Didžiausias lėktuvas Žemėje „apginkluotas“ hipergarsiniu dronu. Galingi kadrai (Video)  ()

Inžinieriai nori išbandyti skystųjų raketų variklį, galintį pasiekti šešis kartus didesnį už garso greitį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-06 Didžiausias lėktuvas Žemėje „apginkluotas“ hipergarsiniu dronu. Galingi kadrai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Hipergarsinis dronas „Talon-A“ išlaikė skrydžio testus kartu su didžiausiu pasaulyje orlaiviu – „Roc“ (arba „Starolaunch“), kurio sparnų plotis siekia 117 m. Apie tai savo svetainėje pranešė „Stratolaunch“.

Šis skrydis buvo dvyliktasis „Roc“ skrydis ir pirmą kartą orlaivis skraidino „Talon-A“ su kuru ruošiantis pirmajam skysto kuro „Talon-A“ skrydžiui. Skrydis truko 3 valandas ir 22 minutes.

Pagrindinis tikslas buvo įvertinti bepiločio orlaivio varymo sistemą naudojant kurą. Antrasis tikslas buvo išbandyti „Roc“ orlaivio ir drono šonines telemetrijos sistemas, kurios užtikrina situacijos suvokimą, siekiant užtikrinti, kad visos sistemos būtų paruoštos skrydžiui paleidimo metu.

 

„Nors atlikome kelis sėkmingus antžeminius bandymus tiekdami degalų ir paleidę sistemą, prieš pateikdami ją į rinką turėjome įvertinti, kaip sistema veikia skrydžio sąlygomis. Pirmieji šiandienos skrydžio rezultatai rodo, kad sistema veikė kaip tikėtasi“, - sakė „Stratolaunch“ generalinis direktorius dr. Zachary Crevor.

Šių metų pavasarį vykęs bandymas, kai dronas buvo paleistas be kuro:

Inžinieriai nusprendė panaudoti „Talon-A“ kaip taikinį, kad imituotų hipergarsinių raketų grėsmę, kad kariuomenė galėtų praktikuotis jas numušti. Praėjusią savaitę bendrovė pasirašė sutartį su „Leidos“ – pagrindiniu JAV karinio jūrų laivyno rangovu. Pagal šį susitarimą buvo finansuojami penki hipergarsiniai „Talon-A“ skrydžiai.

 

 

Iš esmės „Roc“ bus platforma, leidžianti „Talon-A“ ir kitas transporto priemones pristatyti į optimalų aukštį prieš paleidžiant jas į misiją.

Lygiagrečiai su drono bandymais, „Stratolaunch“ pradėjo gaminti TA-2 ir TA-3 prototipų dronus, kurie yra „Talon-A“ produktų linijos dalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(0)
(13)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()