Gyvas pilotas su žuvusiais keleiviais. Tyrėjai atskleidė MH370 lėktuvo katastrofos detales  (1)

Skrydžio MH370 antrasis pilotas galėjo išgyventi per incidentą, per kurį žuvo kiti 250 lėktuve skridusių žmonių.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-17 Gyvas pilotas su žuvusiais keleiviais. Tyrėjai atskleidė MH370 lėktuvo katastrofos detales  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik dešimtmetį tyrėjai bandė išsiaiškinti, kas nutiko lėktuvui MH370, kuris 2014 metų kovo 8 dieną skrido iš Malaizijos į Kiniją ir staiga dingo iš radaro virš Pietų Kinijos jūros. Ilgą laiką jie negalėjo rasti nuolaužų, kol kai kurios dalys buvo išmestos 10 000 km nuo galimos kritimo vietos.

Viena iš versijų, galinčių paaiškinti kai kurias lėktuvo katastrofos aplinkybes – piloto kėdėje sėdėjęs gyvas žmogus, valdęs lėktuvą su žuvusiais keleiviais. Apie detales pasakojo leidinys „Mirror“.

Tyrėja Christine Negroni rašo knygą apie šį incidentą ir teigia, kad vienas pilotas buvo gyvas praėjus kelioms valandoms po to, kai visi kiti laive žuvo. Spėjama, kad mirtis įvyko dėl slėgio sumažėjimo salone: ​​žuvo 239 keleiviai ir visi įgulos nariai, išskyrus vieną. Jai pritaria ir aviacijos ekspertas: anot jo, tai galėjo būti antrasis pilotas.

Antrojo piloto vardas buvo Fariqas Abdul Hamidas, nurodoma leidinyje. Jis buvo prie šturvalo, kai kažkas nutiko lėktuvui. Tuo tarpu manoma, kad „Boeing 777“ kapitonas Zachary Ahmad Shah padarė pertrauką ir galėjo nebūti kabinoje.

Kai staiga sumažėjo slėgis, žmonės mirė per 15 minučių. Antrasis pilotas, matyt, išgyveno, nes buvo kabinoje. Tačiau tyrėjas teigia, kad jo smegenys taip pat galėjo būti pažeistos dėl deguonies bado. Tai paaiškina faktą, kad jis negalėjo nuleisti lėktuvo, bet sukosi danguje iki mirties.

Malaysia Airlines Flight 370: išsami informacija

 

2014 m. kovo 8 d. „Boeing 777-200ER“ skrydis MH370 pakilo iš Kvala Lumpūro (Malaizija) ir skrido į Pekiną, Kiniją. Lėktuve buvo 239 keleiviai ir 12 įgulos narių. Lėktuvas turėjo įveikti 4000 km (tiesia linija) ir išbūti ore apie šešias valandas.

Po 40 minučių lėktuvas dingo iš radarų, o lėktuvo likimas iki šiol nežinomas. Tačiau buvo nustatyta, kad jis ore išbuvo dar septynias valandas. Nustatytas maršrutas iki ryšio nutrūkimo momento ir numatoma kritimo vieta.

 

Visų pirma, paieškos ekspedicijos vyko iki pat Australijos vakarinės pakrantės. Tačiau nuolaužos buvo rastos daug toliau į vakarus – netoli Reunjono ir Rodrigeso salų, netoli Mozambiko ir Pietų Afrikos. Buvo manoma, kad jas ten išmetė srovė.

Skrydžio MH370 nuolaužų nuotraukas galima rasti internete. Nuotraukose matyti, kad lėktuvas suskilo į didelius metalo gabalus, kuriuos žmonės sugebėjo ištraukti į krantą. Vis dar oficialiai nežinoma, kas nutiko šiam lėktuvui ir 250 jame buvusių žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(10)
(7)

Komentarai (1)