„Tesla“ oficialiai pradėjo prekybą „Cybertruck“ – paskelbtos kainos nustebins (Video)  ()

Įmonė pranešė, kad gavo daugiau nei 1 mln. išankstinių užsakymų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ paskelbė, kad pigiausias jos ilgai laukto elektrinio pikapo „Cybertruck“ modelis kainuos nuo 60 990 USD.

Apie tai rašo „Financial Times“.

Netradicinės, kampuotos formos ir plieninio korpuso „Cybertruck“ kaina yra didesnė už pradinę vos mažiau nei 40 000 USD kainą, kurią „Tesla“ turėjo omenyje pirmą kartą paskelbdama apie automobilį 2019 m.

Be pigiausio galiniais ratais varomo modelio, kurį bus galima įsigyti tik 2025 m., 2024 m. bus galima nusipirkti ir visais ratais varomą versiją, kurios kaina – 79 990 USD. Brangiausia versija, žinoma kaip „Cyberbeast“, kainuos apie 99 990 dolerių ir bus prieinama 2024 m.“, – rašo leidinys.

„Cybertruck“ yra pirmoji nauja „Tesla“ elektrinė transporto priemonė nuo „Model Y“ pasirodymo daugiau nei prieš trejus metus. Įmonė pranešė, kad gavo daugiau nei 1 mln. išankstinių užsakymų.

Nors „Tesla“ planavo pristatymus pradėti 2021 m., su netradiciniu dizainu susijusios inžinerinės ir gamybos problemos atitolino procesą.

Praėjusį mėnesį Elonas Muskas perspėjo, kad po pirmųjų automobilių pristatymų įvyks „itin sudėtingas“ gamybos padidinimas, kuris greičiausiai užtruks mažiausiai 18 mėnesių.

 

„Manau, jog tai geriausias mūsų produktas, manau, kad tai unikaliausias dalykas, matomas kelyje ir pagaliau jis atrodys futuristiškai“, – sakė E. Muskas.

„Cybertruck“ yra „Tesla“ bandymas peržengti sedanus ir visureigius ir mesti iššūkį tokiems modeliams, kaip „Ford“, „Stellantis“ ir „General Motors“ greitai besikeičiančių pikapų rinkoje, priduria FT.

Teksaso gamyklos tikslas – pagaminti 250 000 šių transporto priemonių per metus, nors bendrovė nesitiki šio tikslo pasiekti bent iki 2025 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: