„Nissan Leaf“ verčia naują istorijos puslapį: į rinką sugrįš kardinaliai pasikeitęs  ()

Elektromobilio „Nissan Leaf“ istorija prasidėjo beveik prieš 15 metų. Pirmasis „Leaf“ prekyboje pasirodė dar 2010-aisiais. Po septynerių metų visuomenei parodyta ir antroji jo karta, o dabar turėtų pasirodyti visiškai kitoks trečiosios kartos „Nissan Leaf“, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.



© Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė šio automobilio pardavimų rinka buvo Europa, tai ilgą laiką buvo populiariausias elektra varomas automobilis šiame žemyne.

Šiuo metu „Leaf“ rinkoje nebėra lyderis, per praėjusius metus europiečiai įsigijo daugiau kaip 17 tūkst. šių modelių, tačiau palyginus su 2022 m. pardavimais, šis skaičius yra beveik dvigubai mažesnis.

Anksčiau buvo pasigirdę kalbų, kad „Nissan“ nebekurs naujos kartos „Leaf“ modelio, visgi japonai nutarė tęsti jo istoriją. Tik naujas automobilis bus visai kitoks.

Tai bus padidinto pravažumo automobilis. Tikimasi, kad naujos kartos „Leaf“ turės panašumų su dabartiniu „Nissan Arya“ modeliu. Dabartinės kartos „Nissan Leaf“ modelio gamyba buvo nutraukta dar šių metų kovą, o dabar perduodami tik likučiais.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Portabilus Android projektorius, išmanusis laikrodis, PC pelė, 3D spausdintuvai ir planšetės
1953

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Zeblaze Btalk 3 Pro“ - ką tik pristatytas išmanusis laikrodis

2) „Machenike M7 Pro“ - kompiuterinė pelė

3) „SkyEcho FreeONE“ - portabilus Android projektorius

4) „KINGROON KLP1“ - 3D spausdintuvas

5) „N-One NPad X1“ - 16+128GB, 11 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „KINGROON KP3S 3.0“ - 3D spausdintuvas

Išsamiau

Kaip rašo britų „Autocar“, vos sustabdžius gamybą, iš karto prasidėjo pasiruošimas naujo modelio gamybai. Rugpjūtį prasidės atnaujintos gamyklos linijos bandymai ir bus pradėti gaminti bandomieji automobiliai. Tai užtruks maždaug iki pusmečio ir jeigu viskas pavyks gerai, pirmieji trečios kartos „Leaf“ pro gamyklos vartus turėtų išvažiuoti jau kitų metų pavasarį.

Manoma, kad oficiali naujo modelio premjera bus surengta dar šių metų rudenį. Nors „Nissan“ neskelbia techninių duomenų, bet automobilis bus beveik identiškas „Renault Megane E-Tech“ ir „Nissan Arya“ automobiliams, nes bus gaminamas ant tos pačios platformos.

 

„Nissan“ gamykla Didžiosios Britanijos mieste Sanderlende buvo kardinaliai atnaujinta į modernizavimą, japonai investavo net du milijardus eurų. Čia neseniai pradėta naujojo „Nissan Qashqai“ gamyba, šalia ketinama pastatyti dar vieną gamyklą, kuri gamins akumuliatorius elektra varomoms mašinoms. Čia ruošiamasi gaminti ir naujos kartos „Nissan Juke“ modelį su elektros pavara, jo prekyboje laukiama po trejų metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: