Revoliucija elektromobilių pramonėje? „Tesla Model S“ vienu įkrovimu nuvažiavo 1 210 km: kontroliuojamomis sąlygomis nuvažiavo dar daugiau (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kukulis4 2022-01-11 13:10
O kas blogai? Laikantis tokios logikos, kokios laikaisi tu - visi turetu vazinet su sunkvezimiais, nes 'a vdrug' prireiks.
immortallt 2022-01-11 13:26
Fantazorius, net nesupranti kas atsitiko. Ir ne, nesitikiu iš valstybės gauti daugiau nei 15% pajamų pensijai, nes Lietuvoje vagys ir tinginiai apdovanojami, o dirbantys ir sąžiningi baudžiami, dėl tokių kaip tu. MMA visą gyvenimą gavę gauna 60-70% buvusių pajamų pensija. 3x VDU uždirbę ir sumokėję 5x mokesčių kiek VDU gaunantys sumokėję, gauna jau tik 15-20% buvusios algos. Ir tada dar drįsta skųstis, kad iš ubagų kažką atima. Iš jūsų nėra ką atimti, tai jūs iš dirbančių ir sąžiningų atiminėjat ir dar jaučiatės, kad jums daugiau kažkas priklauso.
donatasv 2022-01-11 14:24
O čia prie ko aš? Mokesčius 100% sumoku, pajamas deklaruoju, pajamos tikrai daugiau už vidutines. Bet va kai liksi su 15% pajamų ir tokie konservų vagys rėks, kad sėsk tu į elektromobilį ir skirk jam 8000/400=20 pensijų + dar skirk 6k eurų batareikai kad galėtum važiuot kaip tada giedosi? Papildomai eisi dirbt? 65/70 metų ligos/vaistai/ligoninės net nepradėjęs jau būsi pavargęs. Dėl to ir sakau naujų auto įsigijimui liuks valio dėk mokesčius, turimų apmokestinimas, tai dar didesnis skurdinimas.
donatasv 2022-01-11 14:28
Čia ne vdrug prireiks, bet realiai to reikia. Jei gyveni bute arba 6 arų sklype to ir nereikia. Bet per savo prizmę nevertink kitų. Vien apgenėjąs šakas pora priekabėlių išvežu, jau nekalbu apie lapus, žolę kurią atiduodu kompostuoti. Asvalto vaikis aiškina kaip gyvent ir rėkia garsiai "PIRK FŪRĄ". Čia tu matai logiką? Pasityčiojimo nevertą mintį?
kukulis4 2022-01-11 14:42
Logika matau. Nes man klausimas, kas ten per kushiai pas tave aplink namus auga, kad pastoviai vezioji sakas priekabom? O jei nevezioji pastovai, tai nuvezt pora priekabu iki zaliuju atlieku surinkimo aiksteles neturetu buti sudetinga ir su EV. Mano pointas tame, kad priekabos tampymas nera argumentas pries EV. Tavo nenoras pirkti/vazineti EV, mano poziuriu - stipresnis argumentas, negu priekaba.
immortallt 2022-01-11 14:48
Nei konservatoriai, nei dar kas nesako sėsk į elektromobilį. Čia tu sakai. Automobilis apskritai nėra būtinoji prekė. O ką jau kalbėti apie elektromobilį, kai net mokestinė sistema nėra tokia, kad privalai pirkti elektromobilį, kad išvengti bet kokių mokesčių. Ir dar fantazinių dalykų nėra, kad turi pirkti akumuliatorių naują. Ir durnas esi, jei planuoji senatvės pensiją iš SoDros. Dar durnesnis, jei manai, kad iš MMA turėtum galėti automobiliu važinėti, ir dar nauju. Pastatėme ūkio būdu namą, turime vieną Toyota Yaris automobilį. Tavo logika, kad mes to negalėjimo padaryti, nes neturime mikroautobusiuko bent, o dar geriau, sunkvežimio. Bet pastatėme, ir didelių bėdų nekilo. Žoles ir šakas kompostuoti vežti perki autobusiuką O aš užsisakai už kelis eurus žaliųjų atliekų konteinerį. Jei kažką reikia pervežti, išsinuomoju už 20-50€ autobusiuką. Man per metus tai kainuoja mažiau, nei ant kuro per metus išleisčiau vairuodamas gargarą. Bet tu per siauro mąstymo, kad suprasti, jog automobilis nėra iš viso būtinas turėti daliai populiacijos, o likusiai daliai, kad nebūtina turėti automobilio visiems gyvenimo atvejams. Užtat toks mokestis yra būtinas.
donatasv 2022-01-11 14:52
Tai męs jau supratom, kad tau 10% nekelia problemų nes tau tų 10% prireikia 1 kart per metus. Man vien prekių parsivežimui iš lenkų pora/vieną kart į mėnesį. Remontui medžiagų pora kart per metus, žalios atliekos vieną kart į mėnesį, nes kieme nekaupiu. Neskaitant uošvei, tėvams, tokiems draugams kaip tu ir t.t. padedu.
kukulis4 2022-01-11 14:56
As kazkaip manau, kad pamazu mes prieinam prie didziosios musu tautos problemos - noro nedaryt nieko, bet gaut viska (is valdzios). Pensininkui nereikia automobilio. Pensininkui reikia gyven arba didmiesty, arba bent jau regiono centre, kur priejimas prie viesuju paslaugu yra lengvas ir greitas. Ir jeigu pensininkas galvoja, kad cia valdzios atsakomybe parupint jam pigu automobili, nuvalyt ziema kelia iki jo bakuzes kazkokiam uzkampy uz 25km nuo rajono centro, atvezt ziema malku ir pasirupint kad stogas nebutu kiauras ir ant grindu lietus nelytu - tai ne, as kaip valstybes dalininkas, nemanau, kad cia prioritetas. As kaip suprantu, veikejai tokie kaip Donatas bus kategoriskai pries.
kukulis4 2022-01-11 14:56
Tai as tau ir sakau - pirk gazika, bus lengviau. Daugiau tilps.
donatasv 2022-01-11 15:05
Vėl nusišneki. Turi 3/6 arų sklypą ir vertini kitus. Kada pas tave bus ne vienas ir ne du vaismedžiai ir reiks tuos vaisius pūdyt ir koks aromatas po viso to būna, oh tada galėsi šnekėt apie pūdymą. Iki tol tavo nuomonė eilinį syk nieko verta. Dėl mokesčio nesikartosiu. Šiandien 130g nemokėsi po 5 metų? Jei dabar turi puikiai veikiančią 180g mašiną, keist ją į naują reiškiasi nekuri CO2? Naujos sukūrimas ir gerai veikiančios senos utilizavimas blogiau už senos eksploatavimą CO2 atžvilgiu? Na buhalteri paskaičiuok kiek aš CO2 sukursiu naudodamas seną dar 10 metų ir kiek CO2 sukurs naujos pirkimas bandant išvengt mokesčių arba beprasmis, besaikis noras turėt naują? Neapgalvotas vartojimas palieka CO2 pėdsaką nepamiršk (čia aš šneku 180 utilizavimą ir 130 pirkimą) dėl to mano nuomone jei keist seną tai eit prie elektromobilio. Ir nusileisk ant žemės vieną syk su pajamomis: Lietuvoje 2021 III ketv. NETO („į rankas“) – 1012,4 vidurkis. Čia toli gražu nėra pajamos pirkt naujam auto. Na nebent budulis esi ir tau reik prestižo... 3 litrų BMW. Skraidai kosmose arba alternatyvioje visatoje ir pagal tave pas visus išsilavinimas, geras darbas, verslas ar dar kažkas (narkatą stumdo). Paprastų žmonių yra dauguma eiliniai valstybės tarnautojai/fabrikų darbuotojai/ofisų darbuotojai. Kurie gauna vidutines pajamas ir nieko neslepe. O jei yra slepenčių čia valstybės reikalas visa tai išgyvendint. Ne kaip dabar pažiūrėjus "fūrų vergus" per laisvės TV ir kaip balsavo seimas...
immortallt 2022-01-11 16:27
Pas močiutę sklypas 60 arų. Kiek pas tave? Pas uošvius sklypas 30 arų. Pas mane sklypas 10 arų. Į lenkus medžiagų važiuoji Viską pasako. Lenkiškas polistirolas be sertifikatų už pusę kainos toks pat geras Laiko ir kuro sąnaudų neturi. Išsilavinimas uždirbti šiais laikais trukdo. Už santechniką daugiau uždirbti joks išsilavinimas nepadės. Valstybė yra jos gyventojai. Jei dauguma gyventojų palaiko šešėlį, valstybė de facto palaiko šešėlį. Pagal mane - visi turi dengti savo kaštus ir prabangos prekės nėra būtinosios prekės. Lietuviai gyvena labai plačiai, visomis prasmėmis, pradedant būsto plotu, tarša, maisto išmetamo kiekiais, nerūšiavimu, remontų kiekiais, automobilių skaičiumi ir jų dydžiu. Ir tada išlenda tokie kaip tu, kurie įsivaizduoja, kad gyventi plačiai ir TERŠTI yra jo prigimtinė teisė. Nėra. Dar juokingiau, kai aiškini, kad taršą apmokestinti pagal automobilį yra nesąmonė, nes kiti mažai važinėjasi. Tada siūlau pikrti mažus automobilius už kuriuos mokėti nereikės visai, ar mokėti reikės itin mažai. Tada tu aiškini, kad į lenkus su priekaba negalėsi važiuoti Tai yra, nuvažiuoji daug, ir toks tau mokestis būtų mažesnis, nei jį pilnai perkelti į kurą. O siūloma būtent hibridinis mokestis, dalis būtų perkelta ant automobilio, skatinti pirkti tiesiogiai efektyvesnius, kad nebūtų per didelio spaudimo augti kontrabandai, ir dalis į kuro kainą. Bet tu nieko nematai, tu prie automobilių prikiši supuvusius savo obuolius (gal laikas susimažinti vaismedžių kiekį, jei jie tau pūva), šilumos siurblius, saulės elementus ir renovacijas. Ir visa tai, prie automobilio klausimo pensininkui, kuriam jau 80, nes didžiąją dalį nudirbo prie sovietų.
donatasv 2022-01-11 16:33
Pas tave vietoje smegenų tik sutrūnijąs polistirolas jei tik tiek supranti. Pas patį name bus 50% medžiagų parvežtų iš lenkų fūromis jei nedaugiau. Tik tu tingi pajudint šikną turi pinigų perki čia, aš noriu sutaupyt ir nusipirkt mažiau taršų auto važiuoju į lenkus. Sorry baigiu diskusiją nematau reikalo toliau testi.
kukulis4 2022-01-11 16:44
Labai gerai, nes kazko protingo vistiek nepasakei.
HDi 2022-01-11 16:58
Tai siūlai pirkt gaziką ir dar papildomai lengvikę turėt? Ar su gaziku važinėt ir kasdien? Nes kablys kasdienai eksplotuojant jokio diskomforto nesukelia, o mašina tampa gerokai universalesnė net jei tai yarisas.
Marius.brn 2022-01-11 17:09
kukulis4 2022-01-11 17:30
O kaip tu uosvienei spinta su antrasolem su yaris'u parvesi? Zmogui, kuris is vienos masinos nori visko, siulau imt gazika ir apie kitas masinas net negalvot. Nebent dar nori ir lenktynese sudalyvaut. Tada siulau imt va sita zil'a: https://www.youtube.com/watch?v=-alqtU2K164&t=217s
kestutisz 2022-01-11 17:39
Aš imčiau VITYAZ DT30, netaip brangiai įmanoma įsigyti (pigiau nei naujas EV). TIk visokie ekonaciai papjaus...
Marius.brn 2022-01-11 17:50
Gal kas apsiims pagaminti elektrini gazika irgi
kukulis4 2022-01-11 18:11
Sita seku, idomus projektelis. Tik tiek kad pas Jerry, panasu, biudzetas unlimited, tai sprendimai ne visuomet optimalus kainos/kokybes atzvilgiu.
Marius.brn 2022-01-11 18:23
Jo, bet ziurint kai islupa visa senus "vidurius" ir matant visa shiny procesa be tepalu, tai atrodo kietai.