Naujas, dar galingesnis „Volvo FH16“ variklis užtikrina maksimalų našumą  (1)

„Volvo Trucks“ pristato naują variklį legendiniam FH16 sunkvežimiui. 17 litrų darbinio tūrio 780 AG ir 3800 Nm išvystanti jėgainė gali lengvai susidoroti su sunkiausiomis gabenimo užduotimis. Naujasis variklis pasižymi nedidelėmis degalų sąnaudomis, ilgaamžiškumu ir yra sertifikuotas naudoti biodegalus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dideliu greičiu ilgesnį laiką vežti sunkius krovinius gali būti iššūkis, bet ne su naujuoju „Volvo“ 17 litrų „Euro 6“ standartą atitinkančiu varikliu, montuojamu į FH16 sunkvežimius. Sukurtas pačioms sudėtingiausioms pervežimo užduotims, naujasis variklis siūlomas 600 AG, 700 AG ir 780 AG pajėgumo versijų. Padidėjo ir sukimo momentas, dabar siekiantis iki 3000 Nm, 3400 Nm ir 3800 Nm galingiausioje versijoje. Didesnė galia ir sukimo momentas reiškia greitesnį variklio atsaką, geresnes važiavimo savybes, maksimalų našumą ir taupiau naudojamus degalus.

„Didžiuojuosi galėdamas pristatyti mūsų naująjį variklį. Tai iš tiesų yra aukščiausio meistriškumo pavyzdys ir pasaulinio lygio inžinerinių pasiekimų rezultatas. 780 AG versija yra galingiausias variklis transporto sektoriuje. Kylant stačiais šlaitais kelyje su maksimalia apkrova, nesinori stabčioti dėl per mažo sukimo momento ir per menkos galios. Štai kodėl mes sutelkėme visas pastangas, kad D17 variklis būtų itin galingas, patikimas ir atliepiantis vairuotojo veiksmus. Mūsų klientams tai reiškia, kad darbas bus atliktas greičiau su mažesnėmis degalų sąnaudomis“, – sako Marcosas Weingaertneris, „Volvo Trucks“ produktų vadovas.

D17 variklyje sumontuotas vienas našus turbokompresorius, kuris pagerina variklio atsaką ir važiavimo patirtį. „Volvo“ patentuotas bangos formos stūmoklio dizainas optimizuoja degimą ir sumažina emisijas. Nauja įpurškimo sistema užtikrina geriausią degalų taupymą, o padidintas didžiausių apkrovų slėgis cilindruose užtikrina didelę galią.

 

Stabdymo varikliu galia visame sūkių diapazone pagerėjo dėl puikaus motoro reagavimo į valdymą. Tai leidžia greitai perjungti pavaras ir mažiau nudėvėti stabdžių trinkeles bei diskus, o važiavimas nuokalne yra efektyvesnis.

Sertifikuotas naudoti biodegalus

Naujasis D17 variklis yra sertifikuotas naudoti HVO (hidrinto augalinio aliejaus) degalus, tam tinkamos visos jo galios versijos. 700 AG versija taip pat sertifikuotaa naudoti 100 % biodyzeliną (B100). Pavarų dėžė buvo atnaujinta ir pritaikyta atlaikyti 3800 Nm sukimo momentą, taip pat pagerintas ir 3000 Nm bei 3400 Nm versijų transmisijų našumas.

 

„Esu įsitikinęs, kad klientai ir vairuotojai įvertins didesnę stabdymo varikliu galią, kaip ir galimybę naudoti HVO degalus bei biodyzeliną. D17 yra puikus variklis puikiam sunkvežimiui, o visi mūsų klientai, kurie pasitiki „Volvo FH16“, dabar turės dar galingesnį įrankį savo darbams“, – sako M. Weingaertneris.

„Volvo FH16“ su naujuoju varikliu pardavimas prasidės 2024 m. viduryje. Numatoma serijinės gamybos pradžia Europos rinkoms ir Australijai – antroji 2024 m. pusė.

Naująjį variklį bus galima komplektuoti „Volvo FH16 Aero“ bei naujausiame „Volvo FH16“ modelyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: