Į Lietuvą iš Dakaro sugrįžęs Benediktas Vanagas prisiminė savo pirmąjį startą: Vytį vežiausi, nes buvo gražus  (9)

Šeštadienio ryte į Lietuvą grįžęs Benediktas Vanagas Vilniaus oro uoste prisiminė ypatingą sukaktį. Vakar – sausio šeštąją, suėjo lygiai 10 metų, kai Benediktas Vanagas pirmąjį kartą lipo ant Lietuvoje dar tik išpopuliarėsiančio Dakaro ralio starto pakylos. Prisimindamas šią dieną žymus lenktynininkas pasidalino ne tik istorine nuotrauka, bet ir prisiminimais apie jį jau dešimtmetį lydintį simbolį – Vytį, skelbiama pranešime žiniasklaidai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lenktynininkas neslepia, kad 2013-aisiais Vyčio simbolį pasirinko beveik per atsitiktinumą. „Žinojau, kad noriu su savimi vežtis vėliavą ir pasirinkau Vytį, nes jis man buvo tiesiog gražus. Tuo metu tikrai nesupratau, kokio svorio ir ką jis mums reiškia“, – pasakojo B. Vanagas.

Anot sportininko, būtent pirmosios Dakaro lenktynės, tuometiniam ekipažui pažėrusios bene daugiausiai vargų ir iššūkių, tapo tikrąją pažintimi su Vyčio simboliu. „Šis simbolis rodo lietuvį, kuris yra: turintis aiškią kryptį, veržlus, profesionalas“, – taip vieno seniausių Europoje portretinių herbų reikšmę šifruoja garsus šalies lenktynininkas.

Ne veltui minimi lietuviško simbolio „perkrovimas“ ir atgimimas yra siejamas su B. Vanago dalyvavimu Dakare. Stilizuotas paveikslėlis sportininko automobilį puošia nuo 2014-ųjų. Būtent tais metais, latviško „OSCar“ automobilio stogą pirmą kartą papuošė iš lietuvių atsiųstų nuotraukų sudėliotas simbolis, tad į Pietų Ameriką drauge vyko ir tūkstančiai tautiečių. Lietuvoje augo aistra Dakarui, o drauge savotišką atgimimą pradėjo ir Vyčio simbolis.

 

Skaičiuojama, kad legendiniais tapusiais Vyčio marškinėliais visame pasaulyje jau pasipuošė per 50 tūkst. žmonių, o ką jau kalbėti apie prie namų ir įstaigų keliamas Vyčio vėliavas, lipdukus ant automobilių ir net kūną puošiančias tatuiruotes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(1)
(-1)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: