Į Lietuvą ateina „Eleport“. Skelbiama supergera žinia elektromobiliams  (4)

Estijos elektromobilių infrastruktūros plėtros įmonė „Eleport“ žengia į pagrindinius Lietuvos didmiesčius. Dar šiais metais naujos įkrovimo vietos bus atidarytos Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose. Visuose miestuose bus statomos vien tik greito įkrovimo – 150 kW – galios stotelės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujosios „Eleport“ stotelės atsiras patogiose vairuotojams vietose, šalia pagrindinių transporto arterijų. Po dvi elektromobilių įkrovimo stoteles atsiras Taikos prospekte, Klaipėdoje, šalia „Helios Group“ prekybos centro ir Šiaulių Pramonės gatvėje esančioje automobilių prekybos įmonės „Autoverta“ stovėjimo aikštelėje. Stotelių įrengimo darbai prasidės jau rugpjūčio mėnesį. Montuojamos modernios stotelės išsiskiria ne tik galia, bet ir patikimumu bei kompaktiškumu. Elektromobiliams bus tiekiama sertifikuota, tik iš atsinaujinančių šaltinių išgaunama elektros energija.

„Atsirenkame tik geriausių gamintojų stoteles, atsižvelgdami į klientų poreikius patys nuolat tobuliname ir adaptuojame programinę įrangą. Mes ne tik įrengiame stoteles, bet ir garantuojame jų techninę priežiūrą bei nepertraukiamą klientų ir elektromobilių vairuotojų aptarnavimą“, – kalba „Eleport“ vadovas Lietuvoje ir Baltijos šalyse Kazys Pupinis.

Kiekvienos iš minėtų stotelių galia sieks 150kW ir vienu metu prie jų bus galima prijungti po du elektromobilius. Prijungus prie satelitinės sistemos keletą elektromobilių, stotelės galia jiems bus paskirstoma pagal automobilių priimamą galią arba iš anksto įdiegtą valdymo algoritmą. Pavyzdžiui, tais atvejais, kai stotelėmis teks dalintis su kitais trimis elektromobilių vairuotojais, kiekvienas iš jų galės naudoti iki 75 kW įkrovimo galią. Užtikrinant galimybę įkrauti įvairių markių elektromobilių baterijas, bus įrengtos abi populiariausios jungtys – „CHAdeMO“ ir „Combo“.

 

Toliau „Eleport“ planuose – elektromobilių įkrovimo stotelės prekybos tinkle „Express Market“. Iki metų pabaigos šalia šios prekės ženklo parduotuvių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje iš viso bus įrengtos dar mažiausiai trys greitojo įkrovimo stotelės, kiekviename mieste – po vieną. Jose taip pat bus diegiamos greitosios, 150 kW galios, elektromobilių įkrovimo stotelės.

„Eleport“ per ateinančius metus Lietuvoje planuoja pastatyti daugiau nei 100 greitojo ir lėtojo įkrovimo stotelių, o ne vėliau kaip po penkerių metų jų skaičius mūsų šalyje turėtų perkopti tūkstantį.

 

Apie „Eleport“

2016 m. Estijoje susikūrusi „Eleport“ yra viena didžiausių ir sparčiausiai augančių elektromobilių įkrovimo tinklą ir programinę įrangą vystančių įmonių Baltijos šalyse ir Lenkijoje. Užsitikrinusi „Partners Group“ („Gren“), „Bolt“, „Scandium Energia“ ir kompanijos „Skype“ bendraįkūrėjų finansavimą, per ateinančius kelerius metus „Eleport“ ketina investuoti 100 mln. eurų į elektromobilių įkrovimo tinklo plėtrą Vidurio ir Rytų Europoje. „Eleport“ įkrovimo stotelėse tiekiama tik iš atsinaujinančių, ES sertifikuotų šaltinių išgaunama elektros energija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai (4)