandė duomenų persiuntimo spartą su „Xiaomi Mi Router 4“ ir palygino, kaip analogiškus darbus įveikia konkrečiai neįvardintas 100Mb spartos maršrutizatorius (labai tikėtina, kad tai tas pats „Xiaomi Mi Router 3“, su kuriuo apžvalgos pradžioje autorius ir lygino „Xiaomi Mi Router 4“) - bandymų lentelė štai čia.

Lentelėje matosi, kokius duomenis siuntė (1 stulpelis), koks jų dydis (2 stulpelis), kaip greitai juos persiuntė „Xiaomi Mi Router 4“ (3 stulpelis) ir 100Mb spartos maršrutizatorius (4 stulpelis) bei paskaičiuota, kiek procentais „Xiaomi Mi Router 4“ yra greitesnis (5 stulpelis). Rezultatai kalba patys už save - „Xiaomi Mi Router 4“ dirba greičiau vidutiniškai 300% nei 100Mb spartos maršrutizatorius.

„Xiaomi Mi Router 4“ atsiliepimai

„Xiaomi Mi Router 4“ Gearbest.com portale pirkėjų yra vertinamas net labai gerai  - 4,82 žvaigždutėmis iš 5 (įvertinimus pateikė 68 pirkėjai). Štai kas rašoma keliuose atsiliepimuose:

  • Bruno – „Šis maršrutizatorius yra gerokai geresnis už mano senąjį „TP-Link“. Mano atlikti matavimai rodo, kad signalas pagerėjo maždaug 20 %. Programinė įranga yra tik kinų kalba, bet paruošti maršrutizatorių darbui yra nesunku „Google“ vertėjo pagalba. „MiWiFi“ programėlė yra angliška (galima pasirinkti ir kitą kalbą). Tai yra puikus maršrutizatorius už puikią kainą“.
  • Jevgeni – „Nuostabus maršrutizatorius, veikia taip, kaip ir žadėta, greitai atkeliavo. Buvo sunku jį sukonfigūruoti dėl kinų kalbos, kurios nemoku, bet „Google“ padėjo su vertimais. Išsivertus nustatymų puslapį viskas ėjosi sklandžiai“.
  • L-man – „Gera kaina, pats maršrutizatorius veikia gerai, pridedamas europietiškas kištukas. Nustatymams daug kas pataria naudoti anglišką programėlę, bet aš tiesiog išsiverčiau kinišką nustatymų puslapį. Viską sutvarkius, jis tiesiog veikia. Aišku, yra ir trūkumų – bent man 5 GHz dažnis prastai veikė su mano „Android“ telefonais. Ryšys buvo nestabilus, todėl teko kanalą konfigūruoti pačiam, po to viskas susitvarkė. Apskritai tai yra geras maršrutizatorius už gerą kainą“.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(1)
(4)
(-3)

Komentarai (1)