Norite išmokti vairuoti su automatine pavarų dėže? Turėsite problemų!

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2012-03-19 11:58
"D. Lesickas priduria, kad tokie automobiliai yra saugesni ir stabilesni vairuoti." - kaip tai? Vairuoju tiek vienokias tiek kitokias, tai tikrai stabilumas priklauso nuo modelio/techninės būklės, ir ypač nuo to kaip sėdi, kaip įdėmiai žiūri į kelią, one pavarų dėžės. Su automatu kaip tik daugiau pagundos tik viena ranka vairą sukiot, nes kita "laisva" - gali ir kavą laikyt, ir mobilų maigyt, nors rankos abiem atvejais visada privalo būti ant vairo (mechaninės dėžės atveju galima aišku turmpai perjungti pavarą, bet tikrai ne visada laikyti ten ranką ar dar blogiau - padėtą ant porankio).
kiesza 2012-03-19 12:20
Na automatas tik vyresniems žmonėms kuriu kordinacija jau nebe pati geriausia, bei išpuikusiems didelių limuzinų šoperiams Bet jai automobilis pramogai, tai tik mechaninė dėžė.
Rukis 2012-03-19 13:05
Na o man automobilis ne kas kitas tik priemone nuvykti iš taško A į tašką B. O kai visokie instruktoriai rėkia ir putojas, kad pirmą kart atsisėdęs nedemonstruoji aukšto pilotažo su mechanine tai irgi...
zamzungas 2012-03-19 13:29
Nesiginčijama ar ateityje žmonės nepersės prie automatų, tačiau nemanau, jog daug kas nori vairuotojo pažymėjime turėti įrašą- tik automatinė, tad žmogus net ir planuodamas vairuoti ''automatą'' dažniausiai nepatingi išmokti ir išlaikyti egzaminą su mechanine.
BadAss 2012-03-19 13:34
Automatas nebent bobom skirtas Tikri vyrai visada su mechanine vazines (nu nebent kai sake ten visoki limuzinai ir t.t.).
uodas 2012-03-19 13:48
darai „Netikro škoto“ klaida - http://lt.wikipedia.org/wiki/Netikras_%C5%A1kotas kadangi turiu ir automata (dsg), ir meshanine (kuro sanaudos vienodos), tai i darba visgi man patinka vaziuoti su automatu, nes galiu keltis veliau ir nusiskusti masinoje, o zmona pjauna su mechanine i darba. dukra mokinu tik su mechanine ir pirma masina jai pirksiu irgi mechanine, o paskui, kai išsivystis automatizmas, perjungineti begius, tada gales vazinetis su kuo nori.
Fostil 2012-03-19 14:25
Nu ir kam ta mechanine siais laikais reikalinga? Seimoje 3 automatai ir ne vienas nebeplanuoja pirkti mechanines. Kuo mechanine geriau uz automata? Ogi niekuom. Prajuokino vienas komentatorius "tikri vyrai" mat atsirado, greiciau "tikri keliu gaideliai" tiktu sitoi vietoi.
Smėlis 2012-03-19 15:32
Jei kalbam apie senesnius automatus: 1. Kuro sąnaudos 2. Šlykštus lėtumas (kartais net pavojingas) 3. Eksploatacinės išlaidos 4. Vairavimo malonumas (subjektyvus reikalas) 5. Pradinė įsigijimo kaina Jei kalbėtume apie naujas dėžes (DSG ir t.t.), tuomet reikalai jau visai kiti.
Eimas 2012-03-19 15:36
Kokia prasmė laikytis su automatine pavarų dėže teises? Jai net jos dar brangesnės. Negi tokie tinginiai jau žmonės yra, kad nebemoka spausti gazo, stabdžio ir pavaras junginėti? Paimi, išsilaikai su mechanine ir gyvenime problemų nematai. O tie kur sako kad visur vien automatai. Sutinku. Pačio šeimoje yra vien automatai. Na tai kas kad tu tos mechaninės nevairuosi. O žiūrėk susiklostys taip, kad gausi pavairuoti mechanine. IR ką tada? Oj nemoku? Bet teises turiu? Arba moki, bet sustabdo ir parašyta " Tik automatine pavarų dėže" ir ką tada? Vairuoju mašina su mechanine nuo 8metų. Su automatu išmokau per kokias 10 sekundžių, jungti R arba D raide. Visas mokslas. O tie žiopliai kur gatvėje nesigaudo kas darosi, net nelyskit ten. Baisu jau darosi kiek per tokius avarijų įvyko.
MrT 2012-03-19 15:41
Tikri mulkiai nebent, kurie be vairavimo ir automobilių nieko neišmano ir dideliu intelektu nepasižymi, nes protiniais sugebėjimas nieko nustebink nebepavyksta. Automobilis yra transporto priemonė ir nesvarbu ar mechaninė pavarų dežė ar ne, svarbu jausti komfortą vairuojant, o prestižo reikalas čia tik, kaip kažkas minėjo, tarp "kelių gaidelių".
Aritmometras 2012-03-19 16:00
Tiems, kas mano, kad automatas vien boboms galiu pateikti sąrašą, kuriame surašytos valstybės, kurių kariuomenėse tarnauja vien bobos: Lietuva tarp jų irgi yra. Automatas yra gerai visur, kur reikia kiek galima mažiau apkrauti vairuotoją. Kitaip sakant - visur. Su nauju automatu važiuoti tikrai smagu, nors laikausi principo, kad visi turėtų išmokti vairuoti būtent su mechanine.
Arthuras 2012-03-19 16:31
Iš dalies nėra labai gerai. Tokie dažniausiai nebūna geri vairuotojai.
blizzard 2012-03-19 17:15
Mechaninė kažkaip įdomiau, geresnis galios perdavimas, esant reikalui sumažini bėgį ir spaudi, o automatas viską daro automatiškai todėl kartasi gali tavo ir automato mintys nesutapt.. Manau žiemą saugiau kažkiek su mechanine važiuot, nes yra galimybė pristabdyt automobilį su žemesniu bėgiu. Net ir dabar orams atšilus kažkaip įpratau su begeis stabdyt. Eksplotacijos išlaidos mechaninės dėžės pigesnės, jeigu tenka remontuoti automatinę pavarų dėžę tai išlaidos ko gero 2x didesnės. Be to automatinė pavarų dėžė netaupo kuro. Tik tiek kad mieste patogu, bet irgi jeigu koja sunkesnė ir smagiau startuoji tai mechaninė dėžė įdomiau Bet jeigu ateityje elektromobiliai išpopuliarės, tai mechaninės greičių dėžės išnyks, viskas priklausys nuo tavo kojos sunkumo
FtBall 2012-03-19 17:16
Kokie tie senesni automatai? Turėjom 1990 arba 1989(tiksliai nepamenu) metų mazda626 automatą. Automatai kuro naudoja daugiau iš esmės dėl to, kad riedant nuo kalno pas juos "įsijungia laisva pavara", tai yra variklis atjungiamas nuo ratų, o su mechanine pavarų dėže laikai įjungtą pavarą, todėl variklis sukasi nuo ratų. Lėtumas - subjektyvus dalykas. Jei kalbant apie vidutinį vairuotoją, neprofesionalą, tai su automatu pagreitis didesnis, nes mažai vairuotojų perjungs pavaras greičiau už automatą. Be to, su automatu taip pat galima užsikelti apsukas, būtent su ta mazda(2.2 benzinas) paspaudus iki dugno, apsukos pasiekia 5000 kol persijungia pavara. Eksploatacinės išlaidos taip pat subjektyvu. Tvarkingai važiuojant, automatas laikys ilgiau nei mechaninės pavarų dėžės sankaba. Vairavimo malonumas tikrai pats subjektyviausias dalykas. Bet manau visi man pritartų, kad mieste automatas geriau nei mechaninė, nes nereikia junginėti pavarų, tiesiog įsėdai, įjungei D ir važiuoji. Privažiuoji šviesoforą, spaudi stabdį ir viskas. Užsidega žalia šviesa - atleidi stabdį ir viskas. Jei prieš statų kalną tai dar geriau. Atgal nepariedėsi, neužgesi netyčia.
FtBall 2012-03-19 17:23
Daugiau avarijų padaro tie, kurie sugalvoja lenkt sankryžose negu tie, kurie prie žalio mirksinčio sustoja, o pavarą įjungia tik užsidegus žaliam šviesoforo signalui.
unytas 2012-03-19 17:24
na cia kekvieno reikalas kas kam labjau patinka,as su mechanine ir man gerai kaip ir sake ipac ziema gali perjug zemesne pavara ir redeti an dizelio,jeigu PVZ: vazuoji ir kur kamstis kaip pasmane 4pavara ir riedi sau an 40km/h
azotas 2012-03-19 17:29
Na ateity tai manau visi vazines su automatine pavaru deze ar jie nori ar nenori nes jau dabar kiek paziurejau tai beveik visos naujos masinos eina su automatine pavaru deze..
mariuze 2012-03-19 17:43
FtBall matosi apie masinas isvis nesigaudai, su prieistorine mazda turut tik ir vazineji. Mano tevai ir as masinom uzsiemam 15 metu, simtus isbandes masinu.. iki ~2000 metu masinu automatai prasti...tikrai greiciau begejasi su mechanine, dabar va nauji automatai jau tvarkingai vaziuoja, net ekonomiskiau, bet cia pas rimtas masinas ir ~2008+ metu koki. Automatas daugiau kuro valgo ne del "laisvo begio" , nepaistyk, jis valgo daugiau, nes "sankaba buksuoja" apsukos kyla iki 3k apsuku, bet "nesukabina iki galo", o mechanine ,apsukos atitinka greiti, nera "PERGAZAVIMO". Saltu oru automatas naudoja aukstesnes pavaras, del didesnio tepimo ir kitu niuansu, del to vel daugiau ryna kuro. Visi automatai daugiau valgydavo kuro nei mechanine, bet yra patogiau. Kitiems mieliau begius metyti ir ekonomija rupi. Kaip minejau, tik labai nauji automatai ir tik rimtesniu firmu masinu atlieka gerai daba , t.y. vaziuoja GAL net taupiau , begius meto greiciau nei mechanine ir GREITAI reguoja i gazo paspaudima , kai reikia lenkti, startuoti ir panasiai.. Senesniom masinom ~2000 metus , kur gazo pedalas elektrinis, galima ir gaza pajautrinti su visokiais BOOSTERIAIS, tikrai maloniau vaziuoti..
cave_dweller 2012-03-19 18:01
Tikri vyrai ant arklių joja ir maistą patys susimedžioja. Ar tikrai tikras vyras esi? Aš asmeniškai + dedu automatinėm dėžėm, jos komforto atžvilgiu nepakeičiamos mieste. Nors šiuo metu vairuoju automobilį su mechanine pavarų dėže, bet sekantis auto 99% bus automatas. Didžiausias automatinių dėžių priešas, tai laiku nekeičiamas tepalas jose. Atliekant šia procedūrą laiku, gan stipriai sumažinama tikimybė dėžei sugesti. Aplamai paėmus, nekalbu apie kai kurių konkrečių automobilių gamintojų, konkrečius automatus, kurie yra linkę gesti dėl tam tikrų defektų, automatinės greičio dėžės yra patvarios ir atlaiko be rimtesnių remontų, nemenką kilometrų kiekį.
FtBall 2012-03-19 18:39
Nepamiršk, kad žemom apsukom važiuot taip pat nėra sveika, o 4 pavara ant 40km/h važiuot daugumai mašinų būna žemokos apsukos.