11 000 greičio matuoklių. Europos šalis rekordininkė. Susirenka milžiniškus pinigus iš baudų  (17)

Visoje šalyje yra daugiau kaip 11 000 greičio matavimo prietaisų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Italija yra Europos rekordininkė pagal keliuose įrengtų greičio matuoklių skaičių – paskelbė vietos vartotojų teisių organizacija „Codacons“. Jos pateiktais duomenimis, visoje šalyje yra daugiau kaip 11 000 greičio matavimo prietaisų.

„Codacons“ nurodė, kad, palyginimui, JK yra apie 7700 greičio matavimo kamerų, Vokietijoje – per 4700, Prancūzijoje – 3780. Lenkijoje Automatinės kelių eismo priežiūros centras valdo 583 stacionarius registravimo įrenginius, įskaitant ir sekcijinius greičio matuoklius.

Greičio kameros Italijoje

Agentūra ANSA citavo oficialią Italijos vidaus reikalų ministerijos statistiką, pagal kurią 2022 m. 20 didžiausių Italijos miestų pajamos iš baudų, išrašytų pagal greičio matavimo kamerų duomenis, iš viso siekė beveik 75,9 mln. eurų. Tai reiškia 61,7 % padidėjimą, palyginti su beveik 47 mln. eurų 2021 m.

Daugiausia baudų skirta Florencijoje (23,2 mln. eurų), toliau rikiuojasi Milanas (beveik 13 mln. eurų), Genuja (10,7 mln. eurų) ir Roma (6,1 mln. eurų).

„Kiekvienas, kuris viršija leistiną greitį, sukeldamas pavojų savo ir kitų gyvybei, turi būti nubaustas itin griežtai“, – sakė „Codacons“ prezidentas Carlo Rienzi.

 

Kartu jis pažymėjo, kad „savivaldybių valdžia turi siekti kelių eismo ir vairuotojų saugumo apdairiau naudodama greičio matuoklius, kurie pernelyg dažnai įrengiami tik tam, kad surinktų pinigų ir pasinaudotų piliečiais kaip bankomatais“.

Diskusija apie greičio matuoklius Italijoje tęsiasi dėl dabartinės praktikos juos naikinti daugelyje regionų. Pranešimai gaunami beveik kiekvieną dieną, o nusikaltėliai lieka nepastebėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(39)
(-15)

Komentarai (17)