Tai ne Muskas. Kas ir kada iš tikrųjų įkūrė „Tesla“?  ()

„Tesla“ šiandien žinoma visame pasaulyje. Taip pat dažnai manoma, kad elektromobilių gamintojos įkūrėjas yra milijardierius ir verslininkas Elonas Muskas. Tačiau taip nėra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikrieji „Tesla“ įkūrėjai yra du amerikiečių inžinieriai ir verslininkai: Martinas Eberhardas ir Markas Tarpenningas. 2003 metais jie įkūrė elektromobilių gaminimo įmonę, praneša „Green car reports

Kaip Elonas Muskas prisijungė prie įmonės?

M. Eberhardas ir M. Tarpenningas ieškojo investicijų savo projektui plėtoti. Taip arenoje pasirodė garsus milijardierius ir verslininkas Elonas Muskas. Pasibaigus pirmajam investicijų etapui, E. Muskas užėmė bendrovės direktorių valdybos pirmininko pareigas. Tai įvyko 2004 m. Verslininkas į projektą investavo 6,35 mln. dolerių. Iš viso per tą laikotarpį jie surinko 6,5 mln. USD.

Iki 2006 m. liepos mėn. „Tesla“ veikė slaptu režimu. Tai tęsėsi iki „Roadster“ automobilio modelio išleidimo. Nuo 2008 metų Elonas Muskas yra elektromobilių gamintojo generalinis direktorius. Tais pačiais metais minėtasis automobilio modelis buvo pradėtas gaminti ribotais kiekiais.

M. Eberhardas ir M. Tarpeningas paliko bendrovę prieš „Model S“ automobilių pristatymą, o tai pažymėjo naujos eros pradžią. Martinas Eberhardas net viešai kritikavo E. Muską 2009 m. Visų  pirma jis teigė, kad milijardierius netinkamai valdo įmonę.

Dabartiniai „Tesla“ įmonės padėties rinkoje duomenys pagal „Yahoo! Finance“:

  • Bendrovės akcijų kaina svyruoja ties 171,33 USD už akciją;
  • Elektromobilių gamintojos rinkos kapitalizacija yra 543,15 mlrd. USD.

 

„Tesla“ taip pat yra viena iš dešimties vertingiausių viešųjų bendrovių pasaulyje pagal rinkos kapitalizaciją. Elektromobilių gamintoja užima 9 vietą. Pagal pasaulinį reitingą trys geriausi žaidėjai yra „Apple“, „Microsoft“, „Saudi Aramco“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(5)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: